Zil

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan erdalmagic
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

erdalmagic

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Erdal Saruhan
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Filo Güvercinlerinin ayaklarına takılan zillerden istanbulda bulabilirmiyiz ?

s.a o zillerden ist.da bulman olanaksız bende araştırdım ve bulamadım bende izmitliyim ve iskenderundan getirttim zilleri halkaları falan ,

saygılar.

UFUK NEŞE

Arkadaşlar Resimdeki zilden bi yerde buldum aldım.Kusun ayağına taktım.Ama kusun ayağından sarktı.Ve kuşu cok rahatsız etti.Normal ayağa takılan halka gibi taktım ben.Ayağı bile hafif kanadı.Bunun takış yöntemi nasıldır.

[No message]

Ekli dosyalar

• zil2.webp
    zil2.webp
    44 KB · Görüntüleme: 4,121
şanlıurfa, antep, iskenderun gibi illerde mevcut çift olarak 50 kuruş

geçen gün ben aldım boncuklu zil satılıyor istanbul-edirnekapıda filo güvercinleri satan bir dayı var ordan temin edebilirsin.

erdalmagic' Alıntı:
Arkadaşlar Resimdeki zilden bi yerde buldum aldım.Kusun ayağına taktım.Ama kusun ayağından sarktı.Ve kuşu cok rahatsız etti.Normal ayağa takılan halka gibi taktım ben.Ayağı bile hafif kanadı.Bunun takış yöntemi nasıldır.

Kardeş zil tek başına takılmaz. Ya boncuklu zil alıp takacaksın, ya da resimdekilerin arasında takacaksın ki kuşu rahatsız etmesin. Saygılar....

Ekli dosyalar

• CIMG3054.webp
    CIMG3054.webp
    2.7 MB · Görüntüleme: 3,316
tuvarek' Alıntı:
Kardeş zil tek başına takılmaz. Ya boncuklu zil alıp takacaksın, ya da resimdekilerin arasında takacaksın ki kuşu rahatsız etmesin. Saygılar....
şu kalın halkalardan bulamadım bende edirnekapıda yok

Arkadaşlar ben Gaziantep'teyim. Bizim buralarda bu tarz takıların her çeşidi bulunur. Bunlar da kalite kalite. Ucuzu var. Bir de gümüş olanları var. Bu ziller gördüğüm kadarı ile sarı dediğimiz maden ile yapılmış. Gümüş hem kuşa verdiğin değeri gösterir, hem daha gösterişlidir, hem de yumuşak bir maden olduğu için ve diğerleri gibi fazla oksitlenmediği için kuşa zarar vermez. Dilerseniz sizler için kuş malzemesi satan yerleri gezerim. Bir inceleme yaparım. Şahsen ben kuşlarımda kolay kolay kullanmıyorum. Yavru yapacak kuşa asla kullanmam. Sadece uçurulacak kuşlara takılması uygun olur. Paçalı kuşlara ise yavru iken paça tüyleri uzamadan takılması iyi olur.

Saygılarımla.....

antepte olsanız bunlar burda cuvarl cuvarl nere gıtsen var guzel fılo kuslarıda mevcuttur zıllerı tek takmayın once zılı takın sonrada cıkmaması ve rahatsız etmemesı ıcın kalın halkayı takın saygılar :)

ben iskenderunda oturuyorum o zillerden halkalarda burada çok zilin boncuklusu fln var isterseniz yollarım oraya bu msnden irtibata geç [email protected]

Geri