Yumurtlama Sorunu!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan captainfree
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
hakancan
Meslek
beycan
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar merhaba,

İlk defa yaşadığım bir sorunla ilgili yardımlarınızı rica ediyorum.Dişi araplarımdan bir tanesi günlerdir yumurtlayamıyor.Kıçı baya açılmış yumurta kıçında gözüküyor hatta, ama nedense çıkaramıyor hatta dışkısını bile yapması zorlaşıyor.Bu konuyla ilgili tecrübesi olan varsa yardımları için şimdiden teşekkür ederim.

İyi günler.

Merhaba,
Eğer hala yumurtlamadı ise müdahale etmeniz gerekir. Bu benim de başıma bir kez gelmişti. Kuşu bir kişi fazla sıkmadan kuyruk kısmı size gelecek şekilde tutacak. Bir kişi de zeytinyağı veya vasalin ile yavaş yavaş masaj yapacak. Masajla birlikte kuşun da ıkınmaya başladığını göreceksiniz. Sabır ile yavaş yavaş masaja devam edin bir süre sonra yumurtlama gerçekleşecektir. Ben yaptığımda yumurtayı tutamadım kırıldı. Dikkatli olun eğer yumurtlayamazsa kuşu kaybetme riski büyük. Kolay gelsin

captainfree' Alıntı:
Hüseyin Bey, verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
Yumurtayı çıkardım dediğiniz gibi.Yalnız sadece masaj yetmedi çünkü yumurtanın oluştuğu rahim çıkışındaki delik çok ufak ve ince bir zar bulunuyordu.Biraz elimle deliği büyüttüm hemen yumurta geldi.Allah hiç bir kuşun ve kuşçunun başına vermesin.Çok zor bi durum.Ama bundan sonra rahat yumurtlar sanırım.Tekrar teşekkürler iyi günler.

Tebrikler... Eğer yumurtlayamasaydı kuşu kaybederdin. İnşallah bir daha başına gelmez ama eğer bakım sorumluluğunu almışsak sizin gibi biraz takip etmemiz de gerekir. Tekrar tebrik ederim ne mutlu sana bir can kurtardın... O yumurtadan çıkacak yavruya da iyi bak.
İyi günler...

Benimde bu konuda acil yardıma ihtiyacım var.Dişi sabuninin bugün çok halsiz bitkin olduğunu gördüm elime aldım.yakında yumurta geleceğini biliyodum.Kıçına baktım açık yumurtlucak heralde.Kendi haline bırakayımmı 1 gün daha yoksa yarın yukarıdaki taktiğimi uygulayım.
Saygılar.

Geri