YUMURTLAMA SORUNU

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sahin86
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

sahin86

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
şahin demirkaya
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Diğer
Bir çift güvercinim var ve bunlar bende yaklaşik 2 haftadir bende ama dişi sabuni erkeği türü ya mavi ya susami yada posta ama bunların sadece dudak ylula öpüştüğünü gördüm çiftleştiklerini görmedim o yüzden yumurtlamıyor ama dişi önceden çok hareketliydi şimdi ise durgun acaba yumurtluyacakmı

Havalar soğuk bu ara.Biraz sabret mart sonu inşallah yumurta alırsın.Kümes ortamı da önemli tabi yeterli hacim varmı?
Bende yaklaşık 20 sene önce bir çift kuş vardı ben de birşeylerini görmezdim ama iyi damızlık kuşlardı.
Kolay gelsinnnn

1-2sorumdaha olacak çift kuşun dışkıları katı ve bira azcık daha büyük ve dişi biraz durgun ve birtane baska kuşum var baska yanlarına girince vuruyorlar acaba bu sorunları nasıl düzeltirim

Dişi kendini hazır hissettiği zaman yumurtlayacaktır.Eğer ilk yumurtlayacak yeni bi dişiyse bu süre uzun bir zaman alabilir. :slm:

Heyecanınız güzel ,ilk başlarda insan bekliyor bir an önce yumurta yavru yapsalar diye . Sizin üzerinize düşenler var öncelikle farklı ırk kuşları kesinlikle birbiri ile eş tutturmayın yada buna müsaade etmeyin, bango ile taklacı veya taklacı ile posta eş edilmez her ırk kendi içinde eşlenir ler , desenlerine yada performans beklentilerine göre ise daha ayrıntılı bir eleme bir seçim yapılır rastgele kuş eşlenilmez .. Kuşlar en kızgın olana gider en uygun olanı seçmezler .. Kümesinizin fiziksel koşullarını geliştirin Nem , ısı ışık temiz hava temiz yem ve su vs bunları daha iyi sağlamaya çaba harcayın vakti gelince aynı ırk eşlerle yuva tutturduğunuz takımlar yumurta yavru yapacaktır .selamlar.ŞEREF

çok saolun bunları yapmaya çalışıcam

Geri