yuvayı 2 ye böldüm

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan onur39
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 863

onur39

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
onur başkan
Meslek
işçi
İlgi Alanı
2 gün önce kuşlarımın kavga ettiğini söylemiştim folluk kavgası olabilir denmişti ancak kavga durmaksızın sürdü ve dayak yiyen çift kovalanmaktan ve korkudan yiyemez içemez oldu hatta her taraf onların tüyleri ile doldu bende yuvayı 2 ye böldüm 2 kapılı oldu ortadan tel çektim gene durmadılar zombi gibi sürekli tele yapışıp onları dövmek için uğraştılar arayı kortonlarla iyice kapadım birbirlerini görmeyince olay kapandı ama iyimi yaptım kötümü yaptım bilmiyorum başka ne yapabilirim

dayak yiyen çiftimi kanatları bantlı halde saldım bu seferde yabaniler yuvayı bastı bide onlar sopaladı baktım olmuyo onları kapadım kavgacı olanları saldım erkek olan beyazım yabanilerin hepsine kafa göz daldı şimdi terasa yaklaşmıyolar bile ama diğer kuşlarıma alışmalarını nasıl sağlıycam bilmiyorum forumdada araştırdım ama bir sonuç bulamadım bunlarda kuşlarım

Ekli dosyalar

• P1412_15-04-13.webp
    P1412_15-04-13.webp
    93.2 KB · Görüntüleme: 802
  • P1412[02]_15-04-13.webp
    P1412[02]_15-04-13.webp
    150.5 KB · Görüntüleme: 807
Kümesinizde 4 kuş var sanırım biri kavgacı biri dayak yiyen bölmek yerine bir karar verir bir takımını satın diğer kuşların alanıda daha büyük olur gerçekten eş ise güvercinler yavrularıyla tek kandan gidersiniz.(dayak yiyen çift güzellermiş)

Bu kadar önleme de gerek olduğunu düşünmüyorum şahsen.
Bir çift kuş için standart 1 metre kare bir alan gerekli ve yeterlidir.
Eğer bu şekilde değilse tabi kavgalar olur.Önce bu standartı sağlamanızı öneririm.Ama bu kadarda ayırmaya gerek yok.
Sonuçta hepsi kuş.Biri kedi biri kuş değil (:
:slm:

6 adet folluktan sonra onlara 120*120*120 bir alan kalıyo sitedeki kümes örneklerine bakıyorumda neredeyse kimsede çift başına 1m alan yok bişey olmaz demişsiniz ama durum içler acısıydı başka kimsenin başına gelmedimi benmi şanssızım :hayir: bide ben kuş cinslerinden anlamam onlar bana hediye geldi eğer tek çiftle yola devam etmem gerekirse hangi çifti önerirsiniz

aynı sorun bendede olmuştu horoz döğüşü gibi :) aynı sekilde bende yuvayı 2 ye bölmüştüm pencerelere takılan sineklik ile bir sure o sekilde kaldılar birbirini gördüler o ara yumurtladılar 2 takımda yavrular yürümeye başlayana kadar bölmeyi acmadım .bu 1 ay civarı bölme kaldı. bölmeden önce 2 hafta kadar sürekli kavga ettiler ama eş dedillerdi kuşlar dişiler önce geldi 1 hafta sonra erkekler gelmişti.erkekler geldikten itibaren aralarında kavgalar sürekli oldu2 hafta sonra dayanamadım böldüm. 1 ay civarı sonra yavrular yurumeye baslayınca bölmeyi actım. bendekiler eş kapma şavasıydı galiba yavrudan sonra kavga yok oldu.

Geri