Yumurtlama ve buyutme?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan doci2535
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

doci2535

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
dogukan yetgil
Meslek
ogrenci
İlgi Alanı
Kediler
bnim kuslarim es aldiktan sonra yumurtladi diyelim ve bnm yapmam gerekn bisiy olucakmi yumurtadan kuslar cikti ozaman da yapmam gerekn bisiy olcak mi yani bnm mi suyunu vercem iceri ozel kapta yem falan yoksa herzaman ki gibi yemini suyunu disari koyup kumesin kapisini acicam anne ve babasi gelip yiyip onu beslicek mi bilgilerinizi bekliyorum...

Hacı eğer kuşlar yumurtlarsa sen birras kümese süpürge otlarından falan atarsın kuşlar onları kendileri taşırlar yumurtayı hem sıcak tutsun hemde kırılmasın diye.yaklaşık 3 hafta sonra yumurtalar çıkacaktır.SEnin burda yapacak bişeyin yok sadece anne - baba tok olsun onlar kendileri kusarlar yavruya.Sen bakarsın eğer anne - baba yavrulara bakmıyosa (ki büyük ihtimalle bakar) yavrulara yem yedirmeye ççalışırsın............

haci merak ediyom o gunleri gorebilicekmiyim daha es yapmayi beceremedim ya ama cok istiyorum ole olmasini ins olucakkk ins

görürsün inşallah...

görürsün görürsün ama inş yumurtladıktan snra yavruyuda hayırlısıyla büyütüp uçtuğunuda izlmk nasip olr

Selamlar...

Yuvaları için ihtiyaç duyacağı malzemeleri önlerine koymalısın öncelikle. Sana tavsiyem yumurtladıktan sonra fazla rahatsiz etmemen. Gerisi yüce Yaradanın yerleştirdiği içgüdülerle gelişecektir...

Arkadaşım,diğer üyelerimiz verilmesi gereken bilgileri vermişler,ekleyeceğim bir kaç şey daha var.Kuşların yattığı folluk ceyran almayan bir yerdedir iaşllah.Heleki şu kış günlerinde yavruların sağlığı açısından çok önemli bir ayrıntıdır.Bu hususa dikkat etmeni öneririm.Birde mümkünse yavrular çıktıktan sonra yem çeşidi olarak karışık yem kullan.Yavruların protein açısından yetersiz kalmaması ve daha dirençli büyümesi için.Anladığım kadarıyla hobimize yeni başlayan bir kardeşimizsin.Şu ilk zamnların senin için ne kadar heyacanlı olduğunu tahmin edebiliyorum.İnşallah gönlünce sağlıklı ve güzel kuşlar beslersin.

tesekkürler arkadaşlarım bu degerli bilgilerinizi paylastıgınız içinn daha yumurta yawrularım olmadan neler yapmam gerekecegıni bliyorum... ewet gökhan abi cok byüq hewes var içimde...

yumurtalar çıktığında yavruya verilecek en iyi proteşnlerden biride muhabbet kuşu yemi dir bende yeniyim bazı arkadaşlarım sölemişti

yavrusu olmayan kuşlara sadece akşamları bir sefer yem ver yavrusu olanlara sabah ve akşam olmak üzere iki defa yem ver.Ayrıca uçuracağın kuşu uçmadan önce yemleme indikten sonrada hemen su verme

Benim bir çift kuşum harıl harıl yuva yapıyolar acaba kuşun yumurtasımı var yoksa yumurtaya hazırlık mı bu?

mysterio' Alıntı:
Benim bir çift kuşum harıl harıl yuva yapıyolar acaba kuşun yumurtasımı var yoksa yumurtaya hazırlık mı bu?

follukta yumurta yoksa yumurta icin hazirliyordur. birkac bir şey koyarlar yumurtlarlar fakat yeteri kadar degilse, yeterli olana kadarda görürlerse yuvaya tasimaya devam ederler

abi inş. istediğin günleri görürsün
KUBİLAY saygılarımla.......

kardeş senin yapman gereken tek şey yumurtladıktan 3-4 gün sonra yumurta damarlanmış mı diye bakmak başka bişe yapmana gerek yok

dogukan25' Alıntı:
bnim kuslarim es aldiktan sonra yumurtladi diyelim ve bnm yapmam gerekn bisiy olucakmi yumurtadan kuslar cikti ozaman da yapmam gerekn bisiy olcak mi yani bnm mi suyunu vercem iceri ozel kapta yem falan yoksa herzaman ki gibi yemini suyunu disari koyup kumesin kapisini acicam anne ve babasi gelip yiyip onu beslicek mi bilgilerinizi bekliyorum...
birader eğer kuş çıktıysa yawru yeme düşmesine 1 hafta kala falan aç kalırsa eğer kuş kendini aşşa atar we başkasının yuvasına girer orda dayak yer oda hiç ii olmas sen gene ddm gibi 1 hfta weya yem yicek şekle geldimi önüen sende yem koy
KUBİLAY saygılarımla.......

ARKADAŞLAR MERHABA, BEN KUŞ BESLEMEYE BAŞLAYALI 2GUN OLDU, DUN KUSLARIMI ALDIM VE KUMESIME KOYDUM DAHA NE FOLLUK NE BAŞKABIRSEY YOKKEN SABAH YEM VERMEK ICIN BIR BAKTIM ULU ORTA YUMURTLAMIS COK HEYECANLANDIM NE YAPACAGIMI BILEMIYORUM, YUMURTAYI UYGUN BIR YERE TASIMALIMIYIM AKSAM GÖZLEMLEDIGIME GORE YUMURTAYA YATMIYORDA, ACABA YUMURTA İÇİNDEKİ YAVRU OLMUSMUDUR 1GÜNDE, VEYA DAHA SONRA YATMAYA DEVAM EDERMİ, ŞUAN SADECE 1 ADET YUMURTA VAR, NE YAPMAMI ONERIRSINIZ, YARDIMCI OLURSANIZ COK SEVINIRIM.. TESEKKUR EDERIM

anne baba yavruya bakmazsa bakıpta bırakırsa belli süre sonra yeme düşmeden beslemek cok kolay oluyo benim basıma geldi güçükken anne babsı atmıs kusu bende aldım evime kusu kendim besledim

anlatayım size ilk önce kusu ekmek krıntısı yumurta gibi öğütülmesi kolay az miktarda karısık yemlerle besledim işaret parmagi ile orta parmak arasına gagasını sokun o kendi ac ise agzını acıyo agzına bırakın enjektör (şırınga) ilede sıvı gıdalar vererek büyütürsün..

bakarlarsa anne ve baba bunlara gerek kalmaz senin ayrıca yapman gereken kusların yumurtalayınca eline alma kusları rahatsız etme bazı kuslar yumurtayı ele alınca yumurtayıda atarlar...

Kardeş yumurtayı nasıl veriyordun. Kaynattığın yumurtanın sarısını mı veriyordun?

Geri