gümrükler genel müdürlüğünden cevap geldi, ama maalesef otobüse binmeden 1 saat önce geldiğinden veteriner için vakit bulamadım.
T.C.
GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI
Gümrükler Genel Müdürlüğü
Tarih : 18/10/2012
Sayı : 21364
İlgi : 13/10/2012 tarihli dilekçeniz.
Sayın YILDIRIM,
Mezkur dilekçeniz incelenmiştir.
2009/15481 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı'nın 9 nolu ekinde yer alan yolcu beraberi kişisel eşya listesi gereğince,
yolcunun beraberinde olmak ve veteriner sağlık raporu, aşı belgesi ile varsa kimlik ve eşgal belgesi ibrazı ve veteriner kontrolü kaydıyla,
evcil hayvanlardan toplam 2 adet veya 10 akvaryum balığı gümrük vergilerinden muafen getirilebilmektedir.
Diğer taraftan 2011/39 sayılı genelgemiz ile evcil hayvanlar; kedi, köpek ve kuş ile sınırlandırılmıştır.
Bu itibarla, yolcu beraberinde 2 adet güvercinin Türkiye'ye getirilmesine, yukarıda yer alan şartların sağlanması halinde Türk Gümrük Mevzuatında bir engel bulunmamaktadır.
Irak mevzuatına ilişkin olarak ise bu ülkenin ilgili biriminden bilgi almanız gerekmektedir.
Bilgi edinilmesini rica ederim.
Aynı konuda yapacağınız yazışmalarda yukarıda belirtilen tarih ve sayımızı mutlaka belirtiniz.
dediğim gibi ben veteriner bulup imzalı kaşeli sağlık raporunu alabilseydim sorun olmayacakmış ama zamanım yetmedi. bu arada birkaç gün içinde benim kuşların yanına 2 adet kuş indi şu anda kafesde diğerleriyle yaşıyorlar, bunların türünü söyleyebilecek varmı... birinin ayağında seri nosu da var IRAQ 80089 (bu numaralı kuşunu kaybeden varmı
) birşey daha var
burada posta güvercini yavrularını 50 $ dan satıyorlar, türkiyeye göre nasıl fiyat ?