yumurtlayacak kuş nasıl anlaşılır!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan burakk171
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 28
  • Görüntüleme Görüntüleme 51K

burakk171

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Burak Özkan
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
yumurta yapacak kuşu nasıl anlarız bitek bu konuda takıldım..

zamanla anlarsın kardeşim kuş besleidkçe yavaş yavaş bazı şeyleri öğreniyosun zaten.ama bu konuda bildiklerimi paylaşayım seninle.umarım faydalı olur.eger kuş yumurtlayacaksa kambur durur.kuyrugunu aşağı indirir sırt tarafını kabartır.ayrıca elinle dokunarak da anlayabilrsin ama tavsiye etmiyor kimse.kuşa dokunma bence de.dediğim gibi yapıyosa kesin yumurtlayacaktır.tabi bu dediğim yumurtlamasına yakın olur.yani bikaç gün oncesinden bu şekilde durur.

kıçını yerde geztirir..ayrıca el ayarıon varsa narince çatalı yoklayarak anlayabilirsin

erkek zaten yumurtaya kovalıor :) ordan tiyo veriyo kuşlar birde alıp çatalını yokladığında yumurtanın olup olmadığını farkedersin yalnız bunu bence hiç yapma günü gelen kuş yumurtlar zaten. Bi kaçgün sabretmen yeterli...

önce erkek kuş dişi güvercini durmadan kovalar ve gagalar; yuvalarına ot,süpürge teli vb ne bulurlarsa toplarlar. dişinin kuyruğu aşağı düşer,yuvaya yatar. Bu süre zarfında dişiyi fazla uçurmamak,hırpalamamak gerekir. Yoksa bir zarar görebilir.

erkek kuş yuvada dişiyi çağırır dişide bu çağrıya uyarak yuvaya gelir birbirlerine kur yaparlar yuvada bazen çok kibar hareketlerle birbirlerine cilve yaparken bazen erkek hırçınlaşabilir kuyruğunu yerde sürerek dişiye doğru gider bu sırada dişiyi gaglayabilirde. buna yuva kızdırmak denir. genellikle dişi yuvada yatarken erkek yuvadan iner ve ot çöp tüy getirip dişiye verir. dşide yuvayı yapar dişininde çöp taşıdığı olur. erkek dişiyi sürekli yuvaya kovalar buna enseye düşmek denir. bu süreçte sık sık çiftleşirler. bundan 2-7 gün sonra dişi kuş halsizleşir bel verir. yani kuyruğu yerde gezer zaten dişi kuşta yuvada daha sık yatmaya başlar.bu arada çatıda açılır. bi akşamüstü bakarsın yuvada bi tane yumurta var. dişi kuşlar genellikle 1. yumurtayı akşamüstü yapar. 2. yumurtayıda 2 gün sonra yapar. eğer 1. yumutrayı sabahtan yumurtlarsa 2. yumurtayı ertesi gün akşamüstü yapar.

erkek dişiyi çok kovalıyorsa rahat bırakmıyorsa 2-3 güne kadar yumurtlar...

Benimde öyle ama dişide yumurta belirtisi yok erkek yuvaya çağırıyor yuvada yatıyorlar birbirlirini bitliyorlar ama yumurtlamadılar çiftleşiyorlar bir türlü yumurtlamadılar lütfen cevap verin

Hocam ben yeni başladım kuşlarımı yakından inceliyorum her zaman bi disi bi erkek kuşum once dediğiniz gibi birbirlerine kur yaptılar yuvada beraber yatiyorlar dişi olan dediniz gibi bel verdi yem yerken falan bayagi belli oluyo kuryuk yerde geziyo ve ilk fırsatta yuvaya çıkıyorlar ot dal parçası falan topladılar yumurtlama işlemi ne zaman olur

Oncelikle merabalar benim bir cift kusum var kuyrugu yukarda duruyor otubduruyolar diyolarki yunurtlayacaq amma ben icerye cop spurke kirintilarini dan koydum amma hayla yumurtlamadi napiyim he bide benim 1 cift kusum var bifr tek bi erkek kusum var kusum yuvadan cikib su icmek isders disi erkeyi dovuyor ha bide kusum kulcukYa yatip duruyu elime giturum derken kaciyi elime giturub disariya atiyirum sonra yuvaya giriyir ve sonra otub duruyor kendi erkeyine napiyim nolursunuz bana bi tafsiye verin yumurtlarmi.

Canım sende aramıza hoş geldin birşeyler yazmışsın anladığım kadarıyla yazıyorum elinde sahte yumurta varsa o yattıpı yuvalığa koy o sahte yumurtayı sahiplenecek mi kısır dişi de olabilir normal kuş yumurtlayacağı zaman beli aşağı düşer ve kuyruk yerde sürüklenir ona göre düşün selamlar.

E tamam nasil derseniz oyle olaun ha bide ben azerbaycandan yaziyorum herkese selamlar turkiyenide seviyorum buyuyunce gelicem oraya simdi diyosunuski benim kusumun totosu yukarda duruyor ve bugun acdim bir birlerine kur yapiyolar disi yuvata yatiyo korkuyomu ne bilemedim kaldi bana bir anlayacagim qadar yazin yeter azerbaycanlilar demisken heleliy.

erkek kuş yuvada dişiyi çağırır dişide bu çağrıya uyarak yuvaya gelir birbirlerine kur yaparlar yuvada bazen çok kibar hareketlerle birbirlerine cilve yaparken bazen erkek hırçınlaşabilir kuyruğunu yerde sürerek dişiye doğru gider bu sırada dişiyi gaglayabilirde. buna yuva kızdırmak denir. genellikle dişi yuvada yatarken erkek yuvadan iner ve ot çöp tüy getirip dişiye verir. dşide yuvayı yapar dişininde çöp taşıdığı olur. erkek dişiyi sürekli yuvaya kovalar buna enseye düşmek denir. bu süreçte sık sık çiftleşirler. bundan 2-7 gün sonra dişi kuş halsizleşir bel verir. yani kuyruğu yerde gezer zaten dişi kuşta yuvada daha sık yatmaya başlar.bu arada çatıda açılır. bi akşamüstü bakarsın yuvada bi tane yumurta var. dişi kuşlar genellikle 1. yumurtayı akşamüstü yapar. 2. yumurtayıda 2 gün sonra yapar. eğer 1. yumutrayı sabahtan yumurtlarsa 2. yumurtayı ertesi gün akşamüstü yapar.
--- Mesaj güncellendi ---
Benim guvercinim disi im guvercinim kuyrugunu havaya kaldıri sonra erkek gidi onun etrafinda dolaşi

1 çift kuşum var dişi kuyruğunu havada tutuyor arada belli kamburlaşıyorr erkekle birbirlerine kusuyorlar 2 günde 1 de çifleşiyorlar acaba yumurtamıı var kuşdaaa?

Abi kuslarim es ama yuvada erkeyi hep disiyi çağırıyor ve yuvada cilvede yapıyorlar ciftlesmedd var ama erkeyi yuvadaki talasi kazmaya başlıyor ve icine giriyor3 hafta da ama yumurta yok bunun la bilgi almak istiyom sididen tskler

SElamun aleykum kuslarim 3 gundur gunde 2 ve ya 3 kez ciftlesiyorlar kac gune yumurtlarlar acil yardim lutfen

member: 2"]1-2 hafta içersinde yumurtlar sabretmelisiniz.[/QUOTE]

203502"]member: 2"]1-2 hafta içersinde yumurtlar sabretmelisiniz.[/QUOTE][/QUOTE]

Her zaman mi oyle durur yoksa baz zamnlarmi ben kumesimi calicalar diye korktugumdan temin baktim saat 12 gibi o sekilde duruyordu kambur yani ondan sordum:-:-:-:)
SElamun aleykum kuslarim 3 gundur gunde 2 ve ya 3 kez ciftlesiyorlar kac gune yumurtlarlar acil yardim lutfen

Kuş eşleştikten sonra kaç günde yumurtlar

Admin cevap verirmisin

Canım sende aramıza hoş geldin birşeyler yazmışsın anladığım kadarıyla yazıyorum elinde sahte yumurta varsa o yattıpı yuvalığa koy o sahte yumurtayı sahiplenecek mi kısır dişi de olabilir normal kuş yumurtlayacağı zaman beli aşağı düşer ve kuyruk yerde sürüklenir ona göre düşün selamlar.
Abi merhaba bende 3 azman var 2 disi 1 erkek disinin birisin ayagi basamiyo tam neden olur

Geri