yumurtlama sorunu özellikle üstatlardan yorum beklıyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aliiş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

aliiş

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ali iş
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
arkadaşlar yaklasık 3 ay önce yine buraya yazmıştım bana hediye edilen kuşlara bi ilaç içirilmiş kuşlar yumurta dökmüş diye bazı üstatlar böle bişe olamaz dedi ve bir veterinere sordum o da doğruladı üstatların dediğini. ama yaklaşık 4 aydır kuşlarda tık yok buğday ağırlıklı karışık yem veriyorum kumu taşı yumurta kabuğu ve yeşilliği eksik etmiyorum banyoları uçuşları ve güneşlenmeleri düzenli bir şekile oluyor ama ne hikmetse erkekler o kadar azgın değil ve çiftleşmik istemiyor yani ara ara çiftleşiyor dişilerin ise çatal açık sanki yumurtlayacak altını kontrol ediyorum hafif şişlik var ama yumurta yok nasıl desem o bölge yumuşak bir dişiyi sağlam başka bir erkekle eş tutturdum 3-4 defa yuva yapıp bozdular dişi yumurtlamıyo diye ama sanki dişi folluğa girince yumurtaya yatmışçasına folluğa tünüyo ne yapmam lazım bakımı beslenmesi ile ilgili :hungur: şimdiden yorumlarınız için teşekkür ediyorum

kuşlar rahatsızlıktan dolayı yumurta keseleri yırtılmış kısırlamış dölvar yumurta yıok senin anlayacağı hangi ilacı vermişse ndozajı fazla vermişler kısır olmuş ku
Kuşunu tünediğinde altına herhangi bir yabancı yumurta koy eğer yatarsa kuştan umudu kes ancak bakıcı olur.
kolay gelsin geçmiş olsun

iyi günler. genetik yada sonradan karşılaştığı fiziksel bir engel yoksa her güvercin yumurtlar. bu kadar aceleci olmanıza gerek yok. güvercinler yumurta makinaları değildirler. her ırkın kendine göre metabolizması, fiziksel dengesi vardır. kendimden örnek vereceğim, beslediğim yurtdışından gelen köröser tümmler yada komorner tumbler ırkı damızlık güvercinlerim her sene sadece nisan-ağustos arası 4 çift yumurta yapıyorlar. kalan diğer aylarda asla yumurtlamıyorlar. yurtdışından gelen diğer benzer kuşlarımda da genellikle durum böyle. ANCAK bende çıkan,büyüyen yavrularda böyle bir durum yok. yani tamamen iklimle alakalı durum. kuşlar yugoslavya ve macaristandan gelme, dolayısıyla iklim tutmuyor.
sizin durumuza gelince kuş dinlenmeye girmiş olabilir. örneğin kısır oldugunu bilerek, bakıcı amaçlı aldıgım bir güvercin 4 ay sonra yumurtladı. ilk zamanlarda boş yuvada yatıyordu, yumurta koyunca da yatıyordu, ancak 4-5 gün sonra yumurtadan kalkıyordu. sonuç olarak dediğim gibi fiziksel ve genetik bir engeli yoksa her kuş yumurtlar.
kuşlarınızı kızdırmak için sağlıklı beslemelisiniz. kenevir tohumu takviyesi yapmalısınız. ayrıca kuşları hareketlendirmek için 1-2 ay erkek dişi ayırabilirsiniz, tüy döneminde de kuşlarınızı ayırmanız gerekmektedir.
son olarak sağlıklı döllenme ve yumurta için , kuşlarınız kalsiyum takviyesi yapabilirsiniz. erkeklerde de sağlıklı döllenme olması için ''vitamin E'' ve ''selenyum'' içerikli vitaminler yada yem katkıları kullanmalısınız. kesinlikle faydasını göreceksiniz.

Merhaba.
Kuş dinleniyoda olabilir. Kısırda.
Beklemekte fayda var. Bu arada sen altına bir adet sağlam
yumurta koy.Oturur ve çıkan yavruya bakarsa ve eğer kısır değilse
Yavruyu büyütünce yumurtlar.
Kolay gelsin.
İstanbuldan Neco.

Selamlar
Ben üstad, usta, hoca falan değilim baştan söyleyeyim.Benim başıma aynı şey gelseydi ne yapardım onu anlatayım bu kuşlar altından çok yumurta çekildiği için bezmiş olabilirler onun için kuşları erkek ve dişi olarak ayırıp bakıma devam ederdim.Önümüzdeki yavru sezonunda eşe atıp yumurtlarmı yumurtlamaz mı ona bakardım.Kuşlar yaş olarak nasıllar bilmiyorum birde cins olarak zor kuşlarsa tek salmalarda rahatsız edilmeyecek şekilde de yavru almaya çalışırdım.Hiçbirisinde de sonuç alamazsam gözümün göremeyeceği tanımadığım birine verir kaybederdim ki birdaha aklıma gelmesinler.

Merhaba.
Kuş dinleniyoda olabilir. Kısırda.
Beklemekte fayda var. Bu arada sen altına bir adet sağlam
yumurta koy.Oturur ve çıkan yavruya bakarsa ve eğer kısır değilse
Yavruyu büyütünce yumurtlar.
Kolay gelsin.
İstanbuldan Neco.
Necdet beyin belirttiği gibi yumurta sürün,yavruya baktıktan sonra yumurtlamıyorsa kısırlaşmış olma ihtimali yüksek.

Mrb arkadaşım bir arkadaş kuşa E vitamini veya selenyun takviyesi yap demiş buna aynen katılıyorum.6 ay yumurtlamayan kuşum bu sayede yumurtladı biraz sabır.

arkadaşlar e vitamini,selenyumu hangi ilaçlarda kullandığınızı yazarsanız çok iyi olur şimdiden teşekkür ederim :slm:

Merhaba
Sen takviyelerini yaparsın tabi.
Ama yumurta sür ve sonucuna bak.
Yoksa 5-6 ay boşa beklemiş olursun.
Kolay gelsin.
İstanbuldan Neco.

arkadaşlar e vitamini,selenyumu hangi ilaçlarda kullandığınızı yazarsanız çok iyi olur şimdiden teşekkür ederim

Geri