Yumurtayı sahte hale getirme?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan 585858
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

585858

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Bahadır KY
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar bir çift güvercinim var bu çifti birisine vermek istiyorum fakat her defasında cücüğü büyütmeden ikinci yi yumurtluyorlar bende o çiftimi kümesten çıkaramıyorum. Şİmdi yeme vurmamış cücüğü var ayakta, yumurtladılar bende aldım ama yine yumutlarlar diye düşünüyorum.Sahte yumurta bulma imkanım yok ilçedeyim yumurtayı pişireyimmi yoksa buzlukta mı bekleteyim ne dersiniz?
ACİL CEVAP !

buzlukta beklet biraz içindeki hücreler ölsün. ondan sonra altına sürmende bir sakınca olmas

suda haşlarsan sorun kalmaz

yumurtayı içindeki sıvının sesini duyana kadar salla.

Toplu iğneyle bir tarafından delebilirsiniz.
2cm delmeniz yetecektir.

Herkese çok teşekkür ederim bundan önce sallamıştım yeniden çıkmıştı. Şimdide buzdolabının derin dondurucusuna koydum , sabaha kadar kalsın altına sürecem. Bide benim kuşlar çok yavru veriyor ne yapmalıyım karışık yemden biraz katıyorum kesiyimmi hiç durmuyorlar yaz kış bıktım usandım eş olan başlıyor dahada bırakmıyor.

güvercinleri kışın ayır .kuşlar dinlensin

Yer yok ki ayırıyım.Yumurtaları buzluğa koydum genleşmeden ötürü çatladılar nasıl unuturum sıvının genleşip genişleyeceğini.Sonra bantladım altlarına sürdüm ilkin kabul ettiler öğleden sonra attılar.

kimileri yavru alamıyorum diye dert yanar sen ise yavrulardan bıktım diye dert ediyorsun :haha: kuşlugun geniş ise delikli teller var onunla ortadan ikiye böl erkekleri bir tarafa dişileri bir tarafa koy o şekilde ayırırsın.. :heyo: yumurlayanında altındanda yumurtayı al...

Gerçektende millet yavru alamıyor benimkilerde maşallah mubarekler. Tavsiyeleriniz için teşekkürler.

black38' Alıntı:
kimileri yavru alamıyorum diye dert yanar sen ise yavrulardan bıktım diye dert ediyorsun :haha: kuşlugun geniş ise delikli teller var onunla ortadan ikiye böl erkekleri bir tarafa dişileri bir tarafa koy o şekilde ayırırsın.. :heyo: yumurlayanında altındanda yumurtayı al...

eğer kuşlarınızın 10 günde 2 yumurta yapmasını istemiyorsanız yumurtlayan kuşun altından yumurtaları almayacaksınız. yumurtlayan kuşun altından yumurtalar alındığında tekrar yumurtlarlar ve bu sık yumurtlamak dişiyi yorar. dişiyi dinlendirmek için en güzeli sahte plastik yumurtalardır. taneside 1.00 tl dir. gelelim kışın alınan yavrulara. bölgeniz yavruların büyümesine elverişli ise neden kış yavrusunu almak istemiyorsunuz anlamış değilim. ben geçen sene ve bu sene bile Ankara gibi yerde yavru aldım. bırakın kuşlarınızı kendi hallerine. kış yavrusunu alıp büyütün baharda ve yazın gönül rahatlığı ile uçurun.

Geri