Yuvaya çöp çekmek bir huy mudur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan polllat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

polllat

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
sinan öztekin
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kemirgenler
Arkadaşlar gerçekten çok merak ettiğim bir sorunun cevabını arıyorum. Ben kendi kuşlarıma bakıyorum bazılarının yuvasında yumurtalık var bazılarında yok. Yuvasında yumurtalık olmayanlar yumurtanın sağa sola düşmemesi için yuvaya ot, çöp bişeyler topluyor. Ama benim merak ettiğim yuvasında yumurtalık olan da ot topluyo acaba bu kuşlar için bir huy mu? Yani illede ot toplayacaklar mı? :hhh:
Ben kendi kendime kuş piskolojisi olsa gerek diye yorumluyorum ama sizlerinde bu konuda değerli yorumlarını bekliyorum....

SİNAN ÖZTEKİN

Yaradılışlarının gereğini yapıyorlar, içgüdüsel olarak siz yuvalık koysanızda koymasanızda onlar ot çöp tüy vs toplayıp yuvaya taşımaya devam edecekler .
Özellikle erkekler her fırsatta ellerine geçeni evlerine taşıyacaklar ,dişi yuvada yumurta yapmayı planlarken erkekte ona hediyelerini getirip teslim edecek evlerni yavruları için hazır hale getirmeye çaba gösterecekler..
Hatta siz güzel yuvalıklar koysanızda bazen o yuvalığı yada içindeki yumuşak keçeyi beğen meyecek yeni yere geçecekler, yada sizin altlarına koyduğunuz keçeyi kaldırıp atacaklar ..
Yani kendi bildikleri şekilde yuvalarını kurmaya severek devam edecekler..
Bizlerde bu sosyal hayvanların çabalamalarını , acele acele koşuşturmalarını izleyip keyfini çıkatracağız .. selamlarŞEREF

şeref' Alıntı:
Yaradılışlarının gereğini yapıyorlar, içgüdüsel olarak siz yuvalık koysanızda koymasanızda onlar ot çöp tüy vs toplayıp yuvaya taşımaya devam edecekler .
Özellikle erkekler her fırsatta ellerine geçeni evlerine taşıyacaklar ,dişi yuvada yumurta yapmayı planlarken erkekte ona hediyelerini getirip teslim edecek evlerni yavruları için hazır hale getirmeye çaba gösterecekler..
Hatta siz güzel yuvalıklar koysanızda bazen o yuvalığı yada içindeki yumuşak keçeyi beğen meyecek yeni yere geçecekler, yada sizin altlarına koyduğunuz keçeyi kaldırıp atacaklar ..
Yani kendi bildikleri şekilde yuvalarını kurmaya severek devam edecekler..
Bizlerde bu sosyal hayvanların çabalamalarını , acele acele koşuşturmalarını izleyip keyfini çıkatracağız .. selamlarŞEREF

Öncelikle bu güzel yorumunuz için size teşekkür ederim. Gerçekten de kuşalrın ot, tüy vs. toplamasını izlemek çok eğlenceli oluyo. Mesela bu arlar benim tüm kuşlarım ot, çöp topluyo ben süpürge otlarından atıyorum, sonra geçip bi kenara oturuyorum özellikle sizin de dediğiniz gibi erkekler bi saldırıyo otlara, kavga ediyolar falan ama o kadar güzel bi görüntü oluyo ki: kelimelerle anlatılmaz...
Rabbim ne güzel yaratmış...

SİNAN ÖZTEKİN

bende cok seviyorum bunu bakıyorum dişi yuvaya oturuyor erkek çöp getiriyor dişiye veriyor dişide yerleştiriyorbazen ise dikkatimi çeken farklı birşeyler getiriyor hele bir keresinde kümesin orda anahtarlık kaybettim ve erkek miski buldu getirdi yuvaya koydu :ckmk: bende yuvadan almadım hala duruyor yuvada

silik dumanlı' Alıntı:
bende cok seviyorum bunu bakıyorum dişi yuvaya oturuyor erkek çöp getiriyor dişiye veriyor dişide yerleştiriyorbazen ise dikkatimi çeken farklı birşeyler getiriyor hele bir keresinde kümesin orda anahtarlık kaybettim ve erkek miski buldu getirdi yuvaya koydu :ckmk: bende yuvadan almadım hala duruyor yuvada

Evet.. Geçen gün baktım bango ot falan topluyo, sonra balkonda bir tane kablo buldu ama öyle kısa falan değil sarılmış 10-15 m kablo ucu dışarıya doğru çıkmış ağzıyla tutuyo çekiyo çekiyo sonra bi korkuyo uçuyo tekrar gelip onu almaya çalışıyo :ckmk: :ckmk: :ckmk:
Ve en sevdiğim başka birşeyde bi çift kelebeğim var.(sazlı-karabaş) bunların ikiside insana çok yakın hiç korkmuyolar. Bazen bunlar yumurtada yatarken ağzına ot uzatıyorum alıp altına koyuyo :ckmk:

SİNAN ÖZTEKİN

bu yalnızca güvercinlerde değil bütün kuş cinslerinde içgüdüsel bi durum.leylekler,kartallar ve diğer bütün uçan kuşlar yuvasına çer çöp taşır.

Şu an çoğumuzun kuşları yumurtluyo ve yavru çıkarıyor ve eminim ki hepside ot çekiyodur şimdi :ckmk: Herkese bol yavrulu, kazasız, belasız, hastalıksız kümesler...

........SİNAN ÖZTEKİN..........

Resim de ekleyelimde uygulamalı anlatım gibi olsun :ckmk:

...........SİNAN ÖZTEKİN.............

Ekli dosyalar

folluktaki otu az buluyolarsa ot çekmeyi bırakmıyodu benimkiler üstüne yatınca yumusaklık olana kadar ot koydum toplamayı bıraktılar :asla:

Selam arkadaşlar ben yeni güvercin besleyici olarak aranizdayim bi çift güvercin aldım hazır eşli sürekli ciftlesiyorlar ve yuvalarina ot taşıyorlar sizce ne zaman yumurta yaparlar ikinci bi sorum olucak yumurta yok follukta ama erkek ve dişi sırayla folluga oturuyorlar

Dişi yakında yumurtlar. Erkek follukt yatarsa dişiyi yuvaya çağırıyordur.

Geri