Yumurtlamama ve Halsizlik...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan naglita
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

naglita

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mehmet
Meslek
Serbest
İlgi Alanı
iyi günler, Selamlar.

1 ay önce almış olduğum güvercinlerimden dişinin ayağında sanırım ur var şişlik var, kuşlarım 20 gündür çiftleşiyor ama yumurtlamadılar henüz, ayrıca 2-3 gündür dişide halsizlik var az yem yiyor, tüyleri kabarmış üşüyormuş gibi duruyor.

hem halsizliği için hemde yumurtlaması için ne yapabilirim? önerdiğiniz ilaçlar ve tedavi yöntemler nelerdir. Şimdiden çok teşekkürler.

Kapatıyorlar karanlığa rutubete pisliğe kimseye vermedikleri gibi kendileride ilgilen miyor sonrada ur oluyor. Ben ilaç bilmem fakat tavsiyem hayvan mutlu olmalı dışarlarda toprakta çimde yayılmalı.

Canım kardeşim kuşun ayağında ur var diyorsun, kuş halsiz ve yumurtlamıyor diyorsun biraz kendinle özdeşleştir sen hasta veya grip olduğunda halsiz olursun yemek için isteğin olmaz hareketlerin yavaşlar elin kolun zor hareket eder onun için sen o urlu kuşunu ayrı bir tarafa koy erkek rahatsız etmesin sitemizde urlu kuşa ait tedavi şekillerini sorgulayıp bir zahmet arayıver sitemizde bunlar mevcut yeni bir dişi alıp yavru almaya çalış selamlar.

gencoahmet' Alıntı:
Canım kardeşim kuşun ayağında ur var diyorsun, kuş halsiz ve yumurtlamıyor diyorsun biraz kendinle özdeşleştir sen hasta veya grip olduğunda halsiz olursun yemek için isteğin olmaz hareketlerin yavaşlar elin kolun zor hareket eder onun için sen o urlu kuşunu ayrı bir tarafa koy erkek rahatsız etmesin sitemizde urlu kuşa ait tedavi şekillerini sorgulayıp bir zahmet arayıver sitemizde bunlar mevcut yeni bir dişi alıp yavru almaya çalış selamlar.

cevabınız için teşekürler,

kuşum 1 haftadır halsiz ve mutlusuz görünüyor öncesinde ise durumu sağlıklı görünüyordu.

ur için ise bu başlıktaki ur-tedavisi-t698.html tedaviyi uygulamayı düşünüyorum

1 UR : tüm güvercin besleyen arkaşlarımızın kumesinde mutlaka olmuştur kuşun eklem yerlerinde çıkar ve hayvanın sağlığını çok buyuk oranda etkiler tedavisi bizim kendi deneyimlerimiz sonucu bulduğumuz 2 insan ilacının karışımı ile elde ettiğimiz ilacı kullanıyoruz ve bu konuda çok çok iyi sonuçlar aldık

DEKORT (iğne)
STREPTOMİSİN (iğne)

dekort iğnenin suyu ile streptomisinin tozunu karıştırıp urun içerisine (insülin) enjektörünün 10/1 ni 3 gün vurulduğunda urdan hemen hemen eser kalmıyor

Kuşun dışkısı nasıl? Yeşil renkli ve ishal var mı? Varsa eğer kuşunuz büyük bir ihtimalle salmonella hastası. Ayaklarda ur salmonelladan kaynaklanır. Ur tedavisinden önce bu hastalığın tedavisine başlayın. Salmonella çok bulaşıcıdır. Kuşu hemen diğer kuşlardan ayırın. Tedaviyi tüm kümese uygulamanız gerekir.
Kolay gelsin..

HÜSEYİN BEY VE TÜM İLGİLİLER salmonella demişken yani sallabaş bi kümes düşünün içinde bu hastalıktan müzdarip kuşlar var fakat belirtileri göstermeyen kuşlarda var yavu yapıyorlar çıkartıyorlar, ben bu belirti olmayan kuşun altından yumurta alsam kendi temiz hastalıksız kümesimde çıkartsam çıkan cücükler salmonella olur mu?

585858' Alıntı:
HÜSEYİN BEY VE TÜM İLGİLİLER salmonella demişken yani sallabaş bi kümes düşünün içinde bu hastalıktan müzdarip kuşlar var fakat belirtileri göstermeyen kuşlarda var yavu yapıyorlar çıkartıyorlar, ben bu belirti olmayan kuşun altından yumurta alsam kendi temiz hastalıksız kümesimde çıkartsam çıkan cücükler salmonella olur mu?

Bildiğim kadarı ile:

Kuşlar, sadece salmonella bakterisi nedeniyle sallabaş olmaz. Veba virüsü de sallabaş yapar.
Sorunuza gelince yumurtada salmonella bakterisi varsa zaten yavru oluşmaz diye düşünüyorum. Yumurtadan çıkan yavruların elbette salmonella bakterisine yakalanma riski vardır. Bu risk kümes ortamınız ve kuşlarınızın durumu ile orantılıdır. Ama eğer yumurtadan çıkan yavruların kümesinize salmonella bakterisi getirip getirmiyeceğini soruyorsanız benim düşünceme göre getirmezler. Eğer bakteri taşıyor olsalardı zaten normal gelişip yumurtadan çıkamazlardı düşüncesindeyim.

Yani amaç şu hastalıklı bir kümesten ama alacağım çiftte hastalık belirtileri yok yumurta alıp kendi temiz kümesimde cücükleri çıkarmak eğer yumurtalardada aynı hastalık oluyorsa benim kümeste gider.

kuş alınırken elinize alıp şunlara dikkat edin;
1-kuş zayıf mı
2-parazit (bit vs) var mı
3-ur var mı
4-gözü solanıyor mu
5-gözün etrafında ya da kafada şişlik var mı
6-ağız kenarında ,içinde,boğazında sarı beyaz pamukçuk -yara -şişlik var mı,ağız kokuyor mu.
7-ağızda burunda akıntı var mı.
Bunlar varsa O KUŞU ALMAYIN.

hacı levent' Alıntı:
kuş alınırken elinize alıp şunlara dikkat edin;
1-kuş zayıf mı
2-parazit (bit vs) var mı
3-ur var mı
4-gözü solanıyor mu
5-gözün etrafında ya da kafada şişlik var mı
6-ağız kenarında ,içinde,boğazında sarı beyaz pamukçuk -yara -şişlik var mı,ağız kokuyor mu.
7-ağızda burunda akıntı var mı.
8-Hırıltı var mı,nefes alırken ağzını açıyor mu.
Bunlar varsa O KUŞU ALMAYIN.

Yok hastalıklı kümeste hasta kuşlarda var ama çoğu çifttede görünürde bişey yok yavru büyütüyorlar, arkdaşta benim titizliğim üzere yumurta vereyim sen götür kendi kümesinde çıkar dedi kuşlarda kıymetli onun için bende bu riske girmeyi düşünüyorum. Bazı yerlerde o hastalığı yumurtanın içine bile sirayet ettiğini duydum.

Geri