yumurtlamıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan iLLeGaL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

iLLeGaL

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Muhammed Bilgin
Meslek
.
İlgi Alanı
Kuşlar
öncelikle selamlar ve saygılar sunarım,benim bir sorum olucak bende bi kara kuyruk kelebek var fakat 2 ay geçmesine rağmen hala yumurtlamadı,kuş çok güzel bir dönüş sergiliyordu fakat nazara geldi heralde şimdi uçmuyor :( kısır olduğunu nasıl anlarım hani belki kısır oldugundan yumurtlamaz ama çatılarda açıldı hatta şişme meydana gelmişti veterinere götürmeden önce sizlere bi danışmak istedim.

BuRSa dan saygılar

Sanırım kuşun yakında yumurtlayacak. 2 aydır yumurtlamaması normal çünkü hayvanlar tüydeydi yumurtlamaz. Yakında erkek dişiyi kovalamaya başlar, ot falanda toplarlar....
biR Dişini kısır olduğunu anlamanın birkaç yolu var. Eğer devamlı yatıyorsa kısırdır, yani senin kuşun 2 aydır yatıyorsa yumurtlamıyorsa kısırdır. Ve kısır kuş sen yumurta koyarsan yatar, kısır değilse yumurtayı kırar büyük ihtimalle.
Erkeğin kısır olduğunu anlamanında bir yolu var. Dişi yumurtlar ama yumurtalar hep boş çıkıyorsa yani yavru oluşmuyorsa hiç erkek kısırdır.
SİNAN ÖZTEKİN

Abi şuan tüyde ama o tüyde olmadan eşe girmişti yumurtaya kovalıyordu erkeği ama icraat yok çatıları açıldı dediğim gibi şişme oldu ur vardır dediler veterinere götürmeyi düşünüyorum yada biraz daha beklemelimiyim ? canavar gibi uçan kuş şimdi evin etrafında bi tur bile atmıyor yumurta koyduk ama yatmıyor,boşada yatmıyor bende şaşırdım kaldım valla. Bilgilendirmen için teşekkürler.

iLLeGaL' Alıntı:
Abi şuan tüyde ama o tüyde olmadan eşe girmişti yumurtaya kovalıyordu erkeği ama icraat yok çatıları açıldı dediğim gibi şişme oldu ur vardır dediler veterinere götürmeyi düşünüyorum yada biraz daha beklemelimiyim ? canavar gibi uçan kuş şimdi evin etrafında bi tur bile atmıyor yumurta koyduk ama yatmıyor,boşada yatmıyor bende şaşırdım kaldım valla. Bilgilendirmen için teşekkürler.

Valla ben bu güne kadar hiç kuşun çatında ur olduğunu görmedim ve benim kuşların hangisinin çatı şiş olsa 1 hafta içinde falan yumurtlar. Elinle kontrol et bu şişlik yara gibi bişeyse veterinere götür yok yumurtaya benzer bişeyse bekle biraz daha. Tabi bu benim tavvsiyem istersen direkmen götür veterinere ben karışamam. Ve bence kuş uçmamaya başladıysa yumurtlar. Çünkü hayvancağız yumurtayla nasıl uçsun... Eğer yumurtlayacaksa yatmaya başlar bu aralar...

SİNAN ÖZTEKİN

bendede kuş vardı 1.5 aydır nerdeyse yumurtlıcak diye beli düşük diye bekliyordum yumurtlayacağını tabi kuşu uçuruyordum sonra kuşu 2 hafta salmadım 1 hafta 2 gün sonra yumurtladı yumurta alıncak kuş yani anladığın bildiğin kuş ise salma ve pek rahatsız etmezsen yumurtlar.

Yumurtlayacak kuşun bel üstü şişer, hayvan
kuyruk düşürür. Bu mevsim yumurtlamamaları normaldir.
Tüy değişim dönemlerinde hemen hemen hiç bir kuş yumutlamaz.
Hayvanların çatılarıyla fazla oynamamak gerekir. Eğer dişilerin çatılarında
fazla bastırmamak kaydıyla bir şişlik varsa ve bu şişlik 3-5 gün
boyunca inmemişse bunun ur olma ihtimali fazladır.
Tüy değişimini bekle ve bu arada erkeği ile ne yapıyor izle.

İstanbuldan Neco.

nzeytinevi' Alıntı:
Yumurtlayacak kuşun bel üstü şişer, hayvan
kuyruk düşürür. Bu mevsim yumurtlamamaları normaldir.
Tüy değişim dönemlerinde hemen hemen hiç bir kuş yumutlamaz.
Hayvanların çatılarıyla fazla oynamamak gerekir. Eğer dişilerin çatılarında
fazla bastırmamak kaydıyla bir şişlik varsa ve bu şişlik 3-5 gün
boyunca inmemişse bunun ur olma ihtimali fazladır.
Tüy değişimini bekle ve bu arada erkeği ile ne yapıyor izle.

İstanbuldan Neco.

:hungur: abi teşekkürler bilgilendirdiğin için kuşu veterinere götürdüm 3 sefer ama bi sonuç alamadım bi haftalık bi karantina döneminden sonra kuş sizlere ömür iyileşmesi için elimden geleni yaptım veterinerin yazdığı ilaçların hepsini aldım düzenli olarak uyguladım ama nafile sağlık olsun.

Merhabalar.
Görevini yapmış insanların huzuru içindesin.
Ne mutlu sana.Sen elinden geleni yapmışsın,
ordan öte takdir allahın.

İstanbuldan Neco.

bence o kuşta yumurta donmuş :/ sağlık olsun abim sen elinden geleni yapmışsın allahın takdiri

benmde başıma gelmişti çok guzel bi şamim ölmuştu

Öncelikle Selamlar.. Ben Bi Abimden Süt Beyaz Aldım 1 Çift Ve En Geç 1 Haftaya Yumurtlar Dedi Neredeyse 1,5 Hafta Oldu Hala Yumurta Fln Yok.. Ama Kuyuk Altındaki Şişlik Biraz Daha Genişlemiş Sanki Yanlara Doğru Braz Daha Şişmiş Gibi. Sizde Yumurtlar Mı?? Saygılar..

Geri