burakk171
Üye
- Ad Soyad
- Burak Özkan
- Meslek
- öğrenci
- İlgi Alanı
- Kediler
yumurta yapacak kuşu nasıl anlarız bitek bu konuda takıldım..
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Güvercin 2. Yumurtayı 7 gün sonra çıkardı sorun olur mu
--- Mesaj güncellendi ---erkek kuş yuvada dişiyi çağırır dişide bu çağrıya uyarak yuvaya gelir birbirlerine kur yaparlar yuvada bazen çok kibar hareketlerle birbirlerine cilve yaparken bazen erkek hırçınlaşabilir kuyruğunu yerde sürerek dişiye doğru gider bu sırada dişiyi gaglayabilirde. buna yuva kızdırmak denir. genellikle dişi yuvada yatarken erkek yuvadan iner ve ot çöp tüy getirip dişiye verir. dşide yuvayı yapar dişininde çöp taşıdığı olur. erkek dişiyi sürekli yuvaya kovalar buna enseye düşmek denir. bu süreçte sık sık çiftleşirler. bundan 2-7 gün sonra dişi kuş halsizleşir bel verir. yani kuyruğu yerde gezer zaten dişi kuşta yuvada daha sık yatmaya başlar.bu arada çatıda açılır. bi akşamüstü bakarsın yuvada bi tane yumurta var. dişi kuşlar genellikle 1. yumurtayı akşamüstü yapar. 2. yumurtayıda 2 gün sonra yapar. eğer 1. yumutrayı sabahtan yumurtlarsa 2. yumurtayı ertesi gün akşamüstü yapar.
SElamun aleykum kuslarim 3 gundur gunde 2 ve ya 3 kez ciftlesiyorlar kac gune yumurtlarlar acil yardim lutfen
Abi merhaba bende 3 azman var 2 disi 1 erkek disinin birisin ayagi basamiyo tam neden olurCanım sende aramıza hoş geldin birşeyler yazmışsın anladığım kadarıyla yazıyorum elinde sahte yumurta varsa o yattıpı yuvalığa koy o sahte yumurtayı sahiplenecek mi kısır dişi de olabilir normal kuş yumurtlayacağı zaman beli aşağı düşer ve kuyruk yerde sürüklenir ona göre düşün selamlar.