yumurtlama sorunu ilk yumurta

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan fatihertan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

fatihertan

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
fatihertan
Meslek
finans
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar sevdiğim bi abimizden bir çift oyun kuşu aldım. Aldığımda kuşlar tahmini 2 aylıktı (yuva kardeşi değil aynı soy farklı ana babadan kuşlar) kuşları bana kanatlarını makaslayıp teslim etti.kuşlar hiç uçurulmadı şu an tahmini 8 aylıklar ve 2 ay önce eş aldılar yuvaya girip yuva kızdırdıkları ve en az 2 hafta çifleştiklerini gördüm sonrasında 10 gün kadar sürekli yuvalıklara girip çıktılar fakat yumurta olmadı ve dişi kuş aksamaya topallamaya başladı 1 hafta sürekli topalladı ve şimdi topallaması gitti ancak bir kaç kez çatıya uçtuğunda hafiten yine aksıyor ve kanatları düşüyor (kuşlara kanat verdim ama sadece dama uçup geliyorlar )yeniden kur yapıyorlar ama çiftleşmiyorlar.Kuşlar dişide erkekte ilk eşler ve ilk yumurta olacak.Bu konuda özellikle tecrübe sahibi arkadaşlarımdan tavsie ve değerlendirme rica ediyorum.Saygılarımla,

Merhabalar öle tamin ediyorumki kuşunuz yumurta eritmiş bu durum sık olmasada rastlanılan bir durum ve kuşta ayak kanat vb tutulmalar gorulebılır vitaminini taşını eksiketmeyiniz tutulma devam ediyorsa 48 saate bır bı hafta dekort verınız (0.25 mg Pembe) kusu rahatlatıcaktır.

sidar bey teşekkürler o topallama hali geçti ancak uçtuğu zaman (bir kaç kez uçtuğunda veya turladığında ) yine hafiften aksıyor.Kendisi uçmassa ben zaten uçurmuyorum atmaca korkusundan vede yavrulukları makaslı geçtiğinden zaten fazla uçmuyolar.yani bilemiyorum bu durum devam edermi artık 1 aydır çifleştiklerini hiç görmedim. ama aynı yuvalığı paylaşıyorlar.Günlük ortalama 30 dakika dışarı bırakıyorum yemliyorum ve kendileri ufak taş parçaları yer kumu ve duvardaki kiremit tozlarını yiyorlar özel mineral taş felan almadım.

kuş yumurtladı arkadaşlar bugun 1. yumurtayı ancak bu kuşların ilk yumurtlaması yavru bakımında acemilik çekerlermi öyle olursa 3 gün önce yumurtlayan bir çift anaç kuşum var yumurtaları değiştirmeyi düşünüyorum anaçlar daha önce yavru büyüttüler elimde yavruları var ne önerirsiniz sıkıntı olurmu ne yapayım karar veremiyorum konu acil tecrübeliler lütfen paylaşımda bulunsun hayvanların vebalinede girmek istemiyorum.

Geri