yumurtlamama sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan postacı45
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

postacı45

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
hasan kara
Meslek
çiftçi
İlgi Alanı
Arkadaşlar iki arabım 3 4 hafta önce yuva yaptılar ve yuvayı çok büyüttüler ona rağmen hala yumurtlamadılar bunu anlamış değilim kümesimdeki diğer kuşlar yumurtladı bunlar çiftleşiyor ama yumurta yok kuşlarım kısır olabilirmi

Ekli dosyalar

• Fotoğraf0116.webp
    Fotoğraf0116.webp
    206.3 KB · Görüntüleme: 878
  • Fotoğraf0104.webp
    Fotoğraf0104.webp
    161 KB · Görüntüleme: 841
yuvaya 1 adet yumurta koy eğer yatıp sahipleniyorlarsa malesef kısırdır

Yerini sevmemişte olabilir ama dediği gibi yuvaya yatıyorsa at yumurta altına yatıyorsa kısırdır yumurta baktırırsın

arkadaşlar aslında onların yeri kasa değil onlar yavrularıma saldırıyorlardı bir kaç saat için onları orda tuttum.normalde yuva yaptılar ve hala yumurta yok

kuşlar eşleşmeye başladıktan itibaren kuşlarınıza TUZ vermeyin. TUZ benim dişilerin yumurta yapmasına engel oldu.şu an kuşlarımızın ince tüy atma zamanı olduğu için sularına vitamin koyun. Bende 3 tane DİŞİ kuşum yanılmıyorsam tüy atma ve TUZ yüzünden yemden uzaklaşmaya kabarmaya başlamışlardı. Bu sitede bir Üniversitenin hasta olan bir güvercin için yaptıkları tedavi ilgimi çekti. Bu tedavide kullanılan E vitamini ve Selenyumu gidip eczacının yardımı ile satın aldım. E vitamin yumuşak (aynı balık hapı şeklinde fakat biraz daha iri) igne ile patlatıp ilaç kapağına doldurdum. 1 tanede selenyum-6 hapını ezdim, kuşların ağzına şırınga ile verdim. 1 gün sonra yem yemeye uğraşan keyfi kaçmış olan kuşlarıma E vitamin ilacını yutturdum. ve 1 gün sonrada SELENYUM hapını 4 de 5 e böldüm.kuşlarıma yutturdum.3-4 gün içinde inanın eski halleri kalmadı.
kullandığım VİTAVİN İLAÇLARIM: VİTABİOL (şurup 1 litre sularına yarım şurp kapağı kadar)
EVİCAP 200.I.U. YUMUŞAK KAPSÜL. NATUREL E VİTAMİNİ
SOLGAR FİRMASINA AİT SELENO-6 100 mcg. (100 tane hap var. ben bu hapları 4 e, 5 e kırıp yutturuyorum.
herkese bol yavrulu sezonlar dilerim.

hakikatende ben su ve yemlerine tuz katıyordum bu yanlışımı bildirdiğiniz için teşekkür ederim

ya arkadaşlar hemen konuyu yanlış anlamayın lütfen. Tuz dediysem SALAMURA tuzunu yemin içine atmayın. Tuz her canlı için hayat kaynağıdır. Fakat çoğu çok zararlıdır. bir insanın günlük tuz ihtiyacı 1 çay kaşığının ucu kadarmış. Biz alıp bir avuç kalın tuzu yemliğin içine atıyoruz. daha doğrusu ben bu şekilde yapıyordum.fakat o tuzda kuşlarımı bitiriyormuş. siz yine suyunun içine çok az miktarda tuz koymayı ihmal etmeyin fakat çok az miktar lütfen.bizler fazla tuzu ter ile atabiliyoruz fakat kuşlarımız fazla tuzu ter ile atamıyorlar.

Geri