yumurtlama sorunu acil yardımınız gerekiyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K
A

Anonymous

Misafir
merhaba benim 3 çift kuşum var hepsi çok güzel çiftleşiyo ve folluklarına girib sesler çıkartıyolar ot taşıyolar ve dişi erkek yatıyolar ama yumurtlamıyorlar acaba bunun nedeni ne olabilir ki yardımlarınız gerekiiyor lütfen yardım edin acil kuşçuluktan yumurta alamayınca çok üzülüyorum birde kuşların iki çifti 3 haftadır eş bunuda dikkate alırsanız sevinirim:)

berktan erişgen' Alıntı:
merhaba benim 3 çift kuşum var hepsi çok güzel çiftleşiyo ve folluklarına girib sesler çıkartıyolar ot taşıyolar ve dişi erkek yatıyolar ama yumurtlamıyorlar acaba bunun nedeni ne olabilir ki yardımlarınız gerekiiyor lütfen yardım edin acil kuşçuluktan yumurta alamayınca çok üzülüyorum birde kuşların iki çifti 3 haftadır eş bunuda dikkate alırsanız sevinirim:)

bu tür durumları biraz zamana bırakmak gerek kuşlar orada rahat etmeli benimsemeliler, yani oranın yuvaları olduğuna emin olmaları gerekir, anlattığına göre de benimsemeye başlamışlar muhtemelen yakın zamanda yumurta görürsün diye tahmin ediyorum. Benimde başıma geçen yaz geldi 6 çift kuştan 1 tanesi yumurtlamadı. Zaman ve sabır herşeyin ilacıdır. Bu arada bunlar uçurduğun kuşlar mı? yoksa damızlık olarak duruyorlar mı öyle?

kuşlarımı hiç uçurmuyorum uçurmaya çalışsamda zaten dişileri bırakıp uçmuyorlar başka bir sorum olacak kuşların kümesi ni pirketten ördüm kışın kuşlara orda nasıl bakıcam yardım edebilirmisiniz

kuşlar yavruysa zmn alabilir kartsa kısır da olabilir

peki kuşun kart olduğu nasıl anlaşılır

Ben yaklaşık 25 gün senin dediğini yaşadım.Beyazlarım 25 gündür çiftleşiyor, yuva kızıştırıyor ve çöpleri toplamışlar.Bende kısır olduğunu düşündüm.Bugün yine gittim dişi sanki altında yumurta varmış gibi yatıyordu.Tamam bu kuş kısır anlaşıldı dedim.Yem vermek için dışarı aldım birde baktım beli u şeklinde bükülmiş.Elime aldım götünü yokladım çatalı açık ve şişkinlik var.Bayramın 4. gününe kadar yumurta etti etti etmedi demek ki kuş kısır.Ederse buraya yazarım.Bana göre büyük ihtimalle edecek.Yani sabret sanırım sende benim gibi yeni olduğundan sabırsızsın çok el düşüyorsun.Ondan olabilir.Gerçi ben 10 gündür profesyonel oldum el düşmüyorum :)

evet ben kuşlara elliyorum kümesine girip yuvalarına bakıyorum belki benden utanıyorlardır ben bundan sonra hiç kümese filan girmiyeceğim el sürmüyeceğim

dün akşam üzeri kuşumun bir çifti folluğa bitane yumurta bırakmış çok sevindim:)))

valla benimkine hiç bakmadım ama büyük ihtimal oda etmiştir eğer etmemişse 3 günü var.yine etmezse demek ki kuş kısır :)

Geri