Yumurtlama

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan rst07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

rst07

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
hakan akman
Meslek
mimar
İlgi Alanı
Köpekler
Sa arkadaşlar güvercin beslemede daha yeniyim 2 çift güvercinim var güvercinler yumurtaya kovalıyo bende kümesin altına süpürge telleri attım ve yuva yapmaya başladılar acaba yumurtlama belirtisi mi eğer öylese ne zamana yumurtlar cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

:=) en kısa zamanda ciftleşiyorlarsalar 10 günü geçmez. ama bunları sen anlarsın yuva yaptıgı cöplere yatıp yuva ısıtır. eğer devamlı yumurta var gibi yatıyorsa ve erkek de süpürge cöpü getiriyorsa 10 kesinlikle bulmaz.

evt erkek süpürge çöpü getiriyor ve yumvayı ısıtıyorlar bakalım hayırlısı artık

inşallah yumurtlarlar kardeş

S.a

Evet bir hafta içinde yumurtlar merak etme. Hayırlısı olsun.

Selamlar abilerim siz yazmışsınız yumurta var gibi yatıyorsa en kısa zamanda yumurtlar die bende bi kuş war bunların gepsini yapıyor ama 1 aydır yumurtlama dı acaba bu kuş kısır mıdır ? yoksa başka nedenler mi wardır ? ne gibi nedenlerin olsuğunu sölerseniz sevinirim

capkin' Alıntı:
Selamlar abilerim siz yazmışsınız yumurta var gibi yatıyorsa en kısa zamanda yumurtlar die bende bi kuş war bunların gepsini yapıyor ama 1 aydır yumurtlama dı acaba bu kuş kısır mıdır ? yoksa başka nedenler mi wardır ? ne gibi nedenlerin olsuğunu sölerseniz sevinirim

erkek biniyorsa 1000 9999 kısır demektir başka yumurta koy altına yatsın ve büyütsün :=)

S.a Bende birşey sormak istiyorum erkek dişiye binmeye basladıgından kac günsonra dişi yumurtlar ortlama olarak._?Benimkiler 1 haftadır çiftleşiyorlar erkek 3 gün önceden yuvayı yapmaya basladı.yuva tamam gibi.

TheMetaor' Alıntı:
S.a Bende birşey sormak istiyorum erkek dişiye binmeye basladıgından kac günsonra dişi yumurtlar ortlama olarak._?Benimkiler 1 haftadır çiftleşiyorlar erkek 3 gün önceden yuvayı yapmaya basladı.yuva tamam gibi.

selamlar dişi hazırsa en fazla 15 gün dişi hazır ve yumurtlamıyorda erkek tam binemiyor demektir. ama istisnalar hariç dişi hazırken en fazla 15 gündür.

benim kuşlarımın 2 hafta önce yumurtalarını yeni yumurtladı amalesef kırıldı baktım bugün yine yumurtlamışlar :heyo:

Ya benim kuşlar sürekli kümesteler ve dişi hep follukta yatıyo sürekli ötüyo bide sadece yem yemeye çıkıyo ama benim kuşlarda daha icraat yokki yani çiftleşme olmadı bunun sebebi ne ,ben bunların cinsiyetlerini bildiğimi düşünüyordum ama yine kararsız kaldım galiba aynı cinsler birbirini eş almış.kuşlar 7-8 aylık ben bunların cinsiyetini nasıl anlıyıcam ve son olarak bunları bozsam başka kuşla eş almaları sorun olurmu.çünki birbirlerine çok sadıklar

selamlar eğer öpüşüyorsalar dişi erkek kuşun agzına sokar bu kesin ispattır.

Evet öpüşme var ama çiftleşme olmuyo bi türlü belkide kuşlar yeni yetişkin oluyo ondandır tam çiftleşcekken dişi kaçıyo.

mysterio' Alıntı:
Evet öpüşme var ama çiftleşme olmuyo bi türlü belkide kuşlar yeni yetişkin oluyo ondandır tam çiftleşcekken dişi kaçıyo.

kızmaysa olabilir daha hazır değildir kimi kızmalar erken yumurtlar kimi kızmalar geç olabilir doğal şeyler bunlar.

tengeli teşekkür ederim Ben Cocuklugumda abilerimin yanında kuslarla büyüdüm ama sartlar uzaklastırdı yapamadım yas 20 oldu bu sefer tam anlamıyla baslamasamda bi temel baslangıcı diyelim unutmusuz işte 10 seneden fazla zaman gecti.Kuslarım zaten 2 cift damar yapmak istedim 2 saf acıkkır taklacı.2.ci cift 1 i 2 ye 2 silik acık kır + Beyaz Tabi bu gül perçim.Saf Acık kırlarım yumurtladı yaklasık 2 haftadır yumurtadalar.Yalnız bu beyazın eşi kırmızı idi öldü bahar basında.daha Sonra beklettigim silik acık kırla 2 gün içinde eş tutmuşlar.Yuva hazır Halen eşleşiyolar ama dişi beyazda NE catal ayrılması var nede Dötünde şişme.Kısırmı diye süphe ediyorum tas toprak yiyor sanki yumurta için gibi..

kuş beslerken acele olmaz sabır sabır herşeyın ilacı yıllar herşeyı ogretır kımı kuş yumurtasını atıp atmaz bı hafta ıçınde yumurtlar kımısıde gecıktırır allahın verdıgı bişey ne dıyım şimdiden gozun aydın ılk yavruyu almak bı kuş besleyen ıcın cok cok guzel bır duygu

Geri