yumurtladı ama tam kümes ortasında..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ReplaXX
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

ReplaXX

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
taner kumral
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
merhaba arkadaşlar

bugün kuşumu gördüm bugün 1 tane ilk yumurtamı aldım ama kuşum yumurtayı kümesin tam ortasında yumurtlamış acaba ne yapmam lazım acaba yuva yaptığı yere koymam gerekirmi yoksa olduğu yerde kalsın etrafına ot filanmı koyayım lütfen yardımlarınızı bekliyorum...

yuva tuttukları yere koydum dişi gitti bir yumurtayı sağ sol bişiler yaptı sonra geçti yanına durdu erkek geldi oda aynısını yaptı oda durdu olduğu gibi

peki acaba 2 inci yumurtayı ne zaman yumurtlar acaba ?_

Selamlar.1-2 güne 2. yumurtayıda yumurtlarlar.Kuşları istemeden sevginizle sıkıyorsunuz sanırım :) Yada başka kuşlar folluktan kovaladı dişiyi.Yoksa yuva tuttuğu yere yumurtlaması lazım. 2. yumurtayı ilkinin yanına yaptıktan sonra fazla ilgi göstermeyin.Onlar herşeyi kendileri yapar.Yumurtalara kokunuz sinerse bakmayabilirler.Saygılar...

kuşlaırma normalde çok ilgiliyim ama artık işe başladığım için tek hergün yem su gibi şeylerde yanlarına gidiyorum tabi 3 günde bir salıyorum ama o yumurtlayanı 1 haftadır salmadım inş kısa sürede yumurtlar ama bugün gene yatmaya başladı ve o yumurtanın yanında hemen..

arkadaşlar kuş 2 gün önce yumurtladı ama hala 2 inci yumurtayı yumurtlamadı acaba yumurtlamıcakmı o olan yumurtayı yuva yaptım yere koydum hayvan hep onun başında ona yatıyor yemek bile yemiyor yumurtaya yatıyor acaba diğerini yumurtlamaması gibi bişey olurmu ?

belki yumurtlamaya bilir bazı kuşlar baze 1 yumurtada bırakıyor.

Merhaba
Yumurtlayanın o kuş olduğundan eminmisin.
Bazen kuşlar karanlıkta yerde kaldıklarında
yere yumurta atıyolar. Ben o yumurtayı folluğa
koyduğunda oturanı görmedim.
Ben yumurtayı kimin yumurtladığından eminsem
ve yumurta sağlamsa alıp kenara koyuyurum.
2. yi yumurtladığında altına veriyorum.
Eğer 2-3 gün içinde yumurtlamazsa başka kuşun
altına veriyorum.
Yumurtalar üzerine oturulmadıkça 5-6 günde bozulmaz.
Gurk tavuklarada yumurta biriktirirler. Yeterki onları
saman içinde iyi muhafaza edelim.

İstanbuldan Neco.

o kuştan olduğuna eminim ama nerdeyse 3 haftadır beli düşüktü ve sürekli ot ve sman gibi şeyler topluyordu zaten tek o o şekildeydi eş kuşum var ama öle olan yoktu o kuşun altına koydum yumurtayı hergün yatıyor bakalım bugün birazdan bakıcam diğerini yumurtladımı diye veya 1 taneye yetincem ama o kuş yumurtayada yatıyor sorun yok yani..

Kormkmana gerek yok al yumurtayı yuvalığına koy

Biraz gec olmus bilmem yazanlar varmi ama
bu
başka kuşun
altına vermek.nasil oluyor bir anlatsaniz nasil secmek gerekiyor
kusum ilk yumurtasini kirdi cok urkek kilibik birseyler papaganlami ciflesmi ne.
bunun yumurtasini iki kanadi cekik ve kesik posta kusu var ayni kafese koydum yumurtayla beraber
ama dogrumu yanlismi bilmiyorum ben arastirana kadar varsa yorum tesekkur ederim

Yuva yaptıkları yere koyabilirsin, fakat yumurta çok yuvarlanıp gözle görülmeyecek bir şekilde çatladıysa bile, kuşlar yumurtadan çıkmazlar. Yerine koyduğun yumurtaya yatma ihtimalleri de %40 civarı falandır.

Geri