Yumurtluyorlar fakat yatmıyorlar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan RyhNCoRn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

RyhNCoRn

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Ramazan Açıkgöz
Meslek
Bilgisayar teknisyeni
İlgi Alanı
Kediler
Öncelikle forumdaki abilerime ustalarıma selamlar... Kümesimde 20 tane güvercinim var.Son 5 aydır 1 yavru bile alamadım güvercinlerim yumurtluyor fakat üstüne yatmıyo delircem ne yapsam ne etsem başaramadım ya yumurtaları kırdılar yada yatmadılar heba oldu o kadar yumurtam..Yardımlarını bekliyorum neden yatmıyo olabilirler tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim... :hayir:

selam kusların cinsini ögrenebilirmiyim. cinsiyle alakalı olabilir. bu durumda bakıcı bir kuş alman gerekir.kuşlar kümeslerinde rahat degilse yatmayabilirler. limon kasası varmı kümeste? kümesin şekli havanın soguk olması kuşların sürekli diger kuşlar arafından rahatsız edilmesi bunlar kuşların yumurtaya yatmaması için sebeptir...

merhaba yuvan elindeki kuşlara küçük gelebilir ,kuş başı 2 yuvalık ve azami tünek lazımdır,yuvanda fare varsa yumurtaya yatmazlar,bekar kuş fazlaysa buda yatmama sebebidir ,çift eşi olan kuşlar yumurtaya yatmazlar,artık hangisi olduğuna sen karar ver sadece 20 kuşun olduğunu biliyoruz ,sağlıcakla kal :slm:

unuttum birde fazla elliyorsan yumurta ve kuşları bazı kuşlar yatmaz yumurtaya :slm:

KUŞLARIN HİÇBİRİ YATMIYORSA O ZAMAN KÜMESTE SORUN VAR. HAŞERE OLABİLİR FARE OLABİLİR.ÇİFTLERDE SORUN OLABİLİR BİREBİR EŞLİLERMİ YOKSA ÇOK EŞLİ KUŞ VAR MI BEKAR KUŞ BIRAKMA BİRE BİR EŞLE

sen bana gönder yumurtaları bakıcı kuşum var perçim ve taklacı tercihimdir. boşuna heba olmasın yumurtaların.

speedboy111' Alıntı:
sen bana gönder yumurtaları bakıcı kuşum var perçim ve taklacı tercihimdir. boşuna heba olmasın yumurtaların.
koyun can derdinde kasap et derdinde :).hey allahım ya.daha neler göreceğiz bakalım

kuşların hepsinin birden yatmaması normal değil, kümeste bir problem var gibi görünüyor.Yardımcı olabilmek için diğer bilgileride yazsanız daha iyi olur. Kümesin büyüklüğü, sıcaklığı,temizliği, eşsiz kuş var mı, limon kasası kaç tane vs. Genelde tek erkek kuşlar başka yuvalara zarar verebilir, fareler tehlikeli olabilir. Daha önce yavru bakmamış yumurtaları hep başka kuşların altına sürülmüş kuşlarda yumurtaya yatmayabilir. Bir sürü ihtimal var.

Arkadaşlarımızın yazdığı sebeplerden bir tanesi olabilir. Bence ilk dikkat etmen FARE sorunudur.

Herkezin ilgilisinden dolayı çok teşekkür ediyorum birkaç gündür rahatsızdım o yüzden foruma bakma şansım olmadı ancak şimdi cevap yazabiliyorum...Kümeste bir farkedemedğm bir eksiklik olduğunu düşünüyorum :/ Kümes ortalama 1 oda büyüklüğünde ve 3 kısmı limon kasalarıyla döşeli folluk dahil herşey var ve kümes temizliğine çok dikkat ediyorum... Genel olarak tek tip kuş bakıcısıyımdır fakat şuan kümesimde 14 arap taklacım var 2 bangom var,1 çift beyaz taklacım ve 1 kaplan 1 kağıt mardin var.. Haşere sorunu yok bundan eminim 1 çift dışında bütün kümes eşli sıcaklık sorunu fln yok... birde şunu söylemek istyrm araplarımdan 1 erkek 3 farklı kuşla eş sanırım kuşların hpsi yatıyo buda işini yapıyo :S ve birbirlerini çok rahatsız ediyolar :/

Geri