2. KÜMESİMİ BİTİRDİM

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hener
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 52
  • Görüntüleme Görüntüleme 11K

hener

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hüseyin Ener
Meslek
emekli
İlgi Alanı
Eklem Bacaklılar
Nihayet 2. kümesimi de bitirebildim. Bu kümesimin ebatları (En/Boy/Yükseklik) 200cm/300cm/235cm dir. Her ne kadar kış mevsimi geçtiğinde uçmaya bıraksam da; önüne de 200cm/250cm/215cm ebatlarında bir salma yaptım. Kümesin dıştan görünen duvarlarına lambiri kapladım, görünmeyen duvarlarını ise osb den yaptım, ancak osb yi de dışından mebran ile kapladım. Havalandırma için 2 adet kapının altından, 1 adet kapının hemen üstünden kanal ve kümesin tam ortasından da bir baca koydum. Kümesin içerden tavan dahil tüm duvarlarına strafor döşedim. Yine osb den 25 adet yuvalık yaptım. Her biri 65cm boy, 50cm derinlik ve 40 cm yüksekliğinde. Yuvalara çok rahat 2 adet folluk sığıyor. Ayrıca tüm yuvaları çekmeceli yaptım çıkarıp temizlemek mümkün. Tüm yuvalıklar ve kümes tabanınında ızgaralar var. 10 adet de bekar tüneği monte ettim. Sanırım ferah bir kümes oldu. Bu kümesimi bangolarıma yaptım. Umarım mutlu bir yaşam sürecekleri nezih bir ortam sağlayabilmişimdir...
Tüm kuş besleyen arkadaşlara sevgi ve selamlar...

Selamlar Hüseyin bey,

Yeni kümesiniz hayırlı, uğurlu olsun. Güzel günlerde sağlıklı ve mutlu güvercinler beslemenizi ve yetiştirmenizi temenni ederim.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Resimleri gönderiyorum

Ekli dosyalar

• 1.webp
    1.webp
    1.2 MB · Görüntüleme: 3,994
  • 2.webp
    2.webp
    60 KB · Görüntüleme: 3,960
  • 3.webp
    3.webp
    67.5 KB · Görüntüleme: 4,050
Resimlere devam...

Ekli dosyalar

• 4.webp
    4.webp
    31.8 KB · Görüntüleme: 4,017
  • 5.webp
    5.webp
    25.9 KB · Görüntüleme: 3,994
  • 6.webp
    6.webp
    20.6 KB · Görüntüleme: 3,998
Resimlere devam...

Ekli dosyalar

• 7.webp
    7.webp
    23.7 KB · Görüntüleme: 4,000
  • 8.webp
    8.webp
    51.3 KB · Görüntüleme: 4,033
  • 9.webp
    9.webp
    32.6 KB · Görüntüleme: 3,932
7. resim 1. kümesime aittir. Arada yanlışlıkla göndermişim.

aykutk' Alıntı:
Selamlar Hüseyin bey,

Yeni kümesiniz hayırlı, uğurlu olsun. Güzel günlerde sağlıklı ve mutlu güvercinler beslemenizi ve yetiştirmenizi temenni ederim.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Aykut Bey,
Çok teşekkür ederim. Anı temenniler cümlemize...
Saygılarımla,
Hüseyin Ener

süper bi kümes olmuş her şey profesyonelce düşünülmüş baktıgımda hiç bir ayrıntının gözden kaçmadıgını görüyorum Allah saglıkla iyi günlerde kullanmayı nasip etsin inşaallah...

H.o Vallahi cok begendim Allah İyi Yavrular Nasip Eder İnşllah

SaygıLarımLa ,,

Alican ÇekmeZ

tortor' Alıntı:
süper bi kümes olmuş her şey profesyonelce düşünülmüş baktıgımda hiç bir ayrıntının gözden kaçmadıgını görüyorum Allah saglıkla iyi günlerde kullanmayı nasip etsin inşaallah...

Sabri Bey,
Teşekkür ederim. Vardır bazı eksiklikleri ama zamanla düzeltirim. Cümlemize aynı dileklerimle...
Hoşçakalın.

hüseyin bey gerçekten takdire şayan bir kümes yapmışsınız, tebrik ederim

Selamlar.
Hüseyin bey kümesiniz çok güzel olmuş. Dış kısım için harcadığınız miktar nedir. Bende kümesimi yeniliyorum, ilk dış cepheden başlanmalı fakat ben ne hikmetse aksine yuvalıkları tedarik ettim dış kısmında henüz bir karara varamadım. Kullandığınız malzemeler ve fiyatları hakkında detaylı bilgi verirseniz sevinirim.

s.a hüseyin bey kümesini çok güzel olmuş elinize saglık hayırlı sezonlar saygılarımla

s.a gerçekten sizi tebrik ederim elinize emeginize saglık kuşlarınız çok şanslı oldugu şekilden belli keşke benimde böyle bir salmam olsa diyor insan içinden.tüyleri kadar ömürleri ve yavruları olur inşallah size saglıklı kayıpsız bol yavrulu bir sezon dilerim. balıkesirden saygılar.

s.a hüseyin bey çok güzel bir kümes yapmışsınız avrupa standartlarında derler ya ondan...inşallah allah daha iyilerinide nasip eder.

muygun' Alıntı:
hüseyin bey gerçekten takdire şayan bir kümes yapmışsınız, tebrik ederim[/quote

Mehmet Bey merhaba,
Hayvanların sorumluluğunu alınca gerekli ortamı sağlamak zorundayız diye düşünüyorum. Teşekkürler

58che58' Alıntı:
s.a hüseyin bey çok güzel bir kümes yapmışsınız avrupa standartlarında derler ya ondan...inşallah allah daha iyilerinide nasip eder.

Mehmet Kardeşim,
Eminim siz daha iyisini tasarlar ve yaparsanız. Kolay gelsin.

kuşlar' Alıntı:
s.a hüseyin bey kümesini çok güzel olmuş elinize saglık hayırlı sezonlar saygılarımla

Teşekkürler, Sizlere de hayırlı uğurlu sezonlar dilerim.
Saygılarımla,

poyrazz' Alıntı:
s.a gerçekten sizi tebrik ederim elinize emeginize saglık kuşlarınız çok şanslı oldugu şekilden belli keşke benimde böyle bir salmam olsa diyor insan içinden.tüyleri kadar ömürleri ve yavruları olur inşallah size saglıklı kayıpsız bol yavrulu bir sezon dilerim. balıkesirden saygılar.

Ersun Bey,
Teşekkür ederim. Ben de size aynı dileklerimi gönderiyorum. Sağlıcakla kalın...

Görünen o ki Hüseyin abi herşeyi düşünüp kuşların ve kendi rahatı için elinden geldiğince güzel bir kümes yapmış. Eksik olan bir şey varmış gibi görünmüyor, bize kendisine ve kuşlarına sağlık dilemek düşüyor. Saygılarımla.

abi mükkemel bir yuva olmuş allah o yuvada bol yavrular almanı nasip eder inşallah :)) bu arada bu kümesi yaptırmanız kaç lirayı buldu yada yapmanız

Kümesiniz çok güzel olmuş, güzel günlerde kuş beslemeniz dileği ile selamlarŞEREF

ismail güleç' Alıntı:
Görünen o ki Hüseyin abi herşeyi düşünüp kuşların ve kendi rahatı için elinden geldiğince güzel bir kümes yapmış. Eksik olan bir şey varmış gibi görünmüyor, bize kendisine ve kuşlarına sağlık dilemek düşüyor. Saygılarımla.

İsmail Kardeşim,
Ben de sizeve sizin kuşlarınıza sağlık diliyorum. Teşekkürler...

ertugondes' Alıntı:
abi mükkemel bir yuva olmuş allah o yuvada bol yavrular almanı nasip eder inşallah :)) bu arada bu kümesi yaptırmanız kaç lirayı buldu yada yapmanız

Size de bol yavrulu sağlıklı bir sezon dilerim.
Kümesi kendim yaptım. Ara sıra arkadaşlar da yardımcı oldu. Harcam konusunda her yerde değişik malzeme fiyatları var o yüzden birşey söylemek yanlış olur. Ancak 12 plaka osb, 3 paket mebran, 25 desi lambiri ve 3 boy 40x40 köşebent ile 5 boy 30x20 profil kullanıldı. Kümesin içinde duvar kaplamak için de 7 plaka ince kontraplak ve 2 paket strafor kullanıldı.
İyi günler dilerim...

şeref' Alıntı:
Kümesiniz çok güzel olmuş, güzel günlerde kuş beslemeniz dileği ile selamlarŞEREF

Şerafettin Bey,
Beğendiğinize sevindim. Size de aynı dileklerimi iletiyorum.
İyi günler...

MASALLAH COK GÜSEL OLMUS..İNSALLAH HASTALIKSIZ SENELER OLSUN VE BIZE DE ALLAH NASIP ETSIN AYNISINI..

hocam kümes salma mükemmel ötesi olmuş fakat bizim burada olsa bu kümesde daha ilk geceden kuşlarınızı yürütürler..

Akiporaki' Alıntı:
MASALLAH COK GÜSEL OLMUS..İNSALLAH HASTALIKSIZ SENELER OLSUN VE BIZE DE ALLAH NASIP ETSIN AYNISINI..

Siz daha iyilerin yaparsanız eminim.
Herkeze hastalıksız seneler olsun...
İyi günler.

filo' Alıntı:
hocam kümes salma mükemmel ötesi olmuş fakat bizim burada olsa bu kümesde daha ilk geceden kuşlarınızı yürütürler..

Ahmet Bey,
Beğendiğinize sevindim. Aslında her yerde aynı sorun var ama kümes bahçe içinde ve koruma var.
İyi günler.

Gercekten Cok Güzel Bir Kümes Olmus Hüseyin Abi ... Allah Kazasız Belasız Gönlünüzce Göre Kus Beslemeyi Nasip Etsin Size ...

Geri