ZAMAN SABIR TECRÜBE

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kuscu_marik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Muharrem Karaderili
Meslek
kamu çalısanı
İlgi Alanı
Kediler
S A

YAPMIS OLDUGU BU UGRASDA İSTEDİGİ KUSLARA SAHİP OLABİLMİŞ MENMUN KALMIS TATMİN OLMUS

KİŞİYE SORMUSLAR

BASARINIZIN SIRRI SİZCE NEDİR

CEVAP ÇOK KISAYMIS //iki kelime

PEKİ O İKİ KELİME NEDİR//dogru kararlar

PEKİ DOGRU KARARLAR NASIL ALINIR//bir kelimeyle

O BİR KELİME NEDİR PEKİ//tecrübe

PEKİ BU TECRÜBE NASIL ELDE EDİLİR//iki kelime ile

O İKİ KELİME NEDİR// yanlıs kararlar

YANİ GÖZLEMLERİME GÖRE GENÇLERİMİZİN ÇOGULU YETİŞKİNLERİMİZDENDE BAZILARININ YASAMIS OLDUKLARI OLUMSUZLUKARDA KUS KAYBETME ATMACA ZARARLARI FESAT İNSANLAR KEDİ KAPMALARI HASTALIKLAR VEDE
VERİLEN EMEGİN KARSILIGININ OLMAYISI BU GİBİ DURUMLARDA PES ETMELERİ SEVKLERİNİN KIRILMASI ŞİKAYETCİ OLMALARI DOGAL HAKLILIKLARIDA ÇOK AMA BİLMEMİZ GEREKENDE BU DURUMLARLA NE KADARDA İSTEMEZSEKDE KARSILASACAGIZ YAPMAMIZ GEREKEN SADECE PES ETMEMEK SABREDMEKDİR BU YASANILANLARINDA GEREKLİLİGİ ARANILANA ULASILMASINDA BÜYÜK ETKENDİR KÖTÜYÜ GÖRMEZSEK İYİYİ ARAMAYIZ BUNLARI HEP TECRÜBE OLARAK GÖRMELİ KENDİMİZE DERSLER ÇIKARMALIYIZ İSTESEKDE İSTEMSEKDE BU GİBİ DURUMLARLA HER ZAMAN KARSILASACAGIZ HER KESİN ARADIGININ EN İYİSİNE KAVUSABİLMESİ DİLEGİ İLE

Muharrem abi çok güzel bi başlık adeta bana hitaben yazıyorsun sanki. :)

Sevgili abim, üstadım. Ağzına yüreğine sağlık. Sizler ve bu site sayesinde çok daha fazla hata yapmıyoruz. Yapsakda siz değerli büyüklerimizin tavsiyesiyle en az zararla atlatıyoruz.Biz gençlere yol gösteren siz değerli abilerimize, üstadlarımıza çok teşekkür ederim. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Mutlu yıllar..

B.Demir' Alıntı:
Sevgili abim, üstadım. Ağzına yüreğine sağlık. Sizler ve bu site sayesinde çok daha fazla hata yapmıyoruz. Yapsakda siz değerli büyüklerimizin tavsiyesiyle en az zararla atlatıyoruz.Biz gençlere yol gösteren siz değerli abilerimize, üstadlarımıza çok teşekkür ederim. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Mutlu yıllar..

ZATEN HER SEY KARSILIKLI SAYGI SEVGİDE GİZLİ BU İKİ SIK OLMAZSA ZATEN BİR SEYDE YOK DEMEKDİR

BİZLER YANİ YASCA SİZLERDEN BÜYÜK VE TECRÜBELİLERİN BİR BEKLENTİSİ YOK HA BUDA DEMEK DEGİLDİRKİ BİZLER HER SEYİ BİLİYORUZ HAYIR BİZLERİNDE SİZ GENÇLERDEN ÖGRENECEGİ ÇOK SEYLER VARDIR AMACIMIZ GEÇMİŞ ZAMANLARDA YASADIKLARIMIZI SİZLERİN YASAMAMASI GELİSEBİLMEMİZ AÇISINIDAN BİLGİLİ SAYGILILI AHLAKLI GENÇLERİN YETİŞEBİLMESİ ÇATISI ALTINDA BULUNDUGUMUZ BU SİTEMİZDEDE BİLGİLENİP TECRÜBELER EDİNEBİLMENİZ AÇISINDAN ÇOKCA AGABEY BÜYÜKLERİNİZ VEDE AKRANLARINIZ VAR HER KESİN MUTLAKA BİLEMEDİKLERİ VARDIR SİZ GENÇLERDEN BEKLENTİMİZ ÇOK DİNLEMEK BİLGİLENMEK EDİNDİGİNİZ BİLGİ VE TECRÜBELERİ KUSLAR ÜZERİNDE UYGULAMAYA ÇALISMAKTIR AMA BUNDAN DA ÖNEMLİSİ ÖNCELİGİNİZ OKULUNUZ DERSLERİNİZ İDEALLERİNİZ OLMALIDIR BELLİ BİR YERE GELDİGİNİZDE KUSU HER DAİM BESLERSİNİZ ÖNCELİGİNİZİ OKUL VE DERSLERİNİZE AYIRMANIZ BİZLERİN SİZLERE DAHA ÇOK KATKILAR SAGLAMASINA SEBEB OLACAKDIR

KUS DAHA SONRASIDIR HER ZAMAN YAPILABİLECEK BİR HOBİDİR
ZATEN KENDİNİ GELİŞTİRECEK KUSCU OLACAKLAR ALMASI GEREKENİ VE YOLLARINI BİLİYORLAR
ARANIZDA ÇOK ÇOK KENDİNİ GELİŞTİRENLERDE VAR AZ ÇOK BELLİ OLUYOR FARKINDAYIZ BU GİBİ GENÇLERİN ÇOGALMASI DİLEGİMİZDİR

SAYGILAR

Muharrem abi konuya attığın 3 lü başlık doğruya giden yolda herşeyi özetler nitelikte. Ama bunlardan bir tanesine daha fazla değinmek istiyorum. Çevremde de en fazla eksikliğini gördüğüm gözlemlediğim eksiklikte o bence. SABIR. Bence kuşçuluğun olmassa olmazı diyorum. ZAMAN konusunda şunu söyleyebilirim bu işe gönül veren bir insan bu işe öyle veya böyle zaman ayıran insandır. TECRÜBE zaman içerisinde hatalar yaparak ta olsa kazanılabilecek bir yetenektir. Ama SABIR malesef her insanın doğasında olmayan bir özellik. Çalışarak ta kazanılamaz.

Bu işe gönül vermiş arkadaşlarımız o kadar çabuk sonuç elde etmek istiyorlar ki buda her zaman mümkün olmuyor. Olmayınca farklı arayışlar ardarda birbirini kovalıyor. Bir kısır döngü meydana geliyor ister istemez. Bu şekilde sabır gösteremeyen arkadaşların kümeslerini belli aralıklarla ziyaret ettiğimde şaşırmıyor değilim. Çünkü bir önceki ziyaretimle son ziyaretim arasında o kadar büyük farklılıklar görüyorum ki. Kümesteki aktörler değişmiş, senaryo değişmiş. Farklı kuşlarla farklı çalışmalar başlamış. Zaman boşa gitmiş, emek boşa gitmiş, para boşa gitmiş.

Ben bu şekilde sabırsızca birşeyler elde etmeye çalışan arkadaşların kolay kolay başarı elde edebileceklerine inanmıyorum. Eğer ederlerse de tesadüfen olacağına inanıyorum. O yüzden SABIR konusunun bu işte çok önemli olduğunu düşündüğüm için buna vurgu yapmak istedim.

katkıların için tesekkürler ahmet kardesim tabiki burada en büyük etken sabır
bu ugras onu dene bunu dene o güzel bu güzel dedilerle olacak seyler degil bir kusu denemek bir iki yılını alıyor

elde olan iyi kötü bilinene hizmet vede sabır önemli olan zaman ise oda önemli ama pek cogumuzda zamandan sikayetci çok severek yapmaya calıstıgımız bu ugrasa kişi isterse zaten zaman ayırır ayırmalıdır zamanla sikayeti olanların ya işleriyle yada kuslarıyla alakalı yanlıs giden bir seyler vardır sevilen yapılması gereken için bir sekilde zaman ayrılabilinir beklenene beklentiside az yada çok verilmelidir

saygılar

bu konuda düşüncelerimizi gençlere aktaralım arkadaslar

Zaman bizlere bahşedilen en önemli hazinedir.Bir işe gönül veriyorsak hazinemizden harcamamız gerekiyor ki başarıya ulaşalım.Zaman ayırmadığımız bir işe gönülden bağlanmış sayılmayız.

Sabır , gönül verdiğimiz işte iyi yerlere gelmemizi sağlar.Sabır ederek , gönül verdiğimiz işe başladığımız ilk zaman ile şimdiki zaman arasında karşılaştırma yapmamız gerekir.Bu karşılaştırmayı yaparak objektif olup kendimizi kandırmamalıyız ki şu anda nerede olduğumuzu görebilelim.

Tecrube, zaman içerisinde sabrederek başlangıç ile geldiğimiz yer arasında yaptığımız hatalardan ders alarak bir daha o hataların tekrarlanmamasıdır.En iyi tecrube insanın kendi hatasını anlayıp düzelmesi ile edinilir.

Bu yüzden başarıya ulaşmak için bu 3 altın kuralı güzel bir şekilde analiz etmek gerekir.

Saygılarımla...

kuscu_marik' Alıntı:
bu konuda düşüncelerimizi gençlere aktaralım arkadaslar

Geri