Yumurtladıktan sonra ayakları tutuldu!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan polllat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

polllat

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
sinan öztekin
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kemirgenler
Arkadaşlar arap taklacı dün yumurtladı ama kuş yumurtladıktan sonra ayaklarını hareket ettiremez oldu. Sanki bu konu daha önce vardı ama arama yaptım bulamadım o yüzden yeni konu açtım. Şimdi bu kuşu iyileştirmenin yolu nedir? Sadece bol bol vitamin versem yetermi yoksa kas gevşetici falan mı vermem gerekiyor? Bu konudaki düşüncelerinizi bekliyorum...İlgilenen, ilgilenmeyen herkese teşekkürler...

.......SİNAN ÖZTEKİN........

sen kuşlarıda ucuruyorsun neden öle oldu anlamıyorum uzun suredir yatıyo desen tamam dicem ama anlamadım kardesım..

Kardeşim valla bende anlayamadım bildiğim kadarıyla vitanin, kalsiyum eksikliğinden kaynaklanıyor. Yata yata olmuş olamaz çükü kuş daha dün yumurtladı. %100 yumurtlarken bişey oldu kuşa...

.........SİNAN ÖZTEKİN.........

kalsiyum eksikliği...(yumurta felci)

bende anladım onu ama işte nasıl geçer bu hastalık? Ne yapmak gerekir onu bilmiyorum...

..........SİNAN ÖZTEKİN...........

arkadasım merhaba kalsıyum eksıklıgınden kaynaklanan bır durum pazar ve mezatlarda kalsıyum-tab hapları var bu hapı hergun verırsen yumurtladıgında sorun olmaz bendede aynı durum vardı haplardan verdım duzeldı suanda sıkıntı yok selamlar

Bu ilaç eczanelerde bulunmaz heralde değilmi birde senin kuşun kaç günde iyileşti bu ilaçla?

......SİNAN ÖZTEKİN......

beim kuşlardada bazen olur bu,genellikle soğuk havalarda.telaşa gerek yok 2-3 gün içinde kendiliğinden düzelir. :tamam:

Genellikle ilk yumurtasını yapan kızma yavru kuşlarda kalsiyum eksikliğinden kaynaklanır. İlaç tedavisi taraftarı değilim. Yalnızca kuşcularda satılan kalsiyum ve vitamin içeren poşetli toprak, taş ve minarallerden oluşan destekten verirsen birkaç gün içinde kendi düzelecektir. Kuşa biraz zaman tanı bence. İnşallah sağlıklı yavrularını alırsın.

Arkadaşlar yazdığınız iletiler sonucunda karar kıldığım tedavi şu:
Kuşa vitamin takviyesi yapacağım. Önüne toprak, kum vs. koyacağım. Allahın izniyle 3-4 günde iyileşecek.. (:

.......SİNAN ÖZTEKİN.........

Merhabalar.Aynısı benim öntepe miskimde de oldu.Tek yumurta attı.Keyifsizdi.Sonra da yatmadı zaten.Sonradan araştırdım.Salmonella hastalığında benzer belirtiler var.Uzun yıllar gidiyor.Özelikle yaşını almış güvercinlerde öldürmüyor ama süründürüyor.İnşallah bu hastalığa yakalanmamıştır.Ben kuşu aldığım kuşçuya sordum.6 ayda bir salmix ver dört gün dedi.Kendi de sürekli kullanıyormuş.Yeni yavrularım ayını doldurdu.Bir iki günde sendeleye sendeleye gittiler, hiç bir şey yokken.Anneleri de çok iyi bakıyordu.Anladım ki kuşçunun kümesinde bu hasatalık var ve benim yavrular da bu yüzden öldü.Çok bulaşıcı bir hastalık deniliyor.Kanada, ayağa vuruyor ve en son sallabaşa dönüşüyor.En iyisi kümese hasta kuş sokmamak ve hasta olanı ayırmak.Bir bakıma karantina kümesi lazım.Nacizane bilgilerimi paylaştım.Hepsi kulaktan dolma, internetten edindiğim bilgiler.Erbabına yani veterinere sormak gerek aslında.Saygılar.

Usta kuş bu gün 2. yumurtayıda yaptı ve yatıyo. Bakalım ben kalsiyum eksikliğinden olduğunu tahmin ederek kuşa vitamin ve kalsiyum takviyesi yapacağım 2-3 gün bunu yapacağım. Bir düzelme olmazsa pazartesi veterinere gideceğim...

.......SİNAN ÖZTEKİN......

guvercin ayak felci olmus eczanelerde satilan dekort 500 mg cok iyi geliyor bu hastaliga gunde yarim hap verin fazla vermeyim bir sure sonra ilerleme goreceksiniz ama tamamen gecmiyor azda olsa kaliyor bu hastalik saygilar

Arkadaşlar ilgilenen ilgilenmeyen herkese teşekkürler... Kuşu 1-2 gün iyi besledim vitamin falan da verdim ağzından kuş iyileşti şimdi normal yürüyor...

.........SİNAN ÖZTEKİN.........

merhaba,kuşunun iyileşmesine sevindim artık kuşlar eşleşmeye başlarken yumurta kabuğunu ufalayıp önlerine atarsan bu sorunla karşılaşmazsın.kendine iyi bak :slm:

arkadaşlar odediginiz felç gecicidir tekrar düzelecektir kuşların tüyü bozuksa ve yahut sürekli burnunu kaşıyorsa okuşlar hastadır sürekli tüner artık nasıl bir hastalık bilmiyorum okuşlar düzelmez ne öldürür nede umdurur

Geri