YUMURTLADILAR ACABA KAÇARLAR MI

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan braveeragon
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
aydın uzun
Meslek
eğitici
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar ben balkonda güvercin besliyorum. Şu anda erkek güvercin yaklaşık 3 hafta, dişi güvercin de yaklaşık 10 gündür bende. Yumurtlayalı bir hafta oldular. Kaçma ihtimaline karşı kanatları bağlı. Acaba bu durumda kanatlarını çözsem yumurtada oldukları halde kaçarlar mı. Yoksa artık yuvayı tamamen benimsediler mi?

kardeş bağlı olduğu anda kuşa dişarıyı gösterip dişarıda yemlersen bişi olmaz ama yok yapmadık diyosan hiç riske girme bantlı kalsın büyütsün yavruyu

123_123' Alıntı:
kardeş bağlı olduğu anda kuşa dişarıyı gösterip dişarıda yemlersen bişi olmaz ama yok yapmadık diyosan hiç riske girme bantlı kalsın büyütsün yavruyu

hayır sürekli balkonda geziyorlar zaten
yuvanın içerisinde değiller
yuva balkonda ama kuşlar hep dışarıda yani balkonda oluyorlar
sabah çıkartıyorum yuvalarından akşam olana kadar balkonda geziniyorlar

Bence kaçmaz. Çunku güvercinler yumurtalarına ve yavrularına sadıktırlar.

Surekli kafesın ıcınde degıllerdı demıssın zaten. Demekki etraflarını da tanımışlardır.

Şöyle dıyeyım benım kuşlarımdan hıcbırı yumurtasını bırakıp gitmedi. Özellikle yenı aldıgım kuşları da salmak ıcın hep yumurtlamasını veya yavru çıkarmasını beklemişimdir.

Yıne de tercıh senın tabi. saygılar.

[/quote]hayır sürekli balkonda geziyorlar zaten
yuvanın içerisinde değiller
yuva balkonda ama kuşlar hep dışarıda yani balkonda oluyorlar
sabah çıkartıyorum yuvalarından akşam olana kadar balkonda geziniyorlar[/quote]
kardeş kaçmazlar o zman

güvercin yumurtladığı zaman erkek ve dişi sevişmediklerinden evden soğurlar ve kaçmaları daha kolay olur sana tavsiyem yavrular çıkar güvercinler maya verir ve tekrar erkek enseye biner o zman erkeğin kanadını çöz kesinlikle kaçmaz ama kuşlar sadece 2 taneyse dişinin kanadı çözme

eyer kuşunda damar yoksa kaçabilir.

Yer yüzündeki hangi anne yavrusunu bırakıp giderki güvercinde gitsin.(istisnalar kaideyi bozmaz) dişi yumurtladığı gün bırak yinede kaçmaz. hatta başka biyere götür ordan bile yumurtasını aramak için kaçar. dişi yumurtasına, erkek ise eşine düşkündür. bu yüzden yumurtalı çiftler hayatta kaçmaz :)

Hocam sen kanadini coz , simdi kacmak ayri kaybolmak ayri.kus kacmaz , ama sen ucurmaya kalkisirsan etrafi tanimadigindan bir ihtimal yabancilik ceker kaybolabilir.
Sen kanatlarini coz oyle gezsinler..sonra birkac gun sonra hafiften kaldirmaya baslarsin ..ama zorlama bence yavrularini al ucur , cunku herseye ragmen kus giderse yazik olur sanada , ama kanatlarini cozebilirsin(tabi ben olsam yapardim).

Saygilarimla.

kuşun kanatlarını bantlı tutup eziyet etme istersen yazık günah o kadar gezdilerse yumurtasıda varsa hayatta gitmez sen kovalayıp ürkütmedikçe bnce uçurma kaybedebilirisn yavruları al çoğalt ondan sonra uçur derim ben...

çok güvenme kanadını çöz ama ürkütme kovalama

çöz erkegin kanadını erkek iyicene kanatlarını açsın sonra uçur erkek gidip gelmeye başlar ondan bi hafta sonra da dişi yi aç ama dişiyi sen uçurma kendi kendine gidip gelsin bi süre(kuşlarını tok karnına uçurma önce az yemle ki onlar uçarken senin yem attıgını görünce insinler)

haco' Alıntı:
güvercin yumurtladığı zaman erkek ve dişi sevişmediklerinden evden soğurlar ve kaçmaları daha kolay olur sana tavsiyem yavrular çıkar güvercinler maya verir ve tekrar erkek enseye biner o zman erkeğin kanadını çöz kesinlikle kaçmaz ama kuşlar sadece 2 taneyse dişinin kanadı çözme
katılıyorum kuşlar yumurtaları veya yavruları olunca daha aptallaşıyor sanki

kus yavrunun ustunden kacıp gıdıyor sen yumurtalar cıkana kadar dişiyi salma ama erkegı ındırıp kaldırabılırsın

kardeş kuşlar yumurtlayınca birbirlerinden soğurlar keşke ensedeyken erkeğini atıp ucursaydın bekle biraz yavruları büyütsünler dişinin yeniden yumurtalayacağı zaman ac kanadını bir yer egidicek gibi olursa dişisini elinde bulundur ve pırıltı ver daha sonrada yere sal hemen senin oraya geri gelir

Selam yumurtalara pek fazla güvenme bizde de wardı yumurtladılar salmadım yumurtadan yavru çıktı çıkmasından 1 gün önce salmıştım kaçtı dişi taib erkekte büyütemedi anlıcan pek güvenme yumurtalara

Geri