Zayıflama, Ayak ve Kanatlarda şişlik, Parçalı Sulu İshal - Güncel!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan altingenc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

altingenc

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Emir Tugra
Meslek
Isci
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaslar kuslarim genel olarak cok zayiflar bir ikisi tamamen kurudu diyebilirim...Kanat ve ayak ekleminde sislik var..Diskilarida beyaz sulu ishal.. Kurt hapi verdim 1 ay önce ama düzelme olmadi..Tekrar kurtlarini dökmemi tavsiye edermisiniz yoksa baska birsey olabilirmi. Salmonelle olabilir diye korkuyorum.Yardimlariniz icin simdiden Tesekkürler..

Arkadaslar kuslarim genel olarak cok zayiflar bir ikisi tamamen kurudu diyebilirim...Kanat ve ayak ekleminde sislik var..Diskilarida beyaz sulu ishal.. Kurt hapi verdim 1 ay önce ama düzelme olmadi..Tekrar kurtlarini dökmemi tavsiye edermisiniz yoksa baska birsey olabilirmi. Salmonelle olabilir diye korkuyorum.Yardimlariniz icin simdiden Tesekkürler..

Sizden ricam mümkünse bizlerle fotoğraf paylaşabilirmisiniz.

Ekli dosyalar

• Pmv1.3.webp
    Pmv1.3.webp
    21.1 KB · Görüntüleme: 682
merhaba,
imkanınız varsa kanatlı uzmanı (ve hayvanların yaşam/refah vs. haklarını ihlal etmeyen) bir veterinerden yardım alabilirsiniz. veya herhangi bir laboratuvara gidip dışkıya megabacter ve antibiyogram tahlilleri yaptırabilirseniz, doğrudan duyarlı olduğu etken maddeye göre ilacı ve gerekli olabilecek multivitaminli katkılarıyla kısa sürede iyleşmelerini sağlarsınız! kanat ve ayak eklemlerinde şişlikler çeşitli enfeksiyon veya salmonella kaynaklı urlar ile alakalı olabilmektedirler. antibiyotik ve gerekli diğer karışımları ile tedavi uygulanabilir. resimde örnek verilen bol şeffaf su ve içinde solucanları andıran yeşil dışkılar iç parazitlerden kaynaklanır. iç parazitlerden, tüye girememekten, sallabaş veya diğer hastalıklar kaynaklı beslenememekten, ishale bağlı sıvı kaybından veya megabacterden vs. dolayı kuşlar zayıflayabilmektedirler (göğüs kemiğinin incelmesi, kuruma). konuları siteden arama yapabilirsiniz. Enfeksiyon veya Salmonella Tedavi Yöntemleri için güncellenebilen bu dökümandan http://goo.gl/m61z6 faydalanabilirsiniz. kanat ve ayaklardaki urlar vede megabacter tedavisi için güncellenebilen bir diğer dökümandan ctrl+f tuşlarına basıp urlar ve megabacter tedavisi gibi kelimeleri yazıp konuları bulabilirsiniz: https://goo.gl/TVOLqb dökümanları bilgisayar üzerinden açınız ve güncellenebileceğinden sadece linki ile paylaşınız. megabacter tedavisi 30+ gün sürebilmektedir. başlamadan önce tedbir amaçlı dökümandaki *Tip2 ecoli yetişkinlerde ani ölüm ve yavru/genç kuş hastalığı başlıklı konuyu bulup mutlaka tamamını okuyunuz. çünkü tedaviler süresince oradaki durumlarla karşılaşma ihtimali mevcuttur. iç parazit tedavisinden sonuç alabilmeniz için uygun dozaj ve aralıklarda tekrarlanarak yapılması gerekir. öncelikle levamizol etkenli bir ilaç ile 7 günde bir olmak kaydıyla ve oluşabilecek kanamalara önlem almak için "a ve k" ağırlıklı bir multivitaminle vede ercefuryl kapsül iç tozu ile birlikte uygun dozajlarda karma edilerek uygulanır. ör: sitraks, levamin veya nilverm gibi. hatta herhangi bir tedavi görüyorlarsa ilaçlarıyla birlikte de uygulanabilmektedir (bazı ilaç türleri hariç). sonuç olumlu ise iç parazit kürü 4-5 kez tekrar edilir. Gereği tamamlandıktan sonra sonuç alınamaz ise vermazol "mebendazole" etkenine veya doğrudan kontil "pirantel pamoat içerir" geçiş yapılabilir. genel zamanlarda korunma amaçlı 3 ayda bir olmak üzere 2-3 kez tekrarlanır. iç parazit kürü uygulamasını her iki dökümandan bulabilirsiniz. ilaçları sahtekarlıklara önlem olarak eczanelerden veya resmi veteriner ilacı satan yerlerden temin ediniz. geçmiş olsun.. Devir KorkmaZHan

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri