2008 BURSA KUŞ FUARI

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gökhan @k
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 42
  • Görüntüleme Görüntüleme 10K

gökhan @k

Üye
www.kuscular.org
Ad Soyad
Gökhan AK
Meslek
Serbest Meslek
İlgi Alanı
Her yıl Bursada bu aylarda düzenlenen kuş fuarını bugün ziyaret ettim.Güvercin,kanarya,tavuk ,ördek gibi bir çok kuş çeşidinin yer aldığı ve ziyaretçi akınına uğrayan büyük bir organizasyon.
Ancak bu fuarda gözüme çarpan ,camiamız adına bazı eksiklikler gözüme çarptı.Kanarya seven mensupların kurmuş oldukları beraberlikle,biz güvercinsever kişilerin kurduğu birlik beraberlik babında çok geride olduğumuzu bizzat orada yaşadım.Türkiyenin çok çeşitli illerinden yüzlerce kanarya seven bu fuara gelmiş,yarışmalar,ihaleler oluşturmuşlar,kısacası camiaları adına yapılabilecek tüm misyonları üstlenmişler.
Ben,güvercinsever biri olarak kendi çerçevemden onlara baktığımda gerçekten onları taktir ettim,ancak onlar ,biz güvercin sevelere hangi açıdan baktılar bilemiyorum.Kısacası koskoca fuarda taş çatlasın en fazla 50 kadar güvercin varken,abartısız söylüyorum ama belki 5000 tane kanarya vardı.
Artık bizlerinde böyle ulusal organizasyonlarda yerimizi almamız gerekmiyormu? gerek birlik beraberlik gerekse dernek ve güvercin kuruluşları adına olarak...

http://g.imageshack.us/img201/grnt109pd2.jpg/1http://img201.imageshack.us/img201/grnt109pd2.jpg/1/w864.png[/img/]

Selam Gökhan Bursa Kuş fuarı nerede düzenleniyor ve kaç gün sürüyor.

Çerkes' Alıntı:
Selam Gökhan Bursa Kuş fuarı nerede düzenleniyor ve kaç gün sürüyor.
Buttim deki fuar merkezinde düzenlendi.Bugün,eğer yanlış anlamadıysam fuarın son günüydü.

merhaba Gökhan bey zannediyorum ki bu güzel görüntüler fuardan.siz kuş götürdünüzmü fuara.saygılar.
ÖMÜR DENİZ.

Merhabalar Ömür bey,ben fuara kuş götürmedim,götürmememin sebebi ise ,güvercin sever grupların fuara katılım göstermemesinden dolayıdır.Ancak bir sonraki seneye,katılıma göre kuş götürmeyi düşünebilirim.

paylaşım için sağolun. güvercinseverlerin az olması cidden üzücü bi durum inşallah seneye daha iyi olur..

Selamlar
Gökhan Bey Fuardan Güvercin Alabiliyormuyuz Merak Ettim Paylaşım için Teşekkürler...

brate' Alıntı:
Selamlar
Gökhan Bey Fuardan Güvercin Alabiliyormuyuz Merak Ettim Paylaşım için Teşekkürler...
Aleyküm Selam Egehan bey,fuarda güvercin alım ve satımı yapılabiliyor.

Merhabalar Gökhan bey, kullanıcı avatarınızda bulunan kuşun aynı model ve renginde bir arkadaşım kuş besliyor .fakat gördüğüm kadarıyla takla atıyor.bursa oynarlarıyla bir kan bağı olabilirmi?teşekkürler
ömür deniz

Bursa oynarında takla (makara) atma konusu çok tartışılan ve hala netlik kazanmamış bir sorundr.Kimi yetiştiricileri takla atan oynarları savunurken kimileride takla atmayan oynarları savunurlar.Bugün hem takla atan oynarda var takla tamayanda.Ancak makara yapan oynarların takla hereketleri taklacı ırkların takla hareketlerinden farklıdır.Oynarlar taklalarını üst üste makara şeklinde atarak inerler.Eğer arkadaşınızın kuşları bu şekilde taklaya kaçıyorsa oynar olabilir.

bylegend' Alıntı:
Gökhan Abi bi dahaki kuş fuarında haber verirsen bende fuarı gezmek isterim...
İnşallah Fatih kardeşim,diğer yetiştircilerimizlede bir organizasyon kurarak beraber gider,gezeriz.

gökhan @k' Alıntı:
bylegend' Alıntı:
Gökhan Abi bi dahaki kuş fuarında haber verirsen bende fuarı gezmek isterim...
İnşallah Fatih kardeşim,diğer yetiştircilerimizlede bir organizasyon kurarak beraber gider,gezeriz.
Çok iyi olur gökhan abi...

gökhan @k' Alıntı:
brate' Alıntı:
Selamlar
Aleyküm Selam Egehan bey,fuarda güvercin alım ve satımı yapılabiliyor.

Gökhan bey bilgi verdiğiniz için teşekkür 1 çift damızlık almak istiyorum daha önceden sizle msnde konuşmuştuk
bursa oynar için bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim ...

gökhan bey;
Bu güzellikleri bizimle paylaştığınız için herkez adına teşekkür ederim, umarım bu tur organizasyonların her sene katılımı daha fazla olur.

Geri