kuşlar eşleşmeye başladıktan itibaren kuşlarınıza TUZ vermeyin. TUZ benim dişilerin yumurta yapmasına engel oldu.şu an kuşlarımızın ince tüy atma zamanı olduğu için sularına vitamin koyun. Bende 3 tane DİŞİ kuşum yanılmıyorsam tüy atma ve TUZ yüzünden yemden uzaklaşmaya kabarmaya başlamışlardı. Bu sitede bir Üniversitenin hasta olan bir güvercin için yaptıkları tedavi ilgimi çekti. Bu tedavide kullanılan E vitamini ve Selenyumu gidip eczacının yardımı ile satın aldım. E vitamin yumuşak (aynı balık hapı şeklinde fakat biraz daha iri) igne ile patlatıp ilaç kapağına doldurdum. 1 tanede selenyum-6 hapını ezdim, kuşların ağzına şırınga ile verdim. 1 gün sonra yem yemeye uğraşan keyfi kaçmış olan kuşlarıma E vitamin ilacını yutturdum. ve 1 gün sonrada SELENYUM hapını 4 de 5 e böldüm.kuşlarıma yutturdum.3-4 gün içinde inanın eski halleri kalmadı.
kullandığım VİTAVİN İLAÇLARIM: VİTABİOL (şurup 1 litre sularına yarım şurp kapağı kadar)
EVİCAP 200.I.U. YUMUŞAK KAPSÜL. NATUREL E VİTAMİNİ
SOLGAR FİRMASINA AİT SELENO-6 100 mcg. (100 tane hap var. ben bu hapları 4 e, 5 e kırıp yutturuyorum.
herkese bol yavrulu sezonlar dilerim.