yumurtlamak üzere olan dişi güvercin...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan PigeonStar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

PigeonStar

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Davut GÜÇLÜ
Meslek
Polis
İlgi Alanı
Kediler
bu durumdaki dişi erkegiyle çiftleşmeye devam edermı..saygılar..

resim falan koyarsan ve biraz da açıklama yaparsan abilerimiz sana daha ii yardımcı olacaklardır şahsen ben resim göremedim.

pardon kardeşim soruyu yanlış okumuşum.

çiftleşmesine çiftleşir ama kuş çok yorulur.üstelik ilk yumurtlaman sonra tekrar eşleştiği için tekrar dan yumurtlayacaktır.bu sebepten dolayı ilk yavruya bakmayı kesicektir.

saygılar.

aslında soru tamolarak su:dişi güvercinim henüz yumurtlamadı.eşiyle yaklaşık bir aydır çiftleşiyorlar.farz edelimki dişi yumurtalarını içerisinde oluşturdu ve yumurtlamasına ramak kaldı.bu haldeyken çiftleşmeye devam edermi..ederse yumurta olmadığı anlamına mı gelir? saygı ve sevgiyle kalın..

S.a.
Kuşlar bir hafta kadar çiftleşip yumurtlarlar ama tüydeyse, fazla kiloluysa ya da en geçerlisi kısırsa yumurtlamaz. Bir aydır çiftleşiyorsa şu an da tüy mevsiminde olmadığımızdan dişinin kısır olma ihtimali yüksek...Eğer değerli kuşlarsa kısırlıkla ilgili önerileri okuyup düzeltmeye çalışabilirsiniz.

dwrm' Alıntı:
pardon kardeşim soruyu yanlış okumuşum.

çiftleşmesine çiftleşir ama kuş çok yorulur.üstelik ilk yumurtlaman sonra tekrar eşleştiği için tekrar dan yumurtlayacaktır.bu sebepten dolayı ilk yavruya bakmayı kesicektir.

saygılar.

Soruyu okumadan cevap yazmandan ziyade, biz boşunamı koymuşuz yaş alanlarını profile acaba?

çok haklısın hüseyin abi özür diliyorum.kimliğe hiç bakmadım. haklısın ama başlığa göre abimiz kendi kuşunu soruyo olarak okudum ...

tekrardan özür diliyorum.

pigeonstar (DAVUT GÜÇLÜ) abim sen den de özür diliyorum. hatalıyım.

canın saolsun kardesım sıkıntı yapma.anladım ben senı..allaha emanet ol.basarılar dılerım.maalesef cok degerlı kuslarımdan yavru alamıyorum.cozum yolları bulmayaya calısırken sız degerlı kardeslerımın bılgısıne basvurmaktan baska bı yol yok acıkcası.maalesef veterınerlık bu konularda acız kalıyo gıbı..yanlıs anlasılmasın veterınerlerımız cok basarılı fakat guvercın konusuna pek egılmemısler anlasılan. ufak tefek hataları hepımız yapıyoruz.onemlı deıl..

abicim kuşun kısır olduğunu biliyosan forumlar da gördüm farlutal isimli ilaç varmış kısır kuşlar da başarı sağlanıyomuş ben fiyatını sordum eczane 3.9 tl dedi

ama kısır değilse bizim karşımızda abi var kenevir veriyo kuşlara

yardımcı olabildiysem ne mutlu bana...

saygılar...

özrümü kabul ettiğin için teşekkürler

eyvallah...bı deneyeyım bakayım ılacı.selamlar.

s.a arkadaşlar öncelikle benimde bir çift kuşum vardı.kışın günde 10 şefer çiftleşirlerdi.ama dişi yumurtlamazdı.bende sanıyodumki dişi kısır ama havalar ısınınca dişi yumurtlamaya başladı bazı kuşlarda böyle raslanır.kışın yumurtayı keser yani.

Sizlere tavsiyem kuş yavru çıktıktan sonra tam büyümeden tekrar yumurtlarsa ki bu yavruların bakımı yönünden sakıncalı olur endişe etmeyin bırakın yumurtlasınlar kümesinizde en az 1 çift kısır kuş bulundurun ve yumurtalarını onların altına sürün dikkat edeceğiniz nokta kısır olanın dişi olması gerek çünkü ancak öyle yatarlar.1 ayda üretimini istediğiniz damardan 2 çift yavru alırsınız. :tamam:

Geri