2 çift kuş beslenirmi ?

mustafa50

Üye
Katılım
8 Şub 2016
Mesajlar
11
Tepkime puanı
0
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mustafa karakollu
Meslek
öğrenci
Şehir
İzmir
İlgi Alanı
Kediler
öncelikle merhaba güvercin işine yeni başlıyorum akrabamdan 2 çift kuş alacağım yuvamın ölçüleri : yükseklik 80 cm genişlik 45 cm kuşlarım için yeterlimi ?
 
Hangi tür olduklarına bağlı biraz. Dolapçı olarak adlandırılan türlerdense beslenebilirler. Ayrıca eğer imkanınız varsa kümesinizi biraz büyütseniz sonuçta hayvanlara işkence gibi olmuş :(
 
ben taklacı besleyeceğim ama yuvayı ikiye böleceğim zaten yavru almayı düşünmüyorum olurmu acaba
?
 
Yavru almayı düşünmüyorsanız olabilir ancak kuşlar eş tutup yumurta yapacaklardır bunuda unutmayalım.
 
Imkanınız varsa yuvanızı biraz daha büyültmelisiniz 100x70x50 daha verimli sonuçlar alabilirsiniz bu güvercinlerin sağlığı açısından çok önemli. Aldığınız güvercinler dişili erkekliyse illaki yavrulayacaklar. Uçuracaksanız, dişi ve erkekleri önce bağlayın sonra uçurun.
 
yuvayı büyütmeyi elbet bende isterim ama yuvayı pencereye monteleyeceğim için yapamıyorum. yavru konusuna gelince yavruları akraba ma vericem o çok rahat bakabilir çocukluğundan beri güvercin besliyormuş zaten.
 
4 kuşu o alanda beslemek biraz zor yapabildiginiz kadar yuvanin kalinligini genis yapin bari donebilsinler. :)
 
aslında balkonum var balkonda yuvayıda büyüte bilirim ama taklacı lar kaçar diye korkuyorum sizce kaçarmı kaçarsada kaçmayacak bir ırk önerirmisiniz ? bu arada 5 katlı binada oturuyorum ben 3. kattayım
 
Alışmayan tüm kuşlar kaçar. Olaya bu açıdan bakmanız gerekiyor. Ayrıca kafes büyütmekle kuşlar nasıl kaçıyor onu çözemedim. Güvercinler çok çok ihtiyar olmadıkları sürece kafeslerine ısınıp sahip çıkan hayvanlardır.
 
yani taklacılar yuvasını görmeyince başka çatıda bekliyor diye duydumda o yüzden söyledim.
 
Yoo hiç başıma gelmedi. Taklacı beslediğim dönemlerde kafesi büyüttüm veya küçüttüm kuşlar gelip yine kafese giriyorlardı. Yalnız riske girmemekte fayda var kafesi büyütürken kuşları salmayın bir kutuya felan koyabilirsiniz.
 
100 X 100 X 100 cm yani 1 m3 bir alan 1 çift güvercin için İDEAL ölçü olarak sabittir
 
peki kaç günde alıştırırım ?
 
Ben kuslarimi alistirmak icin kanatlarini bantliyorum 9 kanat tutup. 10 gun balkonuma gun ısigıyla ve aksam uzeri saliyorum yemliyorum sonra saliyorum.
 
kanatını bantlayınca hiçmi uçmuyor yoksa azmı uçuyor
 
Cok az yukselebilir genelde kuslar yaklasik yerden 5 10 cm kadar daha fazlasini ucamaz genellikle. :) Kuslarinizi ucuracaginiz zaman erkeği ilk uçurun ve karni tok olmasin susuz olsun disiyi ve yemi suyu gosterin.
 
bir foto atarmısınız bantlamayla ilgili nası yapacağım bilmiyorumda :D
 
Acilll yardimm lutfennn

S.aleykum ustalar arkadaslar benim disi guvercinim var gotunde şişlik var içinde ur varmış herhalde adam nasır olmus dedi bidaha yumurtlamaz dedi bu kuşa bir şey yapamaz miyiz lütfen yardım edinnnnn
 
Canım kardeşim geçmiş olsun operasyon yapılabilir fakat sonucunda elinde kalır yani ölür onun için yanlız bırak yaşadığı kadar yaşasın yazık ettirme saygılarımla.
 
Acill yardimmm

S.aleykum arkadaşlar benim bi dişi guvercinim var gotunde şişlik var içinde ur varmış adam nasır olmus dedi daha yumurtlamaz dedi bunun tedavisi varmı acil yardım
 
Geri
Üst