..........

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ERDEKLİ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 37
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

ERDEKLİ

Üye
www.erdekoyunkuslari.tr.gg
Ad Soyad
E..Aras
Meslek
Kuşçu
İlgi Alanı
Kediler
..........

Re: KAÇ AYAR KUŞÇU

Tebrik ederim...Aras bey strateji çok güzel,Ben geçen hafta bir konu açmıştım yeni yetiştiricilerimiz için bilgi almak istemiştim fakat hiçbir miski besleyen kuşçu arkadaşım işte bu miskidir olay budur iddaa ederim falan olayına girmedi.Aras abi seni bu çalışman üzerine çok takdir ediyorum selam olsun gerçek kuşçulara da şu iyi taklacılardan biz nerden kaça bulabiliriz damızlık yapacağımız...Saygılarımla
MSN:[email protected]

:) bir madede ben ekliyeyim
16- oyun kuşu fişeklerken attığı taklalar esnasında denge bozmaması lazım

..........

..........

Haklısın aras abi şu ağzımı bozacağım allahından bulmasını istediğim hırsızlar yüzünden kimde ne var bilemiyoruz ben 12 veya 15 yaşlarında iken üst mahallede bir ihtiyarda damarı sağlam muğla kuşları vardı yani gezmek görmek samimi olmak ve adam gibi adam olmak lazım eyvallah abi sağolasın yinede sadece sordum ama inanın ki para dostu değilim olmayacağım olmamda inşeallah allahım bu yoldan beni ayırmaz inşeallah...

erdekli_krallar' Alıntı:
öncelikle iyi düşüncelerin için çok sagol kazım bey dedigim gibi eksik olan yanımız bu kim nasıl kuşçu bilmedigimiz için boşa tartışmalara giriyoruz inşallah amacımıza bu sayfada ulaşırız .Ve sorunun cevabı çok zor iyi taklacıyı kimde buluruz kişiye göre degişir ben hiç kuş satmadım hayatımda yem parasına bile gönlümün ısındıgı insana fazla olanı veya aradıgımda ulaşabilecegim kuşları hediye etmişimdir iyi kuş bulmak çok zor bulsan almak zor yani kısaca ankarada,kayseride ve samsunda iyi kuşlar var yeterki dogru olan yerde dogru zamanda ol ama kimde var dersen isim veremem çünkü bu bir şekilde sorumluluk almak benim için ama ankaralı, kayserili ve samsunlu abiler arkadaşlar bir fikir verebilir size sanırım
ya aslında iyi kuş bulmak zor değil iyilik güzellik göreceli kavramlardır 4/4 lük kuş bulmak demek daha doğru olsa gerek sizinde bahssettiğiniz gibi bi oyun kuşu hastası vardır bide oyun kuşu meraklısı vardır. güzel kuş bulmak sizin güzel kuş anlayışınıza bağlı bişeydir başkasının en güzel kuşunu beğenmeyebilirsiniz ama o kuş karşınızdaki kişinin en değer verdiği kuşu olabilir. yani kısacası gezilmeden görülmeden bulmak biraz sıkıntılı olur

selam herkese bu konuşmalae sizce daha güzel değilmi ? en önemli maddeyi yazmamışsın kendi hedefinden başka yere kendi catısından yada hiç bir şekilde inmemeli.

..........

Selamlar...

Konu gerçekten güzel. Ama burada kişisel tercihlerin de yazılması gerek bence. Mesela kuşun ne kadar yüksekten uçması, ne kadarlık alanda gezmesi vb.

Ben şahsım adına çok yukarı çeken ve çok alçakta gezen kuşu sevmem. Bana göre kuş orta mesafede sakin kanat sallayacak ve çok geniş bir dairede uçacak, oyuna geldiğinde titiz olacak...

erdekli hemşehrim abim kriterler güzel bence sıraladıgın kriterler dışında da kalanlarda kuştur ama bu camiada her zaman bir üstü arama hastalıgı mevcuttur bein arayışım içinde oldugum kuşu anlatayım mesela kümesim yerde kuşu saldım yere degnegi vurdum kaldırdım 15 dakika sonra uçmucak on kadar kuş saldımmı yere ilk seferine 15 dakika içinde gelmeli gelirken uzaktan atmalı kapatmalı kendini inebildigi kadar derine inmeli derine inen yapışır dige bişe yok yapışma tamamen kanla ilgili kanında varsa yapışacatır zaten neyse taban taklası muhakkak olmalı tabanı vurdumu çolugu cocugu evi ocagı unutturmalı takla araları muntazam elverdigince eşit olmalı 3 veya 4 takla altına düşmemeli macera aramıyom öle 50 60 metre diil 20 metre oldumu yeterli şamatalı yürümeli seferde soluklu ve pratik yürümeli sonunuda bagladımı arkasına bakmadan yürümeli daga dogru 10 dakika göstermemeli kendini sonra gelip 5 dakika orta havada uçum sonrası aynı kıstaslarda bir daha sokulmalı bu kıstaslarda 1 saat 1buçuk saat uçtumu tamam sonra harmanlayıp vura vura indimi bence görevini lakıyla yapmıştır...

..........

..........

selamlar diyelimki şimdi sizin dediğiniz oldu kuş 15 dakkada bir sefere geldi bir saat uçarsa bu dört baş demek bir buçuk satat uçarsa 6 baş demek çok mükemmel seferi başı olmayan kuş dört başta nasıl zevk verir? bence 15 dakika biraz fazla en fazla on dakika olmalı en erkende 5 dakika eger 10 dakikada bir gelirse ilk 20 dakika uçumdan sonra her 8 dakikada gelirse ortalama bir buçuk ila iki saat arasıda ucarsa 9 ila 13 baş demektir bence en az bu baş sayısı olmalı 5 dakikada bir gelirse 14 başla 20 baş demektir buda bence başlarda orta kalitede bile olsa kuşu mükemmele yakın kılar ama kuşun seferi eger gercekten tabanlı 1 metre altında ve her takla arası en az 3 metre ise ve en az 5 takla ile bitiriyorsa sonundada bağlama yapıyor ve sıcramalarda hızlıysa üstüne birde burgusunu yaptıysa bence bu mükemmeldir. ama kuş bu mükemmelli farkındaysanız 16 net metrede yaptı.yani kuş elli metre fişeklemesede mükemmel olur ben 3 takla ile 30 metre yapan kuş seyrettim hiç zevk vermedi.

..........

farklılıklarımız illaki olucak herkes aynı olsaydı hep aynı ayar kuşlar çıkar ortaya bu foruma damızlıklarımdan bir iki kare koyucam nasıl bi kuş istedigi anlıcaksın abi böle olmuyo o zaman yorumun daha saglıklı olur gibi geliyo bana

..........

sa. abiler bu yazdıgınız maddelerdeki kuşlar henüz imal edilmedi fakat teknoleji gelişiyor ömrü olan sizin sıraladıgız tipte kuşları 2050,de ğörür dilerim saygılarla .size kuş deyil f.16 lazım

[..........

yazılanlar gerçekten güzel ve kulağa hoş geliyor ama biraz da gerçekçi olalım isterseniz...
1. yediği yemlerin hepsi hormonlu veya ilaçlı olan bir kuş dinlendirilmeden hergün uçacak enerjiyi nerden bulacak? (hele birde kuşların günde bir kez yemlenmesi gerektiği düşünülürse bu enerji ihtiyacını nasıl karşılayacak...)
2. senede iki defa kanat tüyüne giren (bir kanat tüyünün ne kadar sürdüğünü hepiniz biliyorsunuz) bu kuş nasıl olacakta 6 ay aralıksız uçacak.
3. yavruya kustuğunda diyafram yapısı genişleyen, (bildiğiniz gibi kuşlarda ciğer değil diyafram vardır) nefes düzeni değişen kuşun oyunu nasıl olurda değişmez?
bunlar benim kuş uçururken karşılaştığım sorunlardı.. hele uçurduğunuz kuş dişi ise vay halinize.. katılan olur katılmayan olur herkese saygım sonsuz ama biraz da gerçekçi plmak lazım... saygılarımla

bir de unutmadan ekleyeyim seferde burgu yapmak güzel oynamasını gösteriyorsa, burada adları çok anılan ustaların kapısında kuş setredipte burgu yapanı gören var mı diye sormak isterim...

S.A. benim şahsi görüşüm hiçbir eke kuş her seferi 35 metre üst üste 15 oyun çıkaramaz kuşun ortalaması 15 metrenin üstünde ise ve her seferinde enaz 4 takla ile oynuyorsa ve 2 saat içinde enaz 15 sefer yapıyorsa benim için iyi kuştur benim kuştan beklentim bu yönde.Saygılar...

..........

..........

çubuklu_baron' Alıntı:
sa.sayın abilerim sizin sıraladıgınız maaddelerdeki ,özellikteki kuşlar henüz imal edilmedi.fakat teknoleji gelişiyor ,2050,de piyasaya sürecekler .ömrünüz olursa görürsünüz .size kuş deyil .F16 lazım haralde kafayımı yediniz ya siz.

SELAM bu maddeleri içeren kuşlar var ama kaç kişi izleye bilir yada kaç senedir damızlıktadır onu kimse bilemez.yok demek yanlış olur ama insanın kalitelisi bile kaç kişide bir cıkıyor yani mükemmeli oranı ona göre yaparsan belki yıl 2050 değil 2100 olsa bile göremeye bilirsin :=)

S.A. Aras bey 15 metre her kat 3 metreden 5 katlı bir bina eder oda bize yetiyor kalın sağlıcakla.Saygılar

..........

..........

..........

Geri