1 ay oldu baslayalı tek takıldığım konu cinsiyet ayrımı ????

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan xxgollum
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 35
  • Görüntüleme Görüntüleme 14K

xxgollum

Üye
Siteyi ziyaret et
Abiler acaba ciinsiyet ayrımı bilemiyorum cok acaba anlatırmısınız ??

h.g aramıza cınsıyet erkeklerde pipisi olur disilerde kucuk olur :))

öncelikle kafa yapılarına dikkat et yıne anlayanazsan.bir süre hareketlerini gözlemle.kızınca belli olurlar.

BendE FazlA BilmiyoruM AmA.DuydugumA GörE ErkekleriN BoğazlarI DahA KalıN OluyomuŞ

bu aylarda erkek ve dişiyi ayırt etmek çok kolaydır çünkü çok kızgın olurlar erkek her halinden bellidir eline aldığında dişiye göre boyun kısmı daha kalındır öyle anlayamazsan erkek biraz daha kalıplı çok kızgın olur

kuşcu abiler son sorum valla daha 14 yasımdayım bi heves basladım :D bu kus bitleri kusa zarar verirmi ? verirse bunun bir ilacı varmı ?

evet zarar verir. blotik kullanabilirsin veya neguvan

dişi fiziken daha küçük olur erkeklerin kafası uzun ve büyük olur.kuşun kafasını elinle tut küçükse kafası dişi büyükse erkektir.

ben sana soyle gostereyım kardeş kavalarına ve yapılarına bak sen kusu tuttunmu bıde gırtlagına bak kemık kalınsa erkek tır ınce ise dişidir resim koyuoyorum arkadaşım şu soldakı dişi sağdakide erkek dır ..

Erkeğin boğaz kemiği kalın olur dişinin ise ince eğer yine anlayamazsan biraz kenevir ver kuşlara kızışınca erkek dişiye ötmeye başlar işte ozaman anlarsın erkek mi dişimi...

Bursalı Kral Kuşçu...

erkek fizik olarak büyük olur
göğsü büyük ve önde olur
gagası kısa olur
hareketli olur

bunlar yeter herhaldi sana anlamak için

arkadaşlar ben bu işlerde yeni sayılırım ama erkek kuşun gagası sivri olmaz.dişiye göre biraz kalın olur. burnu etli,daha dik ve büyük kafalı,kalın boyunlu olur dıştan görünümü.ama sırtında kuyrugun üstarafında bir etbeni vardır bu benin ortasında çizgi varsa dişidir "buğday tanesine benzer"erkekte ise çizgisizi vardır.erkegin kafa tası cukurdur biraz..ben büyüklerimizden böyle duymuştum kuş cinsiyetini.

kardeşim daha çok yerde takılırsın bunlar başlangıç...

ayhan kardeşim hepsi doğru olabilir ama belindeki et dediğin kısımda yanılgın var.bazı kuşlarda hiç olmaz bu et dediğin kısım.bu yağ bezesidir kanatlılarda...

evt ömer abi katılıyorum vücüt şekli.... bide kızdına bak kur yapıyomu...

çok kolay.bazen erkek kuşlar fiziki olarak dişilere benzer ozaman ne olacak.dişilerde erkeklere.bu bir çok kuşcu arkadaşların başına gelmiştir bunun çok daha kolay ve basit bir yolu var.

bende tam olarak bilemiyorum ama kuşun boyunu bılegıne gelecek sekılde avucunun içinde ters tutuyorsun erkeklerdi sanırım hemen kendisini atar dişilerde bir ac dk durudu öle bi teknık var iste (:

arkadaş bir güvercinin cinsiyetini tam olarak gözle veya dokunarak tespit etmene imkan yok üzgünüm bir güverçin ancak hareketleriyle veya eşleşirken erkek olup olmadığı anlaşılır doğrudur aynı cins güvercinini kıyaslarsdak vicudu dişilerde daha ufak ve boynuda ince olur ama cinsler çok kırık tam olarak ayırt etmek bile çok zor cinsleri ankara güvercinin erkeği mardinin dişisinden daha yapısız olur dolayısı ile dişi mardin hem daha kalın boyununlu hemde daha yapılı olur
gel gelelim sen ne yapacaksın
1 kuşu elinden bırktığında dişi kuş daha çok kanat çırpar
2 gubarmayı tarif etmeme gerek yok zaten dişiye gubardığında zaten erkek olduğunu anlarsın
3 erkek kuş kendini siması ile belli eder baktığında ben erkeğim der yerde yürümesinden tut çatıda duruşuna kadar
4 eğer kuş daha 3 - 6 aylık arasında ise zaten ayırt edemessin en iyi kuşcu bile sadece tahmin eder
üzgünüm anlayacağın mercimeği verip kuşun kızgınlaşmasını beklemekten başka çaren yok
ama önümüz kış dikkat et hayvanları kaldıramayacağı yükün altına sokup yumurtaya sevk etme bekle biraz eşsiz kalsın kendisi ne isterse onu yapsın sen sadece bakımlarını yap umarım sadee 2 kuş beslemiyorsundur
en az 8 kuş besle hayvanlar daha sağlıklı olur aynı renk ve aynı tür besle kuşları kırma şimdilik daha sonra renk ve türünü değiştirirsin

EE en kolay kusun boynundan anlarsın ama bazen bilen insan bile yanılabilio cok sahit oldum bu duruma cunku

Bide kusun gagasindan tutarak belli olur , yalniz herzaman ise yaramaz.
Kusun gagasindan tuttugunda aninda cirpinmaya baslar ise Erkek , hic cirpinmaz oyle kalirsa birkac saniye Disidir.
Tabi birde arkadaslarin dedigi gibi , genel olarak erkekler disilerden daha iri ve kalindir..eger yok bundanda anlamiyorum dersen erkek kus kendini gostermek icin arada bir kabarir kalin ses tonu ile oter arka kuyrugunu yere surter yani bir nevi horozlasir.

Gerçekten iyi bilmedikden sonra acaip bir sorun bu Erkek - dişi ayrımı ... Mesela bende Bi çakmaklı vardı Erkek koydum yanına eş aldılar herşey sorunsuz derken dişinin hep üstte olduğunu gördüm bi gariplik yoktur kızmıştır dedim . Bu kaç hafta sonra kuş kendini daha bi toparlayınca ötmeye başladı . Meğer se Erkek erkeğe eş almışlar ve sonrasında Asıl erkek olan bunu follukdan kovmaya kavga etmeye başladılar . ve Dişi sandığım kuş erkek çıktı . Böyle garipliklerde oluyor maalesef :) Erkek erkeğe .. Töbe ... :)

1-erkek kuş kur yapar yani öter.
2-erkek dişiden ndaha dik durur ve daha iridir ırka göre farklılık gösterebilir.
3-erkeğin boğazı dişiden daha kalın olur.
4-erkeğin arka kısmına bastırdığınızda guk diye öter dişi ötmez.
(sadece erkek güvercinler ötmez dişilerde öter ama sesleri daha incedir.)

selam biz insanlar gibidir genelde erkekler kaba dişiler narin yan yana geldiklerinde dişi daha alımlı durur. :=))))) işin espirisi bir yana eğer anlamıyorsan bunu burdan anlatmakla zor anlarsın nedeni bir çok kez bakmadıysan cinsiyeti ne diye zor anlarsın ama ikisini bir kutuya kapatırsın önü acık olsun kuşlar kavga ederse 2 side erkek biri saldırır biri alttan alırsa saldıran erkek diğeri dişidir. eger ikiside kös kös oturuyorsa 2 si dişidir. en kolay böyle anlarsın zamanlada diğer arkadaşların anlattıkları şekilde rahatlıkla anlaya bilirsin.

1-Erkeklerde boyun kemiği değil boyun damarı daha kalın olmaktadır.
2-Erkek kuşun çatıları sivri ve kapalı dişi kuşun yayvan ve açıktır.
3-Erkekte kafa daha büyüktür.
4-Erkeklerde gaga başlangıcı daha geniştir.,
5-Erkek kuşların kulak kapağı dediğimiz kulak üstü tüğler daha kabarık durur.kafaya ters bakıldığında...
6-Erkek kuşlar yapı itibari ile bazen dişiden küçük olabilir ama omuz mesafesi dişiden geniştir.
7-Ötme özelliklerinde baris fark vardır.erkek daha kaba( bas).dişi daha ince (tiz )öter.
Bu kadar belirti umarım erkekle dişileri ayırmana yeterli olacaktır.Vakit geçtikce seninde bazı özellikleri yakalayacağından eminim.Yani biraz zaman istiyor.
saygılar......!

erkek kuşun kafası büyük olur,dişi kuşun kafası kuçuk olur

merhaba arkadaşım eğer hala yuvanı tamamlamayıp kuş alıyorsan,erkek dişi ayıramıyorsan YANINA YA İYİ BİR KUŞCU ,yada tanıdığın bir kişiden kuş al,kuşlar evrim geçirdi,eskiden erkeğe benzeyen dişi çook azdı şimdi erkek gibi iri kuş dolu.dernek sahipleri bile bazen sahiplerine soruyorken işin zor,bence çok kuş alma 'az olsun temiz olsun 'iyi para ver AZ ama iyileri olsun, :heyo: :slm:

arkiler benim kuşlar hemen dama konuo rne yapmam lazım nolur cevap yazınnnnnn

S.a

Asil kurt öncelikle buraya yazma foruma bak bu konuda bilgi yoksa yeni konu aç lütfen.

Arkadaşlar bütün bilgiler doğrudur. Uzun zamandır kuş besleyen arkadaşlarımız kuşlar yerdeyken bile anlarlar. Resimlerinden dahi anlaşılır. Bazı ırklar belli etmeyebilir. Ama ben elime alınca nasıl anlarım derseniz. Kuşun baş tarafı size bakacak şekilde kuşu tutun kuyrukların başında ayakların arkasında çatal dediğimiz yere işaret parmağınızla basın. çatalın kuyruğa doğru birleştiği nokta dişide açık 1 cm kadar erkekte ise birbirine yapışık kadar yakındır. Zaten kuşçular kuşun yumurtlamak üzere olduğunu buradanda anlayabilirler çünki yumurtlamaya yakın bu çatal iki katı açılır yumurtayı hissedersiniz.

Anlatabildiysem ne mutlu...

Fenerbahcem' Alıntı:
Bide kusun gagasindan tutarak belli olur , yalniz herzaman ise yaramaz.
Kusun gagasindan tuttugunda aninda cirpinmaya baslar ise Erkek , hic cirpinmaz oyle kalirsa birkac saniye Disidir.
Tabi birde arkadaslarin dedigi gibi , genel olarak erkekler disilerden daha iri ve kalindir..eger yok bundanda anlamiyorum dersen erkek kus kendini gostermek icin arada bir kabarir kalin ses tonu ile oter arka kuyrugunu yere surter yani bir nevi horozlasir.

SEN YANLIS BILIYON KUS KIMILDAMAZ ISE ERKEK,KIMILDAR ISE DISIDIR.

tam olarak bir kesin bilgi yokmuş erkeklerin boyunları kalın gagaları iri ve hareketlerinden biliyolar bnde yeni başlasam az çok ayırt ediyorum ama yanılmada oluyo taki 20 yıllık kuşcularda yanıldığını gördüm bu konuda sonuç =kesin % 100 bi ayırt edicek belirti yok saygılar

Geri