Yumurtlamayan bir kuş bakıcı olabilir mi?

Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Sude G
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Merhaba.Dün balkonumuzda bir yumurta buldum.Yumurtlayan kuş 1 gün boyunca hiç gelmedi.Yumurta için üzüldüm ve kurtarmak istiyorum.Kuş yemlerinin arasında duruyor şuan.Daha önce yumurtlamamış aynı zamanda eşi de olmayan bir güvercinim var, acaba onu bakıcı yapabilir miyim?Yapabilirsem nasıl yapabilirim açıklarsanız çok sevinirim.

Dostum yumurtlamayan kuştan bakıcı olmaz ayrıca eşi olmayan bir kuş bakıcılık yapamaz . Bakıcı kuşların bakıcılık yani diğerinin yumurtasına kendi yumurtası gibi yatıp onu buyutmesine denir bunun içinde bakıcı olacak kuşun eşi olmalıdır ve bunlar normal bir şekilde çiftleşip yumurta yaptıktan sonra kendi yumurtaları altlarından fazla rahatsızlık vermeden alınır ve buyutmeleri istenilen yumurtlar altlarına konulur . Bakıcı kuşlarınız kısır olabilir yani yumurtları boş çıkabilir ama bakıcılık yapabilmesi için mutlaka yumurtlaması gerekir . Elinizdeki yumurtayı 10-12 gün arası saklayabilir sizsiniz güneşten ve soğuktan korumak şartıyla bu günler içerisinde yumurtlayan bir kuşunuz olursa altına koyabilirsiniz . İyi günler

Geri