yumurtlama problemı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dizgin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

dizgin

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
hasan
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kuşlar
Arkadaslar ben sunun cevabını ögrenmek ıstıyorum dısı guvercın yumurtlaması gerektıgı halde yumurtlamıyor 1 aydır catalı acık her gun oturuyo folluga fakat yumurtlayamıyo neden acaba ve ne yaparak yumurtlamasını saglayabılırım ?

Kuşun bence kısır... Ben bu güne kadar tam anlamıyla tedavi edilen kısır kuş görmedim ama belkide benim bilmediğim vardır..
Kısır olduğunu nerden çıkardın dersen?
+ 1 aydır yatıp yumurtlamaması...
+ Çatalının devamlı açık olması...

...........SİNAN ÖZTEKİN...........

arkadasım ben bu kustan dah evvelden yumurta aldım yawrusunu cıkartıp buyuttu ama su anda yumurtlamıyo nedense catalı 1 aydır acık ama baska bı sebepden dolayı bunu ogrenmek ıstıyorum bende zaten

arkadaşım kusun bence kısır degıl benım kuslarımdada aynı problem var 15 tane eşli kusum var fakat kumesımde 1 tane bıle yumurta yok kıs donemıne gırdıgı ıcın kuslar kendını dınlenmeye almış durumda kısın yumurta alsan bıle yavrular cok saglıklı buyumuyor cok verım alamıyorsun kısın boyle gecerse yaz sezonuna bomba gıbı bol yavrulu gırersın bence.

yorum cok aydınlatıcıda arkadasım benım anlamadıgım mesele catalı acık kusun yumurta var yanı nıe yumurtlamıyo ve hergun oturuyo folluga acaba yumurtlamada zorlanıyo mu dıe merak ettım

Kuş yumurtlamak istiyor , özeniyor , çaba harcıyar .. Ancak yumurta yapamıyor yani kısırlamış büyük ihtimalle .. Kendini dinlendiren kuş eşi ile çok ilgilenmez yuvalığını da çok kullanmaz en azından yuvada çöp toplama yuva kızdırma gibi şeyler yapmaz ..
Yemini yer eşi ile kısa aralıklarla sosyalleşir arada sıra da belki çiftleşir bukadar .. Daha sonra bir köşede dinlemir , .
Kalçada yumurta gibi belirginleşen bir sertlik olumuşsa bu muhtemelen ur dur ..
Belki de kabuklu yumurtayı atamadı ve içinde arka arkaya gelen yumurtalar toparlandı ( kırıldı) bu da bir ihtimaldir .. İnşallah bu söylediğim değildir .. Çünki bu tarz kuşlar ölür bir süre sonra ..
KEYİFLİ azimli , ısrarla yuvada yumurta çabası içinde , eşi ile sosyal yavru yumurta diye yanıp tutuşan ancak yumurta yapamayan kuş , yani dişi kuş , kısırlaşmıştır çoğunlukla ..
Tavsiye olarak '' CİPRO'' isimli bir antibiyotiği öneririm dörtte bir kırıp bir süre devam edin hafif bir iltihapsa düzelir,.. ben bazı kuşlarımda faydasını gördüm .. selamlarŞEREF

sagolun onerınız ıcın denıcem bu ılacı alıp bakalım ıns kabuklu yumurtayı atayıp ıcınde kırılma olmamıstır o zaman kotu olur tskler bılgılendırdıgınız ıcın

en kısa yolu kusun altına bos bı yumurta koybakalım yumurtaya yatıyormu yatıyorsa malesef kısırlaşmıştır.

merhaba,arkadaşım yumurtayı elle net olarak hissettiysen er geç yumurtlar ama çatı açık diye yumurtlamıyor dersen bu normaldir .bende bir sene sonra yumurtlayan kuşlarım oldu bu senin o kuşu sevip sevmediğinle alakalı ,ha kuş bir sene boşmu durdu dersen yumurta çekerek altından onlarca yavru aldım.altına yumurta çek yumurtlarsa zaten atar altından yoksa devam et .birde kuşa kalsiyum desteği yapıyormusun hiç bahsetmemişsin yumurta yapamıyordur belkide,yumurta kırığı ve mineral taşı azda tuz desteği dişilere şarttır :slm:

bende kalsiyum eksikliği gibi düşünüyorum göksal abinin dediğine katılıyorum yumurta kırığı mineral taşı ve tuz

yerli hünkari dişim, kuşun çatalı hep açık folluğa boş boş yatıyor ama yumurtlamıyor çatalında yumurta gibi sertlik var ama çözemedim

sagolun ark lar denıcem soyledıgınız yontemlerı ıns gecıcıdır...

arkadaşım bazı kuşlar yazın bazı kuşlarda kışın yumurta vermeyi bi süre keser bece kışın yumurtlamaması daha iyi senin açından daha zor oluyo kış yavruları merak etme havalar düzelsin yumurtaya başlarlar bendede aynı olay var ama geçen senelerdede böyle olmuştu buda sana bi tecrübe oldu.

abilerim benim kuşlarım da böyle bazilarınız minarel demiş bana önerebiliceğiniz minareller nelerdir

Geri