Yumuta/Yuvanin yerini degistirmek

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Fenerbahcem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 17K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mehmet
Meslek
Guvercinci
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaslar benim o azgin kus(bakiniz taklaci bolumunde "bu kusu beslemelimiyim , kirikmi?" basliginda bahsettigim kus 2-3 gundur kendine es buldu bol bol da ciftlestiler..simdi ben kumes ypmadan aldim bu kuslari ve bizim arka bahcedeki garaja koydum..Garaj baya buyuktur ve butun kuslar garajda.

Icinde tam kumeslik dolaplar var zaten bu dolaplari kumesin icine yerlestirmeyi dusunuyorum..arka bahceye yer ayirdim 1-2 gundur calisiyoruz zaten , kumese basliyoruz..allah izin verirse en gec 1 hafta icinde biter diye dusunuyorum.

Yalniz benim bu azgin kus disiyi yumurtlatma haline getirmis , ben dolaplarin icine 2 adet canak koydum icinede sap koydum.
Bu gece bizimkililer haril haril calismislar , canaktan tum saplari cikartarak 1 dolabin arkasina tasimislar yani benim elimin uzanamayacaga bir bolgeye , oraya yuva yapmislar.

Benim kumes bittikten sonra o yuvayi ordan kaldirip kumesin icine koysam acaba kuslar yatarmi yumurtanin ustune ?

Tesekkurler.

yatmaz yatsa bile çok geç olur yumurta ısıyı kaybederse yumurtanın içindeki yavru ölür ayrıca bu böyle 2-3 günde olmaz 1-2 hafta geçsin anca yumurtlarlar

miskici bero' Alıntı:
yatmaz yatsa bile çok geç olur yumurta ısıyı kaybederse yumurtanın içindeki yavru ölür ayrıca bu böyle 2-3 günde olmaz 1-2 hafta geçsin anca yumurtlarlar

1-2 hafta sonra yumurtlayacaksa fazla problem yok , cunku kumesin icine yumurtlarlar ozaman ?
Yoksa oraya yuva yaptilar diye illa orayami yumurtlayacaklar ?

ben 4 gün önce hava soğuk olduundan dolayı sabunimin yumurtalarını öbür kümese taşıdım sana tavsiyem eğer taşırsan hava karanlıkken taşı ve kuşu üstünden kaldırma eğer otların altında bişe varsa onu tut onlar beraber götür eğer yoksa yumurtlamadan altına karton fln sür gece kuşu üstünden kaldırmadan o zmn yatar diye düşünüyorum bnm yaptığım buydu yani kolay gelsn..

kuscu_19' Alıntı:
ben 4 gün önce hava soğuk olduundan dolayı sabunimin yumurtalarını öbür kümese taşıdım sana tavsiyem eğer taşırsan hava karanlıkken taşı ve kuşu üstünden kaldırma eğer otların altında bişe varsa onu tut onlar beraber götür eğer yoksa yumurtlamadan altına karton fln sür gece kuşu üstünden kaldırmadan o zmn yatar diye düşünüyorum bnm yaptığım buydu yani kolay gelsn..

Zaten az once bosalan canagi aldim , yerlestirdikleri saplari geri icine koydum ve yuvayi kurduklari yere canagi koydum..az once baktim bu durum onlari rahatsiz ettimi diye ama her ikiside canagin ustune cikmislar ..egerki kumes bitmeden yumurtlarsa ve sonradan kumes biterse , dediginiz gibi gece kusu canakla beraber kaldirir kumesin icine koyarim..

Tavsiyeleriniz icin tesekkur ederim.

Selamlar.Ben tekirdağdan altında 10 günlük yumurtası olan çift getirdim istanbula.Yuvalarını gece karanlıkken koliye koydum yuvasıyla beraber.Eve geldim baktım kolinin içinde hala yatıyor.Kümese koydum yuvayla beraber baktım sabah yatıyorlar.Fazla ürkütmeden gece karanlıkta taşıyabilirsin.Yumurtalara fazla elini sürmemei tavsiye ederim.Eğer illa dokunman gerekiyorsa eline doktor eldiveni geçir.Kokun sinmemiş olur yumurtalara.Saygılar...

Peki ben gece karanlıkta yattığı plastik folluk ile alıp yukardaki kasalardan birine koysam yatarmı su an yerdeki kasadalar ?

erdalmagic' Alıntı:
Peki ben gece karanlıkta yattığı plastik folluk ile alıp yukardaki kasalardan birine koysam yatarmı su an yerdeki kasadalar ?

Diger arkadaslarin dedigine gore bu mumkun , ben yuvayi tee bir bolgeden cok degsiik bir oratama tasiyacagim.
Bugun kusum yuvaya yatti , baktim yumurta dayanmis bile her an cikabilir hatta belki yumurtlamistir bile ama ben hale kumesle ugrasiyorum..3-4 gun sonra kumes biter diye dusunuyorum ozaman yuvayi kumese tasiyacagim bakalim cidden yatacakmi.Bu yetmemis gibi bir diger ciftimde yuvasini yapti onlarda birkac gun sonra yumurtlayabilirler , insallah onlari kumese yetistirebilirim yoksa 2 yuvayida tasimak zorunda kalacagim..hayirlisi bakalim insallah yatarlar.

slm yumurtanın yerini değiştirirsen yatcalarını sanmıyorum,daha önce ben denemiştim başka kuş yoktu kümeste genede yatmadılar,inşallah kümesini onlar yumurta yapmadan bitirirsin oraya yumurtlarlar.hayırlısı olsun

sen kümesini tası yuvayı boz o otlarıda yeni kümesinin zeminine at. kuslar kendilerine bir yer beyenip oraya yumurtlayacaktır.. otlarıda kendileri tasırlar. yumurtlayyıp yatmasada sorun yok. yumurtalara yatmıyorsa at gitsin yumurtayı 8-10 gün sonra tekrar yumurtlayacaktır zaten..

Yalniz kumes yarin bitebilir , zannediyorsam ilk yumurtasini az once koymustur cunku aksam kontrol ettigimde yumurta iyice dayanmisti ve kus yem yedikten sonra yuvanin ustune cikti sonra hic kalkmadi.Belkide koymustur ilk yumurtasini az once sabaha kesin koyar diye dusunuyorum.
Kumes Allahin izniyle yarin bitseyde aksama kuslari icine koyardim , yuvayida icine koyardim hic degilse yuvadan bir ihtimal kalkarsa ikinci yumurtayi koymak icin belki yeniden yatar.
Hayirlisi neyse o ..

yatar abi rahat ol yatmasada 2 haftaya kdr bidaha yumurtlar onların canı sağolsun :D

kuscu_19 a katılıyorum gece ve kuşu kaldırmadan taşı birşey olmaz denendi onaylandı çünkü... :slm:

Geri