''YÜZYILIN DÖNEĞİ'' NAMLI ERKEK

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan muygun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

muygun

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mehmet UYGUN
Meslek
Öğretmen
İlgi Alanı
Balıklar
1970-80 li yıllarda Denizli'de dönek ustalarınca yüzyılın döneği diye değerlendirilen ; kuyruğu alacalı, dirsekleri beyaz kara akbaş bir erkek ki; bu kuş muhteşem dönmesiyle meşhur olmuş ve ustaların kümeslerinde damızlık olarak kullanılmış.
bu kuşun soyundan kimlerde kaldı acaba ya da akıbetleri ne oldu?bilen var mı?

muygun' Alıntı:
1970-80 li yıllarda Denizli'de dönek ustalarınca yüzyılın döneği diye değerlendirilen ; kuyruğu alacalı, dirsekleri beyaz kara akbaş bir erkek ki; bu kuş muhteşem dönmesiyle meşhur olmuş ve ustaların kümeslerinde damızlık olarak kullanılmış.
bu kuşun soyundan kimlerde kaldı acaba ya da akıbetleri ne oldu?bilen var mı?

Kimler beslemiş biliyomusun hocam bu kuşu ?

Herkeze merhaba eski donekler cok yuksek ucmalari uzun donusleri meshurdu bence bunun sebebi iki donek iki baska(veya iki azman) ile cok yukselmeleri tabii bu uzun sureli antreman la olucak birsey simdiki doneklere yukselmesine izin vermeden asagidan kus gosterilmesi benim sahsi fikrim selamlar.

Yere ve Yöreye göre dönüş tarzı ve İstenilen mesafe değişiyor bende uzun bir süre iyi dönüş gösteren dönek izlememiştim bir arkadaşımı ziyaretimde 1 değil bir çok döneğin kendi dönüş tarzını en iyisi ve en iyiye yakın görünce birde bu yüzyılda abartılar her zaman olur neyin nerde olcağı belli olmuyor umulmadık yerlerden umulmadık iyi ırklar çıkayor.

kanazon' Alıntı:
Yere ve Yöreye göre dönüş tarzı ve İstenilen mesafe değişiyor bende uzun bir süre iyi dönüş gösteren dönek izlememiştim bir arkadaşımı ziyaretimde 1 değil bir çok döneğin kendi dönüş tarzını en iyisi ve en iyiye yakın görünce birde bu yüzyılda abartılar her zaman olur neyin nerde olcağı belli olmuyor umulmadık yerlerden umulmadık iyi ırklar çıkayor.
70-80 li yıllardaki bi kuştan bahsediyorum ama.bölgenin dönek ustalarının verdiği ad bu kuşa sadece denizlidedeki ustaların değil.

Birinin usta olması için iyi güvercin beslemesi lazım buda yetmez ustalık benim fikrime göre başkalarından öğrenilmez görerek,deniyerek,izleyerek olan birşey iyi güvercin besleyende başkasına usta diyeceğini sanmıyorum çünkü ne olursa olsun rekabet var yüzyılın döneği denmesi ilginc yüzyılda neler oluyor neler.

Hocam öncelikle merhaba,

Bu YÜZYILIN DÖNEĞİ namını taşıyan dönek hangi ilde yetiştirilmiş ve bu ismi almıştır? Denizlimi? İzmir mi?

İzmir'de 1980 yılından daha eski kanı taşıyan döneklere bakanlar var. Güvercinin Torununun torununu uçuran ve dönüş seyreden eş dostlarımız var. Fakat tutakçılık ön safhalarda olduğu için artık dönek üretmek ve uçurmak zor. Çünkü bu güvercin severlik çoluk çocuğun eline düştü. Artık pek nadir havada izleriz YÜZYILIN ERKEĞİ vs. gibi namlı dönekleri..

Yüzyılın döneği çok iddalı bir cümle.
Bana göre bütün dönücü ırkların ana vatanı "Balkan" ülkeleri olduğunu düşünüyorum.

Geri