yumurtladi felc oldu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hayri1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

hayri1

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
hayri karabas
Meslek
esnaf
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaslar bende bir disi mavi mardin var, dört gun önce yumurtladi ve felc oldu, ayaklarinin uzerinde duramiyo, ucabiliyor ama yuruyemiyor. Ne oldu bu kusa bi bilen varmi? Bi yardimci olsaniz sevinirim!

hayri1' Alıntı:
Arkadaslar bende bir disi mavi mardin var, dört gun önce yumurtladi ve felc oldu, ayaklarinin uzerinde duramiyo, ucabiliyor ama yuruyemiyor. Ne oldu bu kusa bi bilen varmi? Bi yardimci olsaniz sevinirim!

Bazı kuşlarda oluyo o 2. yumurtayı yapınca düzelcektir dogum sonra insanlarda bazen gorulen ayakların tutulması kuslardada oluyo gecici birsey suyu yemi onunden eksik etmeyin yeter 1 hafta icinde duzelcekir.

kuşunda mineral eksikliği olabilir ,genelde mardin kuşlarında sık görülen birşey bir haftaya birşeyi kalmaz ama diger kuşların yanında pek tutma erkekler eze bilir dikkat..

hayri1' Alıntı:

1.eczaneden suda eriyen kalsıyum haplarından alın
2.kuşu kümesten ayırın ki erkek kuşlar çiftleşiyor diye kuşu ezmesin
3.kuşun önüne yemini suyunu koyun suya da bu dediğim tabletten parça parça atın en geç 4 güne ayaklanır
4.bir daha yaşamamak için kümes sularına arada bu kalsiyum hapından atın faydası olacaktır

delicem46' Alıntı:
hayri1' Alıntı:

1.eczaneden suda eriyen kalsıyum haplarından alın
2.kuşu kümesten ayırın ki erkek kuşlar çiftleşiyor diye kuşu ezmesin
3.kuşun önüne yemini suyunu koyun suya da bu dediğim tabletten parça parça atın en geç 4 güne ayaklanır
4.bir daha yaşamamak için kümes sularına arada bu kalsiyum hapından atın faydası olacaktır

CİDDİYE ALINACAK BİŞEY DEĞİL..AYNEN CEM'İN YAZDIĞI GİBİ DOĞRUDUR..

Herkese tesekurler, dediklerinizi deneyecegim. Yalniz bu olay ikinci yumurtadan sonra oldu.

hayri1' Alıntı:
Herkese tesekurler, dediklerinizi deneyecegim. Yalniz bu olay ikinci yumurtadan sonra oldu.

Yemini suyunu önünden eksik etmeyin kum küçük taş parçaları yahut minarel taşları var onlardan verin yesin kalsiyum toplasın dedigim gibi 1 haftaya duzelcektir.

çok yumurta çekilen kuşlarda görüle biliyo genelde kümes hayvanları yumurtaların üzerindeki kabuğu oluşturmak için kalsiyum a ihtiyaç duyarlar kalsiyum ihtiyaçlarını yedikleri taş toprak mineral taşları gibi maddelerden giderirler yeterli miktarda taş toprak mineral bulamadıkları zaman [özellikle salmada beslenen kuşlar]istemeselerde metepolizmaları kemiklerinde bulunan kalsiyumla karşılarlar bu durum sonucu ortaya çıkan [felç]kemik erimesi eşitli kalsiyum tabletleri veya mineral taşlarıyla tedavi edilebiliyo[tecrübelerle sabittir]kuşu diğer kuşlardan ve eşinden ayrı bir yerde on on beş gün kadar besleye bilirsen ALLAHIN izniyle düzeleceğini göreceksiniz

Abi harikasiniz yaaaa, hay Allah razi olsun, cok uzulmustum. degerli bir kusumdu. bugun biraz yurumeye basladi. Bide su atmaca gibi yirtici kuslara care bulabilsem harika olacak. ben isvec(stockholm) de yasiyorum burdada o tur alici kuslardan cok var her yaz bir suru kusumu göturuyorlar. söyle agiz tadiyla yeni yavrularimi ucurup seyredemiyorum. hepte enoyuncu kuslari göturuyorlar namussuzlar. herkese tekrar tesekkurler....

Bu diger arkadaslarinda dedigi gibi kalsiyum eksikliginden olur. Yumurta kalsiyumdan olustugu icin, yumurlayan disi felcli gibi davranmaya yuruyememeye baslar. Sadece yemek ve suyla 1 hafta da gecer, ama bu problemi tekrar yasamak istemiyorsan, sahilden toplayabilicegin minerali bol deniz kumu, deniz kabuklari ver kuslara. Dogada guvercinler bu mineral ve tuzu kendileri bulur, bu yuzden kumeste besledigimiz hayvanlarimiza bunu biz kendimiz vermek zorundayiz.

Selam...Kuşun rahatsızlığını anlatmışlar onları dememe gerek yok sanırım ama atmaca konusunda forumdada geçenlerde bir konu vardı sprey kanat altı tüylerine sıkılıyor uçurulan kuşların atmacanın saldırmaması için pembemsi bi renkte yurt dışında varmıdır bilemicem ama o kadar çok çekiyosanız atmaca yüzünden kuş uçuramıyorsanız bence aramanızda fayda var...

Not ; Ben bu spreyden kullanmadım ama kullanan arkadaşlarımızın faydasını gördük dediklerini duydum ne kadar doğrudur bilemem tabi denemekte fayda var...

hepsi hikaye DEKORT 75 lik pembe hapdan al ver yarın dipdiri abi
benimde kuşum böyle olmuştu sende kullan abi.

Geri