zayıflama

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan makara
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

makara

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Nazif SUBAŞI
Meslek
İŞÇİ
İlgi Alanı
kümesimde 1 dişi kuşta on gündür aşırı zayıflama var yem su yiyiyor içiyor ama devamlı yuvasında düşünüyor.

erimeye girmiştir kuş vitamin takviyesi yapın hocam ve kursağını kontrol edin sabah akşam yediğinden emin olun zamana bırakmak lazım

BENDEDE VAR BEYAZ BIR DISI TAKIP ETTIM GORDUMKI ERKEKLER COK HIRPALIYOR GOZUNDE VE KAFASINDA HIFIF ASINMALAR GORDUM 4 GUN UST USTE ( 5 mg ) ANTIBIYOTIKLE GOZ KREMI KULLANDIM SU ANDA BIRAZ DAHA IYI AMA UZULUP BUZULMELER DEVAM EDIYOR. GECEN HAFTA DOKTORDAYDIM TEHSIZ KOYAMADIGIN KUSLARA DOZAJINA VE SURESINE DIKKAT EDEREK ANTIBIOTIK VEREBILIRSIN DEDI DOZAJIDA KUSUN AGIRLIGINA BAKARAKTAN BELIRLENIRMIS YARIM KILOLUK BIR KUSA 5 mg OLUCAKMIS...

arkadaşlar her şeyin azı karar çoğu zarar demişler atalarımız vitaminde fazla verirseniz hayvanlar isal olur yine erir antibiyotikte özellikle dişi kuşlar çok çok dikkatli olmalıdır biraz fazla olsa kuşun neslini keser kısır yapar eger arzu ederseniz ben size dozaj yazayım çünkü doazj çok önemlidir yaklaşık 20 yıldır bütün hastalıklara bu ilaçlar ve dozajdan başka ilaç kullanmadım kuş gribi dahil 1995 yılında tanıştım bu hastalıkla yaklaşık 100 kuş öldürdüm bu ilacı kullandım kesin sonuca ulaştım o günden beride başka hiçbir ilaç kullanmam kuşlarımda benim dozajım 5 litre su içindir günlük daha azsu tüketiyorsanız ona göre dozajı ayarlarsınız 5 sisi e.selenium/5 ssisi berovit 12 /4sisi baytril %10 kullanacaksınız hastalık yeni bulaşmışsa 3 gün ilerlemişse 4 gün kullanın özellikle bütün kuşlaer içecek sadece hasta olan degil bakın kuşların yeme ve içmesi ne kadar degişecek yinede kuşkularınız olursa arayın çekinmeyin 05555195790/05354548585 şafak ALLAHA EMANET OLUN

iyi akşamlar güvercinci dostlarım yardımlarınız için çok teşekkür ederim.. heraldi geç kaldım bu akşam işten geldim kuşuma baktım gözleri içine çökmüş zor nefes alıyor hiç kıpırdamadan duruyor...çok üzüntülüyüm kümesimde en çok yavrusunu almak istediğim kuşumdu.benim için çok değerliydi

bence ytem çeşidini arttılmalısın bide güneşde bırsaksan biras iyi gelio kendini toplar ben hep böle yaparım hemde dogal oluo...

buna kuşcular arasında erimeye yada kurumaya girmak denir.tüye girmiş,vitaminsiz kalmış kuşlara olabilir hele bide kuşlar çatıda bakılıp sadece buğday veriliyosa olması muhtemel.ek olarak kuşa yağ yapsın diye fazla olmamak şartıyla darı ,çiğdem verebilirsin.

Arkadaşlar bu cevaplar bana biraz yetersiz geldi. Eğer aranızda tecrübeleriyle bu hastalığa müdahale edip kurtaran olduysa yazabilirmi?

Yalnız bende ki 2 kuş yem yiyiyor, suda içiyor, ancak sonrasında bir kenara çekilip tüylerini kabartıp bekliyor. Günden güne göğüs kafesi iyice belirginleşir hale geldi ve kırılan tüylerini çektiğimde eskisi gibi sağlıklı uzamıyor.

Herkes tecrübelerini yazabilirse çok işe yarayacak diye umuyorum.

Hepinize şimdiden teşekkürler.

bende kelebek beyaz bozalı bir dişim var yeni aldım damar tutabilmek için
ilk aldığım sıralar makas attım
sonra kırıtmaya başladı tüyleri yoldum kemiği belli oluyor çok zayıf yem yiyor su içiyor ama çare bulamadım
ayrı yere koymakta istemiyorum eşi var
antibiotik balık yagı vitamin kullanıyorum ama yok bir gelime
ve darı fıstık çekirdek bugday arpa fasulye mercimek bunlardan veriyorum
bilmiyorum gelişir umarım yakında

Geri