yumurtlarken felç oldu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kuscu_66
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

Kuscu_66

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Oğuz KAYI
Meslek
esnaf
İlgi Alanı
Kediler
Selam arkadaslar bu gun portakal dişim 2. yumurtasını atması gerekıyordu.Sabah uyandıgımda kus yerde sere serpenek yatıyordu ucmasında bı sorun yok ucarken ayaklarını kullanıyor (takla atarken ayak dırıyor yanı) ayaklarının ustune basamıyordu.Bakdım hala yumurtlayamamıs amatorce olabılır belki ama yağ surerek yumurtlamısını sagladım.Su an hala aynı sekıl beklıyorum.Ayaklarını kullanamıyor.Bu konuda bılgısı olan arkadaslar lutfen yardım etsın elım kolum baglı beklıyorum.

Saygılar..

Re: Acil Yardım Lütfen

Acil Yardım Lütfen, Acil Yardım, Yardım Edin, Sorunum Var, vs gibi Konu basliklari ile konu acilmasi site yonetimi tarafindan yasaklanmistir Lutfen Baslik acarken bunlara dikkat edelim.

Re: Acil Yardım Lütfen

tearfulchild' Alıntı:
Acil Yardım Lütfen, Acil Yardım, Yardım Edin, Sorunum Var, vs gibi Konu basliklari ile konu acilmasi site yonetimi tarafindan yasaklanmistir Lutfen Baslik acarken bunlara dikkat edelim.
Bilmiyordum kusura bakmayın bende baslıklara bakarak yazma gereksınımı duydum.Formu genelde ıncelerım ama demekkı rast gelmemısım bu sekılde konu acılmasının yasak oldugunu da bılmıyordum.Mesajla bıldırmenız bence daha uygun olurdu.

Saygılar.

ikinci yumurtasını atmışmı?
buna yumurta felci deniyor bildiğim kadarıyla.
benim de başıma geliyordu bu olay zaman la düzeliyor sadece bu süre zarfı içinde diğer kuşların onu dövmesine,zarar vermesine izin verme.
tabi ilaç tedaviside vardır daha bilgili abilerimiz yardımcı olacaklardır.

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
ikinci yumurtasını atmışmı?
buna yumurta felci deniyor bildiğim kadarıyla.
benim de başıma geliyordu bu olay zaman la düzeliyor sadece bu süre zarfı içinde diğer kuşların onu dövmesine,zarar vermesine izin verme.
tabi ilaç tedaviside vardır daha bilgili abilerimiz yardımcı olacaklardır.
Teşekkürler Ömer kardeşim tavsiyen için.
Evet 2. yumurtasını bu gun attı.Diğer kuşların yanından almışdım zaten ayaklarında sorun oldugu için diğer kuşlar hırpalamaya başlamışdı.
Yine sitemizden olan bı abımızın (Gökhan66) tavsıyesı üzerine inşallah üstesinden geleceğiz.Tabi bu konuda bilgisi olan arkadaşlarımızdan abilerimizden bilgilerini bizimle paylaşmasını isterim.

Saygılar.

Estağfurullah sayın abim.
Ben de bir kaç uygulama yapıyordum kuşun iyileşmesi için ama inan hatırlayamıyorum 5 sene falan geçti galiba.

Düşünüp cevap vermen bile yeterli kardeşim ayrıca bu felc durumunun geçici olduğunu yazmanla bana buyuk bı yardımın oldu.Şimdi en kısa zamanda eski sağlığına dönmesi için yardımlarımızla zamana bırakmak gerekıyor galiba.

Saygılar.

geçmiş olsun.bu durum geçici ama şunu bilmeliyiz ki yerde beslenmeyen kuşlarımıza düzenli olarak hazır pakette satılan hastalık barındırmayan taş ve toprak vermeliyiz,yumurta dönemi sorun yaşamayalım,ayrıca bu taşlar sayesinde verilen yem içerisindeki büyük tohumları daha kolay öğüteceklerdir.yada kuşumuzun önemine göre erkek dişiyi kovalamaya başladığı günden itibaren calsium hapı günde 1 adet yumurtlayana kadar verebilirsek sorun olmaz.

türker saygılı' Alıntı:
geçmiş olsun.bu durum geçici ama şunu bilmeliyiz ki yerde beslenmeyen kuşlarımıza düzenli olarak hazır pakette satılan hastalık barındırmayan taş ve toprak vermeliyiz,yumurta dönemi sorun yaşamayalım,ayrıca bu taşlar sayesinde verilen yem içerisindeki büyük tohumları daha kolay öğüteceklerdir.yada kuşumuzun önemine göre erkek dişiyi kovalamaya başladığı günden itibaren calsium hapı günde 1 adet yumurtlayana kadar verebilirsek sorun olmaz.
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim Türker kadreşim.Dediklerinizi en kısa zamanda uygulayacağım İnşallah.Kuşlarım devamlı dışarda beslerdim bazı sorunlardan dolayı mecbur içeri almak zorunda kaldım dışarıda bu şekil hiç bi sorun yaşamadığım için içerde bazı eksikliklerimiz oldu belli.Tabi eksiklerimizin büyük bir bölümünü sitemizde bulunan konuları inceleyerek tedarik ettik.Ömer kardeşimin dediği gibi bu gün kuş kendini biraz toparladı.Ayakları üzerinde kısmende olsa durabiliyor inşallah bir kaç güne ayağa kalkar.
Şunuda belirtmek isterim ki bu güzel siteyi bizlerle buluşturan tüm kardeşlerime teşekkürü bir borç bilirim.

Saygılar.

geçmiş olsun.......

Evet arkadaşlar portakal dişi bu günden itibaren eski sağlığına kavuşmuştur.İlginiz için teşekür ederim.

Saygılar.

aynı olay başıma geliyordu. Dişinin kuvvetsizliğinden oluyor genelde. Hayvan çok dirençsiz kalıyor . Vitamin ve mineral olayı özellikle yumurtlayan kuşlarda çok önemli. Geçmiş olsun. Düzelmesine sevindim.

Geri