Yunanistan dan Güvercin Fotoğrafları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 22
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K
A

Anonymous

Misafir
Merhaba sevgili güvercin dostları işiç gereği gittiğim komşumuz olan Yunanistan'nın bazı il,ilçe ve kasabalarını gezme fırsatı buldum benim için çok önemli gözlemlemelerimi ve fotorğraf çekimlerimi sizlerle paylaşmak istedim.

''SEREs''de bir pet shop.

Yunanistan&''Nigrita''Hiç bozulmamış çakal ırkı ve trakya makaracısı görmek mümkün bu benim için çok önemli bir konudur.

Benim bilgi ve düşüncemde ki orjinal çakal budur sevigili dostlar.''günümüzde yok olmuş varsayıyorum çok nadir olarak umulmadık yerlerde karşıma çıkan bir ırk.

huseyın paylasımların ıcın cok tessekur ederım, petshoptakı fıyatlar knusunda arkadaslara bılgı verırsen sevınırım.

KuCuKaFaCaN' Alıntı:
huseyın paylasımların ıcın cok tessekur ederım, petshoptakı fıyatlar knusunda arkadaslara bılgı verırsen sevınırım.

MErhabalar ÖZgür ilgine ben teşekkürederim,

Fiyatlar genel olarak düşük,''Yunanistan da 20 euro olan bir kuşu burda 20 ytl düşünebilirsiniz :evet: ''bölgenin ekonomisine göre fiyatlar uygun malesef bizim para birimimizin Avrupada bir geçerliliği yok :hayir: Bu yüzden Yunanistan'dan kuş almak isterseniz yurdumuzda ki fiyatların yaklaşık iki katını ödemek zorundayız.

paçalı dönekler var şu siyah beyaz renklerde olanlar shop taki yetkili bir tanesine ''56 euro'' istedi Yüksek uçucular fln vardı bunlarda çifti 20-25-30-70 euro civarlarında ''form süs,kostüm''ırkları oldukça pahalı 100euro dan 400 euro arasında değişen fiyatlara raslamak mümkün.Sadece burda 10 ytl olan bir kuşu orda 10 euro olduğunu düşünebilirsiniz.

bilgiler için saol huseyın mutlaka orada kurulan pazarlarda cok daha uyguna mumkndur bulmak, petshoplar burdada oyle bıraz fazla fıyatlara satıyorlar.

KuCuKaFaCaN' Alıntı:
bilgiler için saol huseyın mutlaka orada kurulan pazarlarda cok daha uyguna mumkndur bulmak, petshoplar burdada oyle bıraz fazla fıyatlara satıyorlar.

Merhabalar Özgür sanırım teşhisin doğru.Evet pet shoplar garantili kuş satıyorlar hiç bir kolpa yok adama soruyorum bu kuş ne yapar diye adam a'dan z'ye anlatıyor.Kümesin de uçurabiliyor sanırım ne aldığını bilmek için biraz paraya kıymak lazım.Mennun kalmadın mı aynen iyade edebilirsin farklı bir zihniyet Özgür buda maliyetli ama kuşçuluk.

Özgür bir ricam olacak yazı karakterin reklam panosu gibi göz alıyor rengini ve yazı boyutunu düşürürmüsün çok göz yoruyor.İlgine teşekkürederim sağolasın.

bende oyle tahmın etmıstım huseyn, yazı boyuna gelınce yalnıslıkla oldu degıstırmeye usendım cevap yazarken :utangac: :D kusura bakma tekrardan :D

Birde yunanıstan esnafının buyuk bır bolumu turklere karsı onyargılı oluyor ve fıyat knusunda yanıltıcı olabılıyor.

dolapci_bosnak' Alıntı:
selamlar
yunanistanda çakal ırkı ve trakya makaracısı fiyatları nasıl bilginiz varmı ?
paylaşım için tşkler....

Merhabalar Erhan bey,

Hiç satılık çakal veya makaracı göremedim.Günümüz trakya makaracısıyla benim eklediğim resimlerdekiler sadece akrabadır benim eklediklerimin hepsi 12 kuyruktur günümüz trakya makaracısı 14-16 dır hani biz osmanlı makaracısı deriz bilirsiniz diğer yazılarımızdan işte bu 12 kuyruklar osmanlı makaracısıdır.Ve pet shop larda veya kümesler de görmek zor ancak ve ancak büyük ve küçükve büyük baş hayvan ağıllarında çatı aralarında köy ve kasaba benzeri yerlerde başı boş gezinen kuşların arasında görmek mümkün.Yani bunları ilk bakışta görseniz bu kuşlar yabanileşmiş dersiniz fakat kuşlar çok iyi makara yapıyorlar.Ama ücra köşelerde kaybolmaya mahkum edilmiş bir ırk görmek beni çok üzüyor dünyanın en iyi makaracısı işte salaş yerlerde yok olup gidiyor.

redhotchilipeppers' Alıntı:
dolapci_bosnak' Alıntı:
selamlar
paylaşım için tşkler....

Merhabalar Erhan bey,

Hiç satılık çakal veya makaracı göremedim.Günümüz trakya makaracısıyla benim eklediğim resimlerdekiler sadece akrabadır benim eklediklerimin hepsi 12 kuyruktur günümüz trakya makaracısı 14-16 dır hani biz osmanlı makaracısı deriz bilirsiniz diğer yazılarımızdan işte bu 12 kuyruklar osmanlı makaracısıdır.Ve pet shop larda veya kümesler de görmek zor ancak ve ancak büyük ve küçükve büyük baş hayvan ağıllarında çatı aralarında köy ve kasaba benzeri yerlerde başı boş gezinen kuşların arasında görmek mümkün.Yani bunları ilk bakışta görseniz bu kuşlar yabanileşmiş dersiniz fakat kuşlar çok iyi makara yapıyorlar.Ama ücra köşelerde kaybolmaya mahkum edilmiş bir ırk görmek beni çok üzüyor dünyanın en iyi makaracısı işte salaş yerlerde yok olup gidiyor.

Merhabalar Hüseyin bey ,
Bu konuda yazılar okudum bi türlü nasip olmadı 1/2 çift edinmek Umarım en kısa zamanda bu güzel makaracı ırkımıza gereken ilgi ve duyarlılık gösterilir.

Paylaşım ve bilgileriniz için teşekkür ederim...

redhotchilipeppers' Alıntı:
dolapci_bosnak' Alıntı:
selamlar
paylaşım için tşkler....

Merhabalar Erhan bey,

Merhabalar Hüseyin bey ,
Bu konuda yazılar okudum bi türlü nasip olmadı 1/2 çift edinmek Umarım en kısa zamanda bu güzel makaracı ırkımıza gereken ilgi ve duyarlılık gösterilir.

Paylaşım ve bilgileriniz için teşekkür ederim...[/quote]

İlginize ben teşekkürederim,

Kısmet olursa bir daha ki ziyaretlerim de sizin için getirmeye çalışırım.Sağ duyulu dilekleriniz için çok teşekkürederim.

KuCuKaFaCaN' Alıntı:
bende oyle tahmın etmıstım huseyn, yazı boyuna gelınce yalnıslıkla oldu degıstırmeye usendım cevap yazarken :utangac: :D kusura bakma tekrardan :D

Birde yunanıstan esnafının buyuk bır bolumu turklere karsı onyargılı oluyor ve fıyat knusunda yanıltıcı olabılıyor.

Özgür merhabalar,

Esnaf ile ilgili şimdiye kadar hiç bir olumsuz bir tepki''ön yargı'' görmedim aksine çok beğendiğim bir esnaflıkları vardır Özgür.

Erhan bey merhabalar,

Nigrita,Seres ve Kavala'da çok sayıda kümes var bu yerler deki kümes sahiplerine arkadaşlarınzı yönlendirebilirsiniz.Msn den ayrıntılı konuşabiliriz yardımcı olmya çalışırı[email protected]

H.Hüseyin bey bu güzel paylaşımınızdan dolayı size ne kadar teşekkür etsek az.
gidemesekte sizler sayesinde başka ülkelerdeki salmaları buradan,sanal ortamdan ziyaret edebiliyoruz.
Güzel,faydalı paylaşımlarınızın devamını bekliyoruz.

Resim paylaşımınız için teşekkür ederim hüseyin bey.Fotoğraftaki kuşları istanbuldaki pazarlarda bulmak mumkun.Fakat ilk baştaki resimlerden 2. sıradaki mavi sazlı pacasız kuş(dönek sanırım bu yunanistana has bir kuş.Bu aşağıdaki linkte yunanistandaki kuşların örnekleri var.
http://www.polimeris.gr/en-2004.htm

gökay' Alıntı:
Resim paylaşımınız için teşekkür ederim hüseyin bey.Fotoğraftaki kuşları istanbuldaki pazarlarda bulmak mumkun.Fakat ilk baştaki resimlerden 2. sıradaki mavi sazlı pacasız kuş(dönek sanırım bu yunanistana has bir kuş.Bu aşağıdaki linkte yunanistandaki kuşların örnekleri var.
http://www.polimeris.gr/en-2004.htm

Merhabalar Gökay bey,

Çok doğru bir gözlem de bulunmuşsunuz gezdiğim yerlerde en fazla paçasız dönekler mevcuttu.Hiç beslemediğim bir ırk olan dönek ırkı Yunanistan da oldukça yaygın tek bir şey dikkati mi çekti dönekler sanırım 2 renk ağırlıklı kuşlar fakat Yunanistan da bunlara yavaş yavaş kostüm sokulmaya başlanmış buda şu şekilde alından bademli ve sırtında pafta denen damalı siyah izler taşıyanlar var sanırım bunlar sonradan üretilme kuşlar tabii konu hakkında fazla bilgim yok gözlemlemelerim bu yönde.Dönek ırkı besleyen dostlarımızın bilgisine aktarmak istedim.

Örnek için çok teşekkürler Gökay bey sağolun.Paylaştığınız linkte ki bütün kuşları görmek mümkün süper uçuyorlar performansları çok iyi oyun şekillerinden anlamıyorum ilgi alanımın çok dışında bu yüzden oyunları hakkında düşünce belirtmek istemiyorum ama performanslarına çok çok iyi.

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
H.Hüseyin bey bu güzel paylaşımınızdan dolayı size ne kadar teşekkür etsek az.
gidemesekte sizler sayesinde başka ülkelerdeki salmaları buradan,sanal ortamdan ziyaret edebiliyoruz.
Güzel,faydalı paylaşımlarınızın devamını bekliyoruz.

Ömer bey çok teşekkürederim.Yurt dışiın da çok güzel kuşlar var fakat bizim yurdumuzun kuşları inanın dünya da eşi benzeri olmayan ırklara sahibiz burda önemli olan yurd dışında ki kuşlara bakıp kendi kuşlarımızın değerini çok daha fazla bilmemiz grektiğini vurgulamak isterim şu bir gerçek ki Vatanımız da olan ırklar hiç bir ülkede yok bu değerlerimize sahip çıkabilirsek ne mutlu bize.

örnek vereyim hangi ülkeye gittiysem hep bizim ülkemizden kuş istiyorlar ve bir çok yabancı besleyici kendi ülkesine kuş götürüyor biz Türk kuş hobistleri çok daha meraklıyız tek eksiğimiz değerlerimize biraz daha fazla önem göstermek hepsi bu.Elimden geldiğince paylaşımlarıma devam edeceğim ilginize teşekkürederim.

Selamlar.
Hüseyin bey maşallah paylaşımlarınıza ve paylaşımlarınız içindeki cevaplara yetişmek neredeyse imkansız. Size bu paylaşımlarınız için çok teşekkür ediyorum.umarım bu konuda bir çok yetştiriciye yararlı olacaktır. İlginize teşekkür ediyorum. Kuşlar hakkında veya yunanistanın yetiştiriciliği hakkında herhangi bir bilgiye sahip olmadığım için yorum yapamayacağım malesef. Ama çakal dedikleriniz dikkatimi çekti. Bizim çakallara hiç ama hiç benzemiyorlar.

basoglanh' Alıntı:
Selamlar.
Hüseyin bey maşallah paylaşımlarınıza ve paylaşımlarınız içindeki cevaplara yetişmek neredeyse imkansız. Size bu paylaşımlarınız için çok teşekkür ediyorum.umarım bu konuda bir çok yetştiriciye yararlı olacaktır. İlginize teşekkür ediyorum. Kuşlar hakkında veya yunanistanın yetiştiriciliği hakkında herhangi bir bilgiye sahip olmadığım için yorum yapamayacağım malesef. Ama çakal dedikleriniz dikkatimi çekti. Bizim çakallara hiç ama hiç benzemiyorlar.

Merhabalar Hüseyin bey,

Büyüklerimden duyduğum kadarıyla ve çok küçük yaşlardayken hatırladığım kadarıyla çakal ırkı için önceden hep bir ön yargı vardı bu ön yargı şuydu kostümü çok kötü bir ırk olan geçmişte ki çakal ırkı Edirne de kümese sokulmazdı ferçekten de çok bozuk renkler de çakalları kümese sokmazlardı ben hayal gibi hatırlıyorum''kahrolası çakal yine geldi''diyerek def ederler di daha sonraları gerek Bursa da gerek İstanbul da eski makara performans kuşları yetiştiren ustalar bu kuşlar üstünde bir renk çalışması yapmışlardır ve bu zaman geçtikçe günümüz çakal renkleri ortaya çıkmıştır bilgilerim ve duyumlarım bu yöndedir.

Çakal ırkı muhteşem bir zekaya sahiptir herhalde bu yüzden ''çakal''denmiş olabilir :evet: Günümüz çakalları tabiki de eski jenarasyon çakallarla zeka haricin de bir alkaları kalmamıştır geçmiştekiler 12 kuyruktu ve en geçerli kuyruk telek sayısı 12 dir.Bozulmamış melezlenmemiş bir çok ırk güvercin 12 kuyruktur genelleme yapmak istemem fakat düşüncem bu yönde.Şuan keşke bir çok ırkımız 12 kuyruk olsa bu ayrı bir zarafet ve güzellik bozulmamışlığın bir temsilidir benim için kısacası hiç bir şeyin olduğu gibi kalmadığı gerçeği güvercinlerimiz de de ortadadır fakat olması gerektiği gibi korumak bizlerin elindedir her ırk belli bir yere kadar melezlenebilir kostümü için fakat ırkın orjin dışı değişime girmememesi sokulmaması gerekmektedir makaracıysa makara yapmalı taklacıysa takla atmalıdır özünü korumalıdır kısacası çeşitli melezlemeler sonucunda yeteneklerini kaybeden ırklar da vardır bunlarda genelde masa kuşu yapılmıştır elde güzelse en güzeli o kuştur halbu ki ''performansını göz ardı edilerek bakılan beslenen beğeniyle değişkenlik içine sokulan her ırk SÜS KUŞU OLMA YOLUNDA GİTMEKTEDİR''bu gün kü çakal ırkının olduğu gibi hedefimiz ilk önce kuşun rengini geliştirmek değil performansını arttırmak olsaydı ah ve vah vah kelimelerini kullanmazdık :? Gün geçtikçe bu gün kü çakallarımızı da çocuklarımız kendi dönemlerin de şimdiki bizimkilere benzetemeyecekler bu yüzden ırklarımızı olması gerektiği gibi muhafaza etmemiz gerekmektedir 40 yıl sonra da çakala 'çikolata''denmesin.

paylaşımlarınız için teşekkürler ellerinize sağlık.

Eline emegine saglık kardeşim, muhtesem bir paylasım, gidip goremediklerimizi bizim bir tık otemize getirmişşsin sana Kucak dolusu :oley: :)

Güzel paylaşım güzel yorumlar...tek kelimeyle harika...

Saygılar
Osman Uğur KORKMAZ

Geri