Zararı Varmı Sizce?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan RaKunN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 900

RaKunN

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
kadir meriç
Meslek
Makine Mühendisi
İlgi Alanı
Kediler
Selamün Aleyküm Arkadaşlar
İnek yeminin kuşlara verildigini duydum Sığır besi yemi bu yararlımı zararlımı ne amaçla verilir sölenenlere göre yemleri büyük ya onları ufak ufak kırıp yemlere karıştırıyorlarmış bende araştırdım yanıt bulamıyınca konu açtım büyük üstadlar açıklar inşallah konuyu ....

kardeş hayvanlara daha besinli oluyo kırılmalarını engeliyo palet yemlerde var onlar falan 10 numara dene yani

o yemler çok ilkaç içeriyorlar hayvanlara co kkilo aldırır yag yaparlar geregınden fazla. ve o yemler su deydıgınde hemen kuflenıp pamuk yapıyorlar çok pis kokuyorlar kusların mantar/ pamukcuk dediğimiz agız içi beyaz ve sarımsı noktacıklar halınde gelen bır hastalıga yol acabılıyor. agız içi pislık toplamasına neden olabilir.

evet palet besi yemı kuşlara heele yavru bakanlara cok ıyı gelıyor fakat agızlarında cıcek cıkarabılıyor

banada birisi dedi kuşlar yavrularına daha rahat kusar hem kolay hamzeder hemde yavrular daha ıyı buyür diye

oyle benım bakıcılar varken ben hep onları palet ve bugdayla beslıyodum masallah hem ırı hemde guzel buyuyolardı fakat o yem sısırdıgı ıcın kuslar yeme dusup ana babadan ayrıldımı hemen zayıf kalıyolardı sıkıntı oluyodu orda da bıraz bakım gerekıyo ama en guzelı kkarısık yem kus hem vıtamınlı hem saglıklı buyuyo

palet besı yemı pek vermemeye gayret goster verırsende sıkıntı olmaz ben cok verdım ama cıcek cıkaaarıyo agzından dıye soyledıler o gunden berı vermıorum

Geri