YUVAM YORUMLARI BEKLİYORUM

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan deadly41
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

deadly41

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hasan_kamil
Meslek
Mühendis
İlgi Alanı
Kediler
[No message]

bunun üstüne, sağına soluna strafor kaplarsan, onun üzerine de teneke veya onun benzeri bir meteryal çakarsan üzerini de boyarsan daha bir leziz olur :)

folluk kısımlarını da daha yaşanabilir hale getirirsen, kuşların hareket imkanı çoğalır.

Kolay gelsin :)

sadece strafor olsa olmazmı dışı.

Yeriniz Oldukca Müsait Gözüküyo Ama Gel Gelelim Kümesinize Daha Cok Onarım Yapmanız Gerekir Üstleri Filan Yanları Cok Acık Onuda Halletdikten Sonra Daha Cok Hosuna Gideceginden Eminim Kusların Saglıklı Gözüküyo Tüyü kadar Ömrü Olur İnşallah .

deadly41' Alıntı:
sadece strafor olsa olmazmı dışı.

olur ama, ıslanıp sonrasında güneşe maruz kaldığında nemini atamaz ve bu nemi içeriye yansıtır iç taraflarda yosun oluşur. Doğal olarak da kuşlarda üst solunum yolu rahatsızlıkları başlar.

Bu yüzden strafor üzerine bir şeyler ilave ederek bir kat daha yaparsan, arada kalan straforlar termos görevi görür, içerideki sıcaklık stabil kalır, ani hava değişimi olmaz. Böylelikle kuşların hastalığa kapılma oranı düşer.

Mesela, herkes bilir ki güvercinler yıkanmayı çok sever, ortam yaz sıcağı olmuş, kar buz olmuş fark etmez, kirlendiğini hissettiyse suyu görünce cabada cubada dalar, sonrasında da ortamda rüzgar varsa kümes yel alıyorsa, kümes soğuksa ve kuş buna maruz kalırsa diğer gün %100 hasta olur. Yani güvercin bugün hava soğuk kurulanamam yıkanmıyayım demez :)

Özetle ; kümesin içerisindeki hava ne kadar stabil olursa kuşlar o kadar az hasta olurlar.

sevkini kirmak istemem ama biraz daha uzerinde calisman gerek arkadaslarin yazdigi gibi biraz daha yasanir hale getirirsen hem kuslar hemde senin icin iyi olur dahada zevk alirsin kuslarindan :slm:

Kuşlar yumurtlamazmı bu yuvada yaşana bilir derken nası yani ?

yumurtlarlarda kuşlatı hareket imkanı az sadece birazda geniş olsa dha rahat olur bnece ve biraz da kümesin dışını daha güzel yapa bilirsin daha esetik olur madem kuşlarından şeler beklisun onları en guzel şekilde aşatırsan olada seni memnun eder :D

saolasın yuvanın dışını beyaz satrofor yapcam

YAZIN ; SICAKTA ONUN İÇİ ÇOK SICAK OLUR GİBİ GELİYOR BANA.. HAVALANDIRMAYI İHMAL ETMEMELİYİZ..

Strofor sıcakta içeriyi serin soğukta ise sıcak tutuyo bildiğime göre kapısında sadece tel var bide ufat matkap ağzı kadar saçakların hemen altında delik açtım 2 folluğun ödnünü tahta vidaladım

soğuk olazmı kuşların sağlığı açısından sorun tarata bilir metal galiba içi ahşapla kaplana bilir ozaman çok daha güzel olur heralde bol yavru almak dileklerimle...

Geri