yurtdışından güvercin getirme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan irakbey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

irakbey

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
kemal yıldırım
Meslek
muhasebe
İlgi Alanı
merhaba, yurt dışında yaşadığım güvercin besleme keyfini kendi devletimin topraklarında da yaşamak istiyorum. bu nedenle bayram izni için otobüsle yola çıkacağım. 1 çift musul güvercini getirmeyi düşünüyorum. sınırda, ırak tarafında yada türk tarafında benim yapmam gereken herhangi bir resmi prosedür varmı? bilgisi olan varsa ve yardımcı olursa teşekkür ederim.

Kemal abi,
Çok zor, inşallah getirirsin.
Legal yolları tasvip edeceğim fakat, çok teferruatlı.
İllegal yollar ile şansını dene .

otobüste koltukların üstünde bulunan el bagaj yerine kutu içinde koymayı düşünüyorum. sınırda iki taraf askerleri de didik didik arıyorlar, türkiye tarafında otobüsler x-ray dan geçiyor. bulunma ihtimali % 100 o yüzden göstere göstere getirmek istiyorum. bilmek istediğim kuşları elimden alacaklarını tahmis ediyorum ama bana ceza yazarlarmı kaçakçı damgası yermiyim...?

Hayır .
Sonuç itibarı ile silah, uyuşturucu vs. suç teşkil edicek bir madde ülkeye sokma çabasında değilsin.
Bir sıkıntı söz konusu olmaz. Seni her hangi bir cezaya bağlamazlar kısacası .
Kendi özel araban ile gelmiş olsaydın %100 sınırdan geçirirdin.
Otobüs ile geleceksin. Belki rica edersin sıkıntı olmaz . Ama legal yollar seni çok yorar.
Nalet edersin getirmem dersin geçersin. O yüzden sana illegal yolları dene diyorum abi .

tamam anladım teşekkür ederim.

Rica ederim,
Allah kolaylık versin. Umarım ülkemize sıkıntısız getirirsin kuşları .

Saygılar .

gümrükler genel müdürlüğünden cevap geldi, ama maalesef otobüse binmeden 1 saat önce geldiğinden veteriner için vakit bulamadım.

T.C.
GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI
Gümrükler Genel Müdürlüğü
Tarih : 18/10/2012
Sayı : 21364
İlgi : 13/10/2012 tarihli dilekçeniz.
Sayın YILDIRIM,
Mezkur dilekçeniz incelenmiştir.
2009/15481 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı'nın 9 nolu ekinde yer alan yolcu beraberi kişisel eşya listesi gereğince, yolcunun beraberinde olmak ve veteriner sağlık raporu, aşı belgesi ile varsa kimlik ve eşgal belgesi ibrazı ve veteriner kontrolü kaydıyla, evcil hayvanlardan toplam 2 adet veya 10 akvaryum balığı gümrük vergilerinden muafen getirilebilmektedir.
Diğer taraftan 2011/39 sayılı genelgemiz ile evcil hayvanlar; kedi, köpek ve kuş ile sınırlandırılmıştır.
Bu itibarla, yolcu beraberinde 2 adet güvercinin Türkiye'ye getirilmesine, yukarıda yer alan şartların sağlanması halinde Türk Gümrük Mevzuatında bir engel bulunmamaktadır.
Irak mevzuatına ilişkin olarak ise bu ülkenin ilgili biriminden bilgi almanız gerekmektedir.
Bilgi edinilmesini rica ederim.
Aynı konuda yapacağınız yazışmalarda yukarıda belirtilen tarih ve sayımızı mutlaka belirtiniz.

dediğim gibi ben veteriner bulup imzalı kaşeli sağlık raporunu alabilseydim sorun olmayacakmış ama zamanım yetmedi. bu arada birkaç gün içinde benim kuşların yanına 2 adet kuş indi şu anda kafesde diğerleriyle yaşıyorlar, bunların türünü söyleyebilecek varmı... birinin ayağında seri nosu da var IRAQ 80089 (bu numaralı kuşunu kaybeden varmı :p ) birşey daha var :) burada posta güvercini yavrularını 50 $ dan satıyorlar, türkiyeye göre nasıl fiyat ?

20121107122832.jpg

20121107122825.jpg

20121107122814.jpg

20121107122808.jpg

20121107122741.jpg

sanırım karşma kuşu bunlar(filo).50 dolar güzel para.burda yavrular 5-10 lira.

Geri