..........

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ERDEKLİ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 33
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

ERDEKLİ

Üye
www.erdekoyunkuslari.tr.gg
Ad Soyad
E..Aras
Meslek
Kuşçu
İlgi Alanı
Kediler
..........

Re: Ankaralı Abilerimden Bir Ricam Var

..........

abi bunun cinsi ne yavvv :hmm:

..........

Bu kuş taklacı ama cinsi bakımından kararsızım.

...SAYGILARIMLA...

..........

gecko' Alıntı:
abi bunun cinsi ne yavvv :hmm:

mmeerrtt' Alıntı:
Bu kuş taklacı ama cinsi bakımından kararsızım.

...SAYGILARIMLA...

İki üyede birer uyarı aldınız. İkinci uyarılarda hesaplarınız askıya alınacaktır.​

Kanadını ve kuyruğunu açıp görünecek şekilde tekrar fotoğraflarsanız tahmin ettiğim gibiyse ben sizi aydınlatabilirim.

..........

ankarada yanardöner denir,bazıları çikolatada der,boz ve arap eşleşmesinder çıkar,bence eşini değiştir güzel güzel besle napacaksın kimin olduğunu,en güzel kuş kendi kuşundur. :heyo:

..........

boz,boz benekli,bozkirli,kaplama bozkirli ile arap,silik araptan kombinasyonlara göre bu rengi alabilirsin biz zamanında aldık beyaz şeritli, biz yanardöner takma akkuyruk almak için çok kuş kırdık.bozkirli ve silik araptandı sanırım.

Ankarada iyi oynayan kuşlara hep soy bulma telaşında herkes,kupa kazansa şunun soyundandır derler,halbuki seyisi iyi olsun oynatacak çok kuş var,kendine soy yapma şansın varken bence iyi kuşlara vurki isim yap bence :slm: hayırlı yavrular

..........

bu kuş taklacı bir yanar döner tavru arapla gökten yadaarap soyundan gelme rengi yanar döner güzel bir hayvan ucur oyununa bak tamammı

SELAM ARAS şimdi ben cevapları senden daha cok merak ediyorum. bakalım neler neler cıkıçak :)

abicim bu taklacı güvercin.bu renge ankarada yanardöner derler.bu renk kuşlar genellikle güzel oynarlar.fakat sadece resimde gördüüm kadarı ile bu kuş yavru uçurup bakacan sansına gut bir kuşa benzemior resimde gördüüm kadarı ile

..........

..........

ALLAH YARDIMCIN OLSUN ARKADAŞIM...BEN ANKARALI DEĞİLİM O KUŞLAR SENDEYSE ZATEN BİLİYORSUNDUR NE OLDUKLARINI OYUN TARZLARINI VE KALİTESİNİ...SENİN MERAKINI GİDERECEK BİR CEVAP YOK BURDA SEN ELMAYI SORUYON CEVAPLAR HEP ARMUT...BEN ŞUNU DERİM ANKARADAN GELEN KUŞDA BEYAZLIK OLDUĞUNA GÖRE DÖNEM DÖNEM ŞERİTLERİ BEYAZ YAVRULAR ALMAN NORMALDİR AMA BU KUŞLAR KARMA KUŞLAR SENİN KENDİ ERKEĞİNLE ANKARADAN GELME DİŞİYLE YANİ SAF KUŞLAR DEĞİLLER...İŞARETLEREDE FAZLA KAFA TAKMA DERİM DAHA YAŞIMIZ GENÇ...ŞU MANADA DEDİM YERDE İYİ KUŞU TANIDIĞINI İDDAA EDENLERİN DURUMUNA DÜŞMEMEK İÇİN...BESLEDİĞİMİZ OYUN KUŞUYSA HAVADA UÇACAK KENDİNİ SEYRETTİRECEK KUŞUN DAMARI SAĞLAM OLSUN CİĞERİNDE PROBLEM OLMASIN GERİSİ HİKAYE....İYİ KUŞLAR UÇURUP SEYRETMEK VE SEYRETTİRMEK DİLEĞİYLE SAMSUNDAN SAYGILAR...

erdekli_krallar' Alıntı:
tengelli' Alıntı:
SELAM ARAS şimdi ben cevapları senden daha cok merak ediyorum. bakalım neler neler cıkıçak :)
slm kenan çok önce açmıştım bu konuyu ama bir bilgi sahibi olamadık demekki renk karmaşasıymış bilen çıkmadı çünkü

selam doğal bilmemeleri şurda 100 kuş besleyenden kaç tanesi on yıllık seceresini biliyordur.100 de 2 belki oda hiç hastalık gelmemiştir hırsız gelmemiştir bırakmak zorunda kalmamıştır. ARAS arkadaşların senin sorduğunu bilmemeleri doğal ama bu cıkan kuşu hiç bir beyaz vurdun mu vurmadıysan dene derim.

selkam, kanat üzerindeki gördüğün beyazlıklar herhangi bir soy veya ırk özelliği değil tamamen genetik bir arızadır. nasıl ki çevremizde kaş ve kirpikleri beyaz olan insanlar var ise bu şekilde tüy rengi hatası olan kuşlarda olabilir. bundan herhangi bir anlam aramak ta bence doğru değil. zaten hayvanlar senin sen nasıl oynadıklarını biliyorsun daha ne olsun.

merhaba aras kardeşim;
bu bahsettiğin bölgede birçok kuşçu vardı ben ankarada o bölgeye yakın biryerlerde oturuyordum ve taksici olmam sebebiylede zaman zaman oyun yapan kuşlarıda gördüğümde kontak kapatıp izlemişimdir.
soruna gelince bu kuşlar özel bir çalışma değil ve tahminim doğruysa bu kuşlar halil paşayiğite ait kuşların yavrularındandır ama halil paşayiğit amca sağmı allahın rahmetine kavuştumu bilmiyorum yaşıyorsa allah uzun ömür versin öldüyse allah rahmet eylesin bu kuşlardan keçiören incirlide oturan ve şimdilerde nerelerde olduğunu bilmediğim rıza abi vardı soyadı temir aynı zamanda avcıydı ondada vardı ama bahsettiğim kişilerden şu an itibariyle haberim yok 1984 den beri ankaradan uzaktayım
not olarak şunlarıda söyleyebilirim bu kuşların damarında gök ,bozkirli ve arap kuşlar vardı ama hangi eşleşmeden sendeki kuşları aldılar bilmiyorum .
selamlarımla
ahmet esmek
paşayiğit amca subayevlerini hemen geçince soğukhava depoları vardır oradan ıslah evine giden yol üzerinde gecekondusu vardı ekiden

güzel kardeşim bu renk bi çok ırkta cıkıo sıradan bi kuş işte hayrını gör elmayla armudun yerini nie karıstırıonuz .sen nabcan rengini mengini uçur oynuosa besle oynamıosa ver birine gitsin sende milletle alay edecek yer arıon galiba

ha bide bizim ankarada buna got kaldıran kusu derler bu renklere tmm mı.

baraacuda' Alıntı:
ha bide bizim ankarada buna got kaldıran kusu derler bu renklere tmm mı.

ASIL SORUM BU BEYAZ KUŞAKLI ÇIKAN YAVRULAR DAHA SERT DAHA UZUN KAÇAN DAHA TAKLALI DAHA UZAKTAN KAPANIP GELEN KUŞLAR OLDULAR EN DEGİŞİK VE BELİRGİN ÖZELLİKLERİ İSE TERASIN ÜSTÜNDEN GEÇERKEN ANİDEN TEK KANADININ ÜZERİNE KENDİNİ YAN ATIP ANİDEN OYUNA GİRİYORLAR BU HARAKETİ KAPANIP OYUNA GELİRKEN DEGİL NORMAL TERASIN ÜSTÜNDEN GEÇERKEN ANİDEN YAPIYORLAR..BENİM ANKARALI BÜYÜKLERİMDEN RİCAM BU KUŞLAR MUTLAKA ANKARADA BİR KUŞÇUNUN SOYUNDAN GELME BU ÖZELLİKTE KUŞLARLA HİÇ KARŞILAŞTILARMI VEYA Bİ BİLGİLERİ VARMI VARSA PAYLAŞIRLARSA ÇOK SEVİNİRİM ŞİMDİDEN HERKEZE TEŞEKKÜR EDERİM.... AYRICA SON OLARAK BELKİ HATIRLAMADA YARDIMCI OLABİLİR DİYE DÜŞÜNDÜM BANA KUŞLARI YOLLUYAN AMCA Kİ KUŞLAR BU AMCANIN DÜNÜRÜNÜN KUŞLARIYMIŞ ANKARADA AYDINLIK EVLER SUBAY LOJMANLARI CİVARINDA OTURUYORMUŞ VE ŞUAN RAHMETLİ OLMUŞ ALLAH RAHMET EYLESİN

okudunmu tam ilk sayfadaki yazıyı ? soru kuşun oyun tarzı renginden cok.

baraacuda' Alıntı:
güzel kardeşim bu renk bi çok ırkta cıkıo sıradan bi kuş işte hayrını gör elmayla armudun yerini nie karıstırıonuz .sen nabcan rengini mengini uçur oynuosa besle oynamıosa ver birine gitsin sende milletle alay edecek yer arıon galiba

Üslubunuz çok yalnış Mehmet bey.Birçok mesajınızda bu tür rencide edici sözler var.Konuları çizgisinden çıkaran anlamsız cevaplar veriyorsunuz.Kimse besleyip beslemeyeceği kuşları size soracak değil.Yaşça benden büyüksünüz sanırım.Size saygısızlık etmek istemem ama bunlarıda söyleme ihtiyacı hissettim.Saygılar...

..........

..........

[..........

Geri