2. KÜMESİMİ BİTİRDİM

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hener
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 52
  • Görüntüleme Görüntüleme 11K
mehmet16' Alıntı:
Gercekten Cok Güzel Bir Kümes Olmus Hüseyin Abi ... Allah Kazasız Belasız Gönlünüzce Göre Kus Beslemeyi Nasip Etsin Size ...

Sizlerin de herşey gönlünüze göre olsun...
Teşekkürler.

hüseyin bey kümes takozların üstüne konmuş gibi gördüm.tabanı beton değil galiba.tahtamı?beton dökmemenizin özel bi sebebi var mı kuşların sağlığı açısından

muygun' Alıntı:
hüseyin bey kümes takozların üstüne konmuş gibi gördüm.tabanı beton değil galiba.tahtamı?beton dökmemenizin özel bi sebebi var mı kuşların sağlığı açısından

Mehmet Bey,
Doğru gömüşsünüz taban yerden yaklaşık 25 ck yüksekte. Kümesin tabanı OSB kaplı. Alttan 40x40 köşebentlerden bir çerçeve yaptım ve bunu OSB ile kapladım. OSB yi dışardan mebran ile içerden döşeme muşambası ile kapladım. Anlayacağınız korumaya aldım. Bu muşamba üzerinde karton ve ızgaralar var. Her temizlikte kartonlar yenilenecek.
Yapım aşamasında kümesi gerektiğinde yer değiştirme olanağı olsun diye tekerlekli yapacaktım ancak daha sonra koymayı düşündüğüm yerde imal ettim ve tekerlek koymadım. Yerden biraz yüksek olması nedeniyle oluşacak hava akımının, tabanın rutubetsiz kalmasını sağlayacağını düşündüm. Bu tabii ki, kuşlar için daha uygun bir durumdur. Aynı zamanda bu şekilde olması, gerektiğinde kümesin yerinin de değiştirilebilmesine olanak sağlayacaktır.
İyi günler dilerim.

S.A Hüseyin abi.

Maasallah emeginize saglik gercekten kaliteli ve kullanisli bir kümes olmus.Rabbim emeklerinizi zaayi etmesin ,göstermis oldugunuz ilginin karsiligini alirsiniz insaallah.

Herseyin gönlünüzce olmasi dileklerimle,Bursa`ya cani gönülden sevgi ve saygilar.

BOZOGLU

hener' Alıntı:
muygun' Alıntı:

Mehmet Bey,
Doğru gömüşsünüz taban yerden yaklaşık 25 ck yüksekte. Kümesin tabanı OSB kaplı. Alttan 40x40 köşebentlerden bir çerçeve yaptım ve bunu OSB ile kapladım. OSB yi dışardan mebran ile içerden döşeme muşambası ile kapladım. Anlayacağınız korumaya aldım. Bu muşamba üzerinde karton ve ızgaralar var. Her temizlikte kartonlar yenilenecek.
Yapım aşamasında kümesi gerektiğinde yer değiştirme olanağı olsun diye tekerlekli yapacaktım ancak daha sonra koymayı düşündüğüm yerde imal ettim ve tekerlek koymadım. Yerden biraz yüksek olması nedeniyle oluşacak hava akımının, tabanın rutubetsiz kalmasını sağlayacağını düşündüm. Bu tabii ki, kuşlar için daha uygun bir durumdur. Aynı zamanda bu şekilde olması, gerektiğinde kümesin yerinin de değiştirilebilmesine olanak sağlayacaktır.
İyi günler dilerim.
verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.15 yıllık kümeslerimi artık değiştirmeyi düşünüyordum kümesiniz benim için iyi bir model oldu sağolun.

Mehmet Bey eğer yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Yapım aşamasında bir sorunuz olursa lütfen mesaj yazın. Kolay gelsin.

Harika bir kümes olmus . Dairede oturuyorum şu anda kendi evime geçince senin kümesi örnek alacam aynısını yapmayı düşünüyorum musade edersen tabii,patentli değil dimi? çok güzel olmuş eline sağlık .Bol sağlıklı yavrular almanı temenni ederim.
saygılarımla özcan papatya

kuşçu_özcan' Alıntı:
Harika bir kümes olmus . Dairede oturuyorum şu anda kendi evime geçince senin kümesi örnek alacam aynısını yapmayı düşünüyorum musade edersen tabii,patentli değil dimi? çok güzel olmuş eline sağlık .Bol sağlıklı yavrular almanı temenni ederim.
saygılarımla özcan papatya

Özcan Bey,
Müsaade ne demek memnun olurum. Hatta bazı iyileştirmeler de yapılabilir. Eğer kapı 3 metrelik kısımdan olursa daha iyi olur. Tüm yuvalar dışardan görülebilir. Kuşlar da daha rahat yerlerine giderler. Ben aslında bu şekilde tasarlamıştım ama diğer kümesimle yan yana koyunca yer kalmadığdan bu şekilde yaptım. Ama açıkçası belki yuvalıkların yerlerini değiştireceğim. İçeri girmeden yuvalıkların içini göremiyorum. Her şey tecrübe tabii...
Sizlere de sağlıklı bol yavrulu kümesler dilerim.
Hoşçakalın...

Hüseyin ab isen bana böyle bi kümes yap ben bile içinde bi ömür geçirirm abi eline emeğine sağlık mükemmel olmuş bide ne kadara mal oldu abi ?

Merhaba Hüseyin bey
İlk resimlediğiniz salmanıza eş değer güzellikte,bir ikinci salma.
Keyifli günlerde ve sorunsuz bir şekilde kullanabilmeniz dileğiyle...

Ertuğrul Yavuz Yıldırım' Alıntı:
Merhaba Hüseyin bey
İlk resimlediğiniz salmanıza eş değer güzellikte,bir ikinci salma.
Keyifli günlerde ve sorunsuz bir şekilde kullanabilmeniz dileğiyle...

Ertuğrul Bey,
Başladımı durmak zor. Bir sene sonra kümes artık yetersiz kalmaya başladı. Çeşitli kuş cinsi olması nedeni ile farklı eşleşmelerin önüne geçmek için 2. kümes yapmaya karar verdim. Çok şükür bir sorun yok ama bir kümes temizliği 1 gün alıyor. Ne yapalım gülü seven dikenine katlanır...
Aynı dilekler sizlerin içinde.
Hüseyin Ener

abi ya o kümesi sen bi yaptın yoksa marangoza felanmı yaptırdın kullandıgın malzeme ne ve kaç paraya mal oldu bu kümes sana cevaplar isen çok çok memnun olurum...

Kümesi kendim yaptım. Ara sıra arkadaşlar da yardımcı oldu. Harcam konusunda her yerde değişik malzeme fiyatları var o yüzden birşey söylemek yanlış olur. Ancak 12 plaka osb, 3 paket mebran, 25 desi lambiri ve 3 boy 40x40 köşebent ile 5 boy 30x20 profil kullanıldı. Kümesin içinde duvar kaplamak için de 7 plaka ince kontraplak ve 2 paket strafor kullanıldı.
İyi günler dilerim...
12 OSB 12x20 240 TL
3 Mebran 60x3 180 TL
25 desi Lambiri 200 TL
Köşebent ve profil ve kaynak yapımı 200 TL
7 Plaka kontraplak 7x15 105 TL
2 paket strafor 2x50 100 TL
Marangoza kapı için 100 TL
150 Tl de ıvır zıvır için
Toplam aşağı yukarı 1225 TL
Salma ve yuvalar hariç maliyet.

Tek kelimeyle bayıldım :) Darısı bizlerinde başına :) Allah iyi günlerde beslemeyi nasip etsin. Nazardan korusun :)

harikaaa olmus emegine salık

abi gerçekten harika kümes yapmışsın bol yavrulu sezonlar.
bişe sorcam: ne kadara mal oldu acaba

Abi valla kümes kümes değil şato :) hayırlı olsun bol bol yavru alman dileğiyle abi

Hüseyin abi gerçekten harikulade bir yuva olmuş , kuşlarınıza verdiğiniz değer ve önem kesinlikle ortadadır.Yuvanızın çevreside çok güzel görünüyor.Kuşları salmaya çıkartıp çay koyup arkadaşlarla , aileyle muhabbet edilecek süper bir ortam.Allah sağlıklı , mutlu , huzurlu yavrular almak nasip etsin ...

ÇOk güzel bi kümes fakat parasıda güzel, elinize sağlık darısı başıma.

Beğenmenize sevindim ama kümeslerin görsel açıdan güzelliklerinden çok kümes olarak hayvanların ihtiyaçlarını karşılaması gerekir. Kümesin dışı lambiri olmayabilir ama içeriye su sızıntısı ve hiçbir haşeratın girmemesini sağlamalıyız. Yuvalıkların çekmeceli olması önemli değildir ancak kümesin yeterli havalandırması olmazsa olmaz. Yuvalıklar limon sandıklarından olabilir ama yemlik ve suluklar dışkıların bulaşmasını engellemelidir. Eğer tabanda ızgara bulunmuyorsa mutlaka dışkıların çabuk kurumasına yardımcı olacak mukava veya gazete kağıdı olmalıdır ve kümes temizliği ihmal edilmemelidir. Unutmayalım kümesimize gelen her hastalık muhakkak bizim bir hatamız nedeniyledir.
Herkese gönlüne göre hastalıksız kümesler dilerim.

ben her cm sinde emek görüyorum MAŞALLAH diyorum emeginize saglık gerçekten süper olmuş kuşlarınızı güle güle besleyin bol yavrulu sezonlar..... :heyo:

Geri