Yumurtladi! Acil yardim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Damlabahar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 19
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

Damlabahar

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Damla Bahar
Meslek
Okuyor
İlgi Alanı
Arkadaslar ben yurtdisinda oturuyorum, dun aksam kapimizin önunde bir posta guvercini vardi ucar diye hic umursamadim ama 20 dakika sonra disari ciktigimda guvercin hala oradaydi elime alicaktim ama ucamadigini fark ettim ve probleminin ne oldugunu bilmiyorum herneyse eve aldim ve ertesi gun tekrar disari biraktim ama 1 saat sonra ayni yerde oldugunu fark edince mecburen tekrar iceri aldim. Bugun ise bizim guvercin yumurtladi ve sorum su ben simdi yeni dogan bu guvercine nasil bakicam cunku hic bir bilgim yok ve annesini nasil iyilestiririm? Kucuk guvercin yumurtadan ne zaman cikar? Ve bozuk turkcem icin özur dilerim Insallah beni anlamissinizdir :)

Arkadaslar 9 kisi bakmis hala kimse cevab vermemis! Allah rizasi icin biri cevab versin yardim etsin.

KUŞUN FOTOSUNU 3-5 YERDEN ÇEKİP BU BAŞLIĞA YÜKLE..DERDİ NEYMİŞ SÖYLEYELİM.. :slm:

Bana bişeyi yok gibi geldi yumurtlayacağı için uçmuyordur bence :) fakat eşi olmadığı için yavruya bakacağını sanmıyorum

Yavruyu annesinden ayirayimmi? Birde yumurtladi ama hala ucmuyor :/

yumurtayı daha iyi ve sıcak olan bir yere koyabilirsin güvercin belkide yumurtayı bırakmak istemedigindendir birde 17 ile 21 gün arasında yavru çıkar ayrıca 10 gün boyunca yumurtaya oturmazsa yumurta bozula bilir

...........SAYGILAR..........

Kus yumurtaya oturmuyor ya :/ Ne yapicam.. ilk defa bir guvercin besliyorum birde bu guvercin bir kartonda ve odamda koyucak baska bir yer yok cati gibi felan arkadaslar lutfen yardim edin bana ne yapmam gerekiyor nasil yapicam, bebek dogunca ona nasil yem vericegim hic bir sey bilmiyorum, bu kus ucup giderse ne yapacagim. Cevab veren arkadaslarim Allah sizden razi olsun!

KUŞUN SOL OMZUNDA ŞİŞLİK (UR ) OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM..BİR BAKARMISIN. LÜTFEN..

DİYELİM 1 mt YÜKSEKTEN YAVAŞÇA BIRAKSAN NASIL KANAT ÇIRPIYOR .SENCE NORMAL Mİ..UÇUŞU..?

Tek başına çıkacak yavrulara bakamaz. Ha belki çok azimli bi kuşsa bakmaya çalışır ancak yavruları yeme düşecek kadar bakabilirmi orası belli olmaz. Şuan yumurtaya yatmamasının sebebiyse 2. yumurtayı beklediği içindir. Ortalama ilk yumurtadan 1-2 gün sonra diğer yumurtayı yapıp yatmaya başlar. O zaman önüne devamlı karışık yem ve su bulundurmak lazım.

Bide resimden gördüğüm kadarı ile söylüyorum yumurta kartonun kenarına çok yakın kuş yumurtayı devamlı altında hareket ettirerek yatar alan çok dar gelirse rahat edemez. Yumurtayı ortaya koyarsanız daha iyi olur.

[email protected]' Alıntı:
KUŞUN SOL OMZUNDA ŞİŞLİK (UR ) OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM..BİR BAKARMISIN. LÜTFEN..
Merhaba bugun baktim ucmaya calisiyor ama ucamiyor kanatlarini normal aciyor bilmiyorum sorun ne , ve yumurtasinin ustune hic oturmuyor sence ne yapmaliyim? Yumurtayi nasil sicak tutucam Allah rizasi icin yardim edin :)

Selam...Tek eşi olmadığı için ve kendi kümesinde olmayıp tesadüfen size gelip yumurtladığı için yumurtalarına bakmaz.Ama uçmaya çalışıpta uçamıyorsa kuşunuzun bir rahatsızlığı vardır ya atmaca yaralamış ola bilir ya kanatlarına yel gelmiş ( tutulmada deniliyor ) ola bilir yada ur gibi eklem yerlerinde şişlik olup uçmasına engel olan birleşler vardır.Bence video çekseniz kuşunuz yerdeyken uçmaya çalışırken ve elinizle kuşunuzun kanadını filan videoda gösterteseniz daha aydınlatıcı bilgi vermeye çalışa biliriz.Birde son olarak eğer uçmak isteyip uçamıyorsa yakınlarınızda bir yerlerde kuş besleyen birileri vardır sanırım onlardan yere düşüp kaçıp bi şekilde sizin evin önüne gelmiş ola bilir yakınınızda kuşçu varsa onlara götürüp gösterseniz daha mantıklı cevaplar ala bilirsiniz sonuçta resim video olsada izleyip görmek ayrı ama kuşu elimize elıp gözlemleyip bakıp incelemek ayrı burdan anca tahmin yürütüte biliriz...

DİNLENSİN BİRKAÇ HAFTA İÇİNDE İYİLEŞECEK..KANADINI ÇARPMA NETİCESİ İNCİTMİŞ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM..

Eşi olmadığından yumurtaya yatacagını sanmam. dışarıya bırakırsan kusu bir süre sonra arkasına bile bakmadan uzaklaşacaktır.

McCarthy' Alıntı:
Eşi olmadığından yumurtaya yatacagını sanmam. dışarıya bırakırsan kusu bir süre sonra arkasına bile bakmadan uzaklaşacaktır.
Kusu disariya biraktim arkasina bakmadan uzaklasti ama tekrar kapinin önune geldi oturdu.

kapının önüne yukarılar bir yere folluk gibi bişi yap. oraya alışsın. ne kadar duracak bakalım.

Geri