Yumurtlama sorunu... Yardımcı olursanız sevinirim...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yalcinbaysal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Yalçın BAYSAL
Meslek
Bilgisayar - Bilişim
İlgi Alanı
Kediler
Selamlar...
4 ay kadar önce damızlık olarak bir takım güvercin hediye edildi bana. Hemen geldikten 1 hafta sonra zar şeklinde kabuğu tam oluşamamış 2 adet yumurta yaptı kuşlar. Ardından birsürü ilaç kullanarak ( kalsiyum eksikliği diye düşünmüştük ) beklemeye devam ettim. birkaç kez daha zar yumurtladı. Şu anda kuşun dışkı yaptığı kısım biraz dışarı taştı, Kırmızı renkte ve etrafındaki tüyler döküldü. Eşinden ayırdım ( sanırım birazda geç kaldım.) Tekrar düzelirmi? Yada dinlendirmek dışında neler yapabilirim? Bu şekilde birşey ilk kez başıma geliyor. Hem kendimi suçlu hissediyorum hemde üzülüyorum. Bilgi ve yorumlarınızı bekliyorum. Yardımcı olursanız minnettar olucam. Saygılar...

bence kuşun arkasıyla oynayıp durma.düzelir.yumurta kabuğu dök yesinler..

Hafif suyu ısıt o kısma dök içeri yavaşça it yumurta yeridir o zorundan oluyo benimde başıma böyle birşey gelmişti ılık suyla hafif içeri ittim.

kardeş sen onu eşinden ayır dinlensin,ve vitamin koy suyuna.sonra düzelir..!
saygılar

Tesekkurer zaten kuşu ayırdım. Arkasıyla oynamıyorum. Kendi halinde yaşıyor. Dediğiniz gibi zaten sürekli sularına (kalsiyum,e,d,b12) vitaminlerini sırayla veriyorum. Birkaç ay tek başına bırakıcam. Onun dışında bu rahatsızlığa çok iyi geleceğini düşündüğünüz bir ilaç yada yöntem varmıdır. Zaten problem benden önceki sahibinin kuşun altından sürekli yumurta çekmesi yüzünden olmuş. Saygılar...

Geri