Yumurtlamadan Sonra Halsizlik

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan nevgül
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

nevgül

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
fatih tuncer
Meslek
hayvancılık
İlgi Alanı
Kediler
slm.dişi takla cinsi kuşumun yumurtlama zamanında yumurtayı çok geciktirdi ve kabarık halde neşesiz olarak en sonunda tek yumurta attı.takiben zayıfladı.dışkısı çok koyu siyah böyle nasıl desem pıhtılaşmış kan gibiydi kanlı ishal olabileceğini düşünerek sulphemezatin sulu ilaç verdim ayrıca kursağı normalden fazla su doluydu kursağını birkaç sefer sıktım 2 gün kadar böyle devam etti.ilacı verdikten sonra dışkı çok azda olsa normale dönmeye başladı.şuan su birikmiyor.ama kuşum iskelete döndü.bir köşede düşünüp duruyor.bu süreç yaklaşık 1 haftadır devam ediyor. tamamen çaresizim ne yapmalıyım lütfen bir nepze yardım...

Re: lütfen yardım

slm bazen kuslar yumurtladıktan sonra boyle halsızlesır.ona taş ver guvercın taşı yem yıyosa bısey olmaz kendını toplar.ama taş muhakkak ver onlar ıcın vıtamındır.

Re: lütfen yardım

taşı kumu eksik etmiyorum ama durum bu.teşekkürler

HATIRLATMA OLSUN.BELKİ BİLMEYEN VARSA ÖĞRENSİN.
SULFAMEZATİN VERİLECEĞİ ZAMAN TAŞ, ÇAKIL,KUM,MOZAİK...ORTALIKTAN KALDIRILIR.KUŞLAR BU İLACI VERİRKEN
DIŞARI DA SALINMAZ.BU KURALA UYULMADIĞI TAKTİRDE İYİ NETİCE ALINMASI BEKLENEMEZ.
SULFAMEZATİNİ ; 4 GÜN KULLANIN TAM NETİCE ALINMADIĞI TAKDİRDE ,2 GÜN TAZE SU.TEKRAR 3 GÜN SULFAMEZATİN
VERİLMESİ UYGUNDUR.KANAATİNDEYİM.( KOKSİDİYOZ İSE )

BARSAK KURDU, E-COLI, SALMONELLA ,ORNITOSIS DE ZAYIFLATIR.DAHA AYDINLATICI BİLGİLERE İHTİYAÇ VAR.

İç kurumayada girmiş olabilir...Kışın kuşları yumrtaya yatırmak dogru degil aslında çiftleri ayırmak en iyisi...iştahsızsa kendiniz yedirin mısır ekmek çekirdek bezelye v.b verireniz hızlıca kilo almasını saglarsınız vitamin takviyesi yapın...İnşallah önemli bişeyi yoktur...

teşekkürler arkadaşlar.5 gün sülphemezatin verdim şırıngayla kendim içirdim.ağzına yem ilavesi yaptım.sonra vitamin verdim.kuşum şuan iii durumda.herkeze saygılar.

Geri