Yumurtlama

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan erdalmagic
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 26
  • Görüntüleme Görüntüleme 28K

erdalmagic

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Erdal Saruhan
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar Size 3 tane sorum olacak.

Güvercinler çiftleştikten kac gun sonra yumurtlar ?
Güvercinin hamile olduğu nasıl anlaşılır ?
Yumurtası olduğunda ve hamile iken ucarmı ?

Cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler .

1) bu güvercinlerin eşleşmesi esnasın daki birleşmsi ilgilidir bence tam bir zaman vermek yanlış olabilir ama 2 hafta sonra belirtiler baslamış olur
2)yumurtlayacak olan kuşun beli asagıya sarkmış olaabilir ve catısı acılmıştır
3)yumurtlayacak veya yumurta da olan kuş bence ucurulmamalıdır ama performans kuşu ise iş biraz değisebilir bu bakıcısına kalmıştır fakat kuş çeşitli nedenlerden dolayı kaybolursa eşi bir müddet baktıktan sonra oda bırakacaktır ama bakmaya devam eden kuşlarda olabilr fakat bu çok nadirdir

ELEMİM

Oke Çok teşekkürler.
Peki Yuvalık neyden yapabilirim.Limon kasası benim kumesime buyuk gelior.Başka neyden yapabilirim.

erdalmagic' Alıntı:

Merhabalar,

1-Eğer kümesinizde yuvalık tutmuşlarsa 4 gün içinde yumurtlar.
2-Beli yukarı kanatları aşağı çıkar ve düşer çok hafifte olsa uçmakta zorlanır ve uzun süre dışarda bırakılmaması gerekir zorlanarak uçurulmamalıdır ele fazla alınmamalıdır hatta ''hiç''.
3-Uçar fakat performans sergilemez bu aynı şekilde erkek kuş içinde geçerlidir dişisinin yanında ayrılmak istemez ve ensesinde gezer buna ''ensede,yumurtaya kovalıyor'' denir yani yumurtlamak üzere olan çift kuşlar denir.
4-dişi genelde geceleri yumurtaya yatar erkek gündüzleri yumurtaya yatmadığı zamanlar performans sergileyebilir ''uçar''bu dönemde de fazla uçması için zorlanmamalıdır.

Bol yavrulu sağlıklı kümesler dilerim.

benımde bir sorum olcaktı kuş beslemeye yeni başladım bir tanıdıktan 4 tane kuş aldım arap eş ve onun 1 yavrusu birde enseli gök kendisi adanadan getirmiş oda ankarada bakıyor ordan getirdi eşler sürekli iki kusun yuvalarına girip onları yuvalarından attıktan sonra kendi yuvalarına giriyor sürekli dövüyorlar birde hangisinin dişi olduğunu bilmiyordum öğrenmek içinde bir tane tavuk yumurtası koydum eşlerdenbirtanesi hiç kalkmıyor ymurtanın üstünden yatan dişimidir birde onun yumurtlamasını engellermi alayımmı yumurtayı altından şimdiden tşk.

Bence dişiyi yatmasından anlayamazsın çünkü yumurtaya dişide yatar erkekde.Erkek güvercinin boynu kalın olur dişinin ise ince cinsiyetini burdan anlayabilirsin.Bence yumurtayı al.Bide kumesin ufaksa yuvalık ve tunek kavgası cok oluyor.

yumurtlamaya bi hafta kala kuş kendıne fol seciyor ve fol secdıkden sonra folda yatmaya baslıyo hepsı bır hafta ıcınde oluyo eger kus fola giriyosa cıkarma

erkek olan garip sesler çıkaırp boynunu kalın olandır

kumesim yeterli büyüklükte yumurtayı koyduktan sonra kavgalarda bitti kümese girer girmez yumurtaya yatmaya gidiyor başka yumutrta yapmasını engellermi?

merhaba ben 3 senelık kuscuyum ben kısın kus bakmam yazın bakarım benım sorunum bu sene 3,5 aydan berı kuslarımdan yavru alamamam ne yapmalıyım kusları ayrı bır yerdemı tutayım kapalı olarak yada ne yapmalıyım sımdıden tskler

bırde yuwam benım buyuk kusları serbest bırakayımmı yoksa eslerı kapatayımmı nasıl ese sokabılırm ben mesela cakmaklıları ıkı gun kapalı tuttum gıttı erkegı dısı sarıkırla eslestı cvp ıcın sımdıden tskler

arkadaşım eş kapatmayla olmuyor ben çok denedim ve sonuçu başka bir kuş ile eş aldı ondan onra bazı kuşların eş bozdu yeni kuşlar ile eş aldı

meraba ben yeni kuscuyum nolur bana kus hakkında beyaz kelebegim var ona nasıl bir eş almalıyım cinsini değişik alsammı

kendin azınla söyledin 3.5 ay yavru alamazsın ama ilkbahardada alamıyorsun o kuslarda veya eslerinde kısırlık olabilir.Ayrıca anne babaya baglı nedenler-kümese baglı nedenlerde olabilir.

anaçlara baglı nedenler kümese beglı nedenler yani kısırlık olabilir.ilkbahar yazdada yavru alamıyorsan kümesinde sorun vardemektir

bende 2 tane çakmaklı var adamlar bana ikisini çift diye verdiler kuşların yumurtlaması için ne yapmalıyım ek yööntem söylermisin şimdiden tşkrler.

H.Hüseyin Aydoğmuş' Alıntı:
erdalmagic' Alıntı:

Merhabalar,

1-Eğer kümesinizde yuvalık tutmuşlarsa 4 gün içinde yumurtlar.
2-Beli yukarı kanatları aşağı çıkar ve düşer çok hafifte olsa uçmakta zorlanır ve uzun süre dışarda bırakılmaması gerekir zorlanarak uçurulmamalıdır ele fazla alınmamalıdır hatta ''hiç''.
3-Uçar fakat performans sergilemez bu aynı şekilde erkek kuş içinde geçerlidir dişisinin yanında ayrılmak istemez ve ensesinde gezer buna ''ensede,yumurtaya kovalıyor'' denir yani yumurtlamak üzere olan çift kuşlar denir.
4-dişi genelde geceleri yumurtaya yatar erkek gündüzleri yumurtaya yatmadığı zamanlar performans sergileyebilir ''uçar''bu dönemde de fazla uçması için zorlanmamalıdır.

Bol yavrulu sağlıklı kümesler dilerim.

Merhabalar Size bir sorum olacak.

Kısır denilen bir kuşum var ama kendisine yer seçti ve çöp toplayarak yaptı bi güzel. Dedğiniz gibi kanatları aşağı düşük falan kümesin içinde dahi hiç yükseğe uçmuyor. Bu kısır denilen kuşun yumurtlama ihtimali var mıdır ? yoksa kısır kuşlarda bu özellik görülür mü ?

denizkralkuşçu' Alıntı:
bende 2 tane çakmaklı var adamlar bana ikisini çift diye verdiler kuşların yumurtlaması için ne yapmalıyım ek yööntem söylermisin şimdiden tşkrler.

Tam bilgimm yok ama fazla büyük olmayan bir folluğun içine ikisini birden koydum. Gündüz saatleri içinde sabahtan yemledikten sonra akşama kadar diyeyim. Bu şekilde 2 gün tekrarladım Kuşlar eş oldular. Şuan öpüşüp eşede giriyolar.
Fakat bir çift kuşumuda aynı yöntemle 5 gündür devam ediyorum. Onlar halha icraat yok.

Benim erkek bir miskim var ve ona eş aldım dişinin çatalı acık ve folluğa yatıyor aldığım ilk gün folluğa yattı yumurtası varmıdır yada ne zaman yumurtlar

arkadaşlar benım kusum dogurdu ıkı yumurta ama dısı hep ustunde ne zmn gorsem yatmıyo hep uzerınde duruyo neden acaba

Siyah-beyaz ve beyaz güvercinim eşleşti yavruları ne renk olur?
Bi de kırmızı ve arap var onlarında yavruları ne renk olur?
Lütfen acil cevap atın.

kuşlara kenevir wer we sahte olmamasına dikkat et onları ayır fazla büyük olmuyacak bir yere onlar çifleşir ....!

ben bu işe yeni başladıım abilar benim kuşlarımın uçması için ne yapmalıyım ewimin etrafında uçması için ne yapmalıyım bana yardımcı olurmusunuz şimdiden teşekkürler...

memleketten 5 ay önce bir çift bolpaça geldi..2 hafta içinde tek yumurta yaptı,iki hafta aralıksız dişi yattı üstünde çıkmasına yakın yatmayı kesti..aldım yumurtayı 3 hafta sonra iki yumurta daha yaptı.üstünde yatıyordu.1 er gün arayla yumurtaları ya kırdı yada paçalardan dolayı kırıldı..şimdi çiftleşiyorlar ama yuvaya girmiyorlar sadece gündüzleri 1 iki gördüm ne yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim.........

bazı yumurtaların kabuk yapıları ince oldugu için hemen kırılmakta bana kalırsa hiç karışma kabukları temizle onlar dendileri birşeyler yapar

texas41' Alıntı:
merhaba ben 3 senelık kuscuyum ben kısın kus bakmam yazın bakarım benım sorunum bu sene 3,5 aydan berı kuslarımdan yavru alamamam ne yapmalıyım kusları ayrı bır yerdemı tutayım kapalı olarak yada ne yapmalıyım sımdıden tskler

MEVSİMLİK KUŞ BESLEYENLERİN SORUNU BU !

YAZ BAŞI KUŞ TOPLAYIP YAZIN NE YAVRUSU BEKLEYEBİLİRSİN...KİM SANA DAMIZLIĞINI YA DA SAĞLAM KUŞUNU SATACAK BULMAK ZOR OLACAKTIR..

ALLAH KOLAYLIK VERSİN

YAVRULARI DA SATIN AL BENCE..! :haha: :slm:

Geri