Yumurtladıktan sonra kanadına bişey oldu!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan polllat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

polllat

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
sinan öztekin
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kemirgenler
Arkadaşlar sarı baskam yumurtladı. 2-3 gün sonra falan kanadına bişey oldu kanadını fazla açamıyo ve kanadı düşük duruyo. NAsıl iyileşir?

SİNAN ÖZTEKİN

Birde kuşta açık yara yok yani bir yere vurmuş falan olacağını sanmıyorum. SAnırım doğum sonrası tutulma gibi bişey ama tedavisini bilmiyorum...

SİNAN ÖZTEKİN

dişi kuşların bünyesi hastalıklar için çok güçsüzdür, hele birde yumurtladıktan sonra yeterince vitamin,minarel vs. depolayamadığı zaman mutlaka vücudunda bir sorun olur, senin kuşunda tahminimce ur yapmış yada ur yapıyor, tavsiyem hiç birşey yapma, aynı durum başıma geldi kuş yumurtladı birden kanat düşürdü ve ur çıktı hemde kocaman, tedavi kuşun canını çok yakıyor,o içindeki uru kesip alman gerek vsvs. buda kuşa çok acı veriyor ve güçsüzleştiriyor. hiç sıkıştırmadım kendi haline bıraktım 3-4 ayda kendini topladı, şuan noktada uçuyor:) bakımını iyi yap eminim iyileşir.

dushekimi' Alıntı:
dişi kuşların bünyesi hastalıklar için çok güçsüzdür, hele birde yumurtladıktan sonra yeterince vitamin,minarel vs. depolayamadığı zaman mutlaka vücudunda bir sorun olur, senin kuşunda tahminimce ur yapmış yada ur yapıyor, tavsiyem hiç birşey yapma, aynı durum başıma geldi kuş yumurtladı birden kanat düşürdü ve ur çıktı hemde kocaman, tedavi kuşun canını çok yakıyor,o içindeki uru kesip alman gerek vsvs. buda kuşa çok acı veriyor ve güçsüzleştiriyor. hiç sıkıştırmadım kendi haline bıraktım 3-4 ayda kendini topladı, şuan noktada uçuyor:) bakımını iyi yap eminim iyileşir.

Şimdilik ur falan yok ama ilerde ne olur bilemem. Peki bu ur için bi ilaç var hani 2 ilacı karıştırarak yapılıyo falan bu sitede bayağı adı geçti konunun onu kullansam acaba bi işe yaramaz mı? Veya kuşun kanadında ur çıkınca diğerlerine bulaşma ihtimali var nasıl ayırmam gerekiyo malum ymurtada yatıyo ve nasip olursa bu ayın 27 sinde yumurtalar çıkıyo...

SİNAN ÖZTEKİN

ur için tam anlamıyla bir tedavi yöndemi olduğunu bilmiyorum, burda da çok tedavi yöntemleri sayılmış ama hepsi kuşun canını fazlasıyla yakıyor, urun özünü çıkarmak gerek başta yani yarayı acacaksın ki bu naslı bir acı verir, bu acı kuşun güc kaybını da artırıyor, olabilir böylede düzelebilir. benim yöntemim hiç birşey yapmadan kuşu doğal haline bırakıp sıkıştırmadan,stres yaptırmadan bakımını iyi yapmak, ur bulaşıcı değildir,ama kuşa acı verdiği kesin birde onu yarasını deşipte acısını artırmak pekte uygun değil, ara sıra elle kanat eklem yerini şişlik yoksa, eczanede çok makul bir fiyata alabileceğin DEKORT isimli kas gevşeltici bir hap var onu bir iki gün ver oda rahatlatır ama ur yoksa,

dushekimi' Alıntı:
ur için tam anlamıyla bir tedavi yöndemi olduğunu bilmiyorum, burda da çok tedavi yöntemleri sayılmış ama hepsi kuşun canını fazlasıyla yakıyor, urun özünü çıkarmak gerek başta yani yarayı acacaksın ki bu naslı bir acı verir, bu acı kuşun güc kaybını da artırıyor, olabilir böylede düzelebilir. benim yöntemim hiç birşey yapmadan kuşu doğal haline bırakıp sıkıştırmadan,stres yaptırmadan bakımını iyi yapmak, ur bulaşıcı değildir,ama kuşa acı verdiği kesin birde onu yarasını deşipte acısını artırmak pekte uygun değil, ara sıra elle kanat eklem yerini şişlik yoksa, eczanede çok makul bir fiyata alabileceğin DEKORT isimli kas gevşeltici bir hap var onu bir iki gün ver oda rahatlatır ama ur yoksa,

Çoook teşekkür ederim. Dediklerinizi uyğulayacağım...

SİNAN ÖZTEKİN

Yumurtada yatan kuşun,düşük olan kandı ona ağır gelir ve yerde sürüklendiği sürece diğer kuşların kendisinin dışkısı bulaşır,sonrasında kurur ve kuşa zarar verir.Onun için başkanatları dahil tüm kanatlarını ortadan kes(her iki kanadını) hem kuşta hafiflik olur rahatlar,hemde yavruya iyi bakar.

Arkadaşlar U R B U L A Ş I C I D I R . :kitap: :kitap: :kitap: :kitap: :kitap:

[email protected]' Alıntı:
Arkadaşlar U R B U L A Ş I C I D I R . :kitap: :kitap: :kitap: :kitap: :kitap:

Şimdilik kuşta ur yok. SAdece kanadı düşük bide fazla açamıyor kanadını... Benimde bildiğim kadarıyla ur bulaşıcı...

SİNAN ÖZTEKİN

O ZAMAN BAŞKA ,dıtdıtdırıtdıt../-/

kanat ve ayak tutulmalarında, CİPRO (SİPROFLAKSASİN) antibiyotik 10 gün kullanıyorum. sevgilerimle [email protected] günde bir kez aynı saatte 1/2 tablet yutturuyorum.kanadı yerde gezen kuşlarda çok iyi netice aldım.

[email protected]' Alıntı:
kanat ve ayak tutulmalarında, CİPRO (SİPROFLAKSASİN) antibiyotik 10 gün kullanıyorum. sevgilerimle [email protected] günde bir kez aynı saatte 1/2 tablet yutturuyorum.kanadı yerde gezen kuşlarda çok iyi netice aldım.

Bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim...

Malatyalı Yahya' Alıntı:
Kesinlikle dekort birebirdir... en fazla üç günde düzelir....

Teşekkür ederim. Dekortu deniycem...

SİNAN ÖZTEKİN

SONUCU BEKLİYORUM. KOLAY GELSİN. :oley:

Türker abicim peki şimdi kuş yumurtada yatıyo. İlaç bi zarar vermez heralde değil mi? Yoksa yumurtalar çıkınca mı tedavi ediyim?

SİNAN ÖZTEKİN

Geri