..........

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ERDEKLİ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 37
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K
Re: KAÇ AYAR KUŞÇU

1)Taklacı ırkının genetik kalıtsal fiziksel özellliklerini biliyormuyuz?
2)Bu ırkın özünde zaten oyun kuşu performans kuşu oldugunu biliyormuyuz?
3)Masa kuşu diye tabir ettigimiz kostüm kuşlarının aynı familya aynı ırk degişik tür ve renklerle ortaya çıktıgını biliyormuyuz?
4)Bu ırkın genetik kalıtsal özelliklerinde 3 ana renk oldugunu biliyormuyuz?(gök boz ve beyaz)
5)bu kırılmalar sonucu masa kuşu olarak tabir ettigimizkuşlarda rengin dominant baskın uçuş yani performansın kırıldıgını köreldigini biliyormuyuz?
6)Bu ırkın genetik kalıtsal fizkselsel ve uçuş özelliklerini bütünüyle biliyormuyuz?
7)canlıların genetik kalısal ve fiziksel özellikleri hakkında araştırmalar yapan ''Mendel'' i tanıyormuyuz?
8)Damaızlık ve eş seçiminde ''Mendel Kanunu'' nu dikkate alıyormuyuz?
9)yoksa bir çok kuşçu arkadaşimiz gibi sadece uçum performans özelliklerine göremi kuşlarımızı eşliyoruz?
10)Mendel Kanunu nu dikkate almadan sırf uçum performans artımı için yaptıgımız eşlemelerde bu ırkın kalıtsal özelliklerinin bozuldugunun farkındamıyız?
Uçum meraklısı olmama ragmen bir çok arkadaşımızın aramadıgı Mendel Kanunu işiginda bu ırkın kalıtsal özelliklerini besledigim kuşlarda armaktayım.Kuşlarımı melezlemiyorum.:zaten bu ırkın genetik özellikleri arasında fişekliyerek takla kombinasyonu adı altında özel bi uçum özelligi var.Mendel Kanunu devre dişi bırakılıpta göze hitap eden kuşlar yetiştirmeyi amaçlayan arkadaşların kuşlarında renk dominat baskın lakin kalıtsal uçum özellikleri köreliyor.Yine performans artırımı adına Mendel Kanunu dikkate alınmadan yapılan eşlemelerde çıkana yavrularda kalıtsal bi özellik olna performans oyun fişekliyerek takla kombinasyonu dominant yani baskın renk ve fizikle alakalı kalıtsal özellikler göz rengi gaga rengi tırnak rengi v.s köreliyo bozuluyor.
Bütün kalıtsal özellikleri barındıran taklacılar yetiştirmeyi amaçlıyorum.20 sene sonradagözleri çakır gagası beyaz başlayıp siyah bir akmala sonlanan tüm tırnakları siyah gelip babalar gibi oynuyan ama 3 ama 5 adam gibi oynuyan bir gök görmek istiyorum bunun içindir ki Mendel Kanunu nu eşlemelerde ve damızlık seçimde dikkate alıyorum ve arkadaşlar beni sınıflandırıyolar sen mardin meraklısısın oyun meraklısı bunları aramaz sen oyun meraklısı diiilsin diyorlar.Her şekilde sınıflandırsınlar önemi yok hem uçum performans hem renk gaga göz uyumu diyorum ve kuşlarımı melezlemiyorum.Bu bilgiler ışıgında bir ala gözü gagası tırnagı bozuk oynasada alıp beslemem damızlık yapmam diyorum ve ısrar ediyorum.
Araştırmalarım ve isteklerim bunları yaşatan kuşları beslemeye itiyor beni...
Saygılarımla

Şunlarıda eklesek nasıl olur sizce?

Oyuna uzaktan atarak girmeli, oyuna girişi heyecan vermeli, hareketli olmalı.
Kuş üstüne oynamalı, oyuna gidriğinde yerdeki kuşlarıda tedirgin edebiliyosa süper bence...

erdekli_krallar' Alıntı:
10.. BİR SOYDA ERKEK YAVRULAR DAHA İYİ OYNUYORSA O SOYU DİGERLERİNDEN ÜSTÜN SAYARIM
11.. OYUN KUŞUNDA SESE ÇOK ÖNEM VERMEM AMA SESLİ OLMASINI TABİKİ İSTERİM
12.. AYNI AYAR OYNAYAN AMA BİRİ FİŞEKTE BURGU YAPARSA BURGU YAPAN KUŞU DİGERİNDEN ÜSTÜN TUTARIM
13.. OYUN KUŞUNA ASLA GÜVENMEM BU GÜN ORTALIGI AYAGA KALDIRAN KUŞ YARIN ARKADAŞLARININ SENİ REZİL EDEBİLİR
14..OYUN KUŞUNUN BENİM İÇİN OYUNU DIŞINDA RENGİ KUYRUGU KANADI TIRNAGI GÖZÜ HİÇ ÖNEMLİ DEGİLDİR
15.. SON OLARAKTA BİR KUŞ BİLE OLSA KÜMESİNDE 10 SENEDİR BESLEDİGİ KUŞ OLMAYAN KUŞÇUYA OYUN KUŞÇUSU DEMEM ARAYIŞÇI DERİM TABİKİ BU LAFIM SADECE 15 SENE VE ÜZERİ SÜREDİR KUŞ BAKANLAR İÇİNDİR YENİ KUŞÇULUGA BAŞLAYAN ARA VERİP TEKRAR BAŞLAYAN KİŞİLER HARİÇTİR

Size katılmadığım noktalar.
1)Oyun kuşunda ses,şatavat,gösteriş benim için önemlidir.
2)Kuş sefere geldimi dimdik çıkacak ip gibi.nereye bakarak sefere başladıysa hiç sağa sola dönmeden aynı istikamette çıkacak.Bir sağ tarafa yuzu dönük bir sol tarafa bir arkaya olmayacak.takla dan sonra terslemeyecek ,takla atınca dengesi bozulup seviye kaybetmicek tabanca gibi taklayı çevirse bile hiç sarsılmadan yonunu bozmadan devam edecek.tazelemeden çıkacak,kademe kademe çıkmayacak yatırmayacak kendini.
3)Oyun kuşunda renge de önem veririm.Az la yetinmek yerine hem havada,hem yerde güzel olsun isterim.Siyahlı beyazlı,sazlı kuş yerine rengi olması gerektiği gibi olan oyunuda güzel olanı tercih ederim.
4)Son maddenize tamamen karşıyım.Şimdi siz elinizdeki kuşlardan daha yaman kuş bulacaksınızda onları beslemeyecekmisiniz?İyi kuşcu her zaman arayış içinde olandır.türkiye deki en iyi kuşun kümesindeki olduğunu bilsende daha iyisini arayacaksın,başka kanlar girip bir eksiğini yada az olan bir özelliğini düzeltmeye çalışacaksın.Bir gün biri bileğini büker daha mükemmel bir kuş izletirsede elindekileri bırakıp o iyilerine hizmet etmeyi gurur yapmayacaksın.Arayışcılık kusculuğun amacıdır.En büyük zevkidir.yani sıkılınmaz kılan şeydir.
Bu işin sınırı yoktur.
Bu işi zevkli kılan ve sonsuz kılan hep daha iyisinin oloması ve onun arayışında olmaktır.
Tamam budur daha üstü yoktur dediğimizde yanılırız.20 senelik beslediğim damarım olsun sende daha iyisini görürsem onu belemek,ona hizmet etmek isterim ki kuşculuk böyle gelişir.

merhabalar;
Ömer ÖZKURT' Alıntı:
1)Oyun kuşunda ses,şatavat,gösteriş benim için önemlidir.
2)Kuş sefere geldimi dimdik çıkacak ip gibi.nereye bakarak sefere başladıysa hiç sağa sola dönmeden aynı istikamette çıkacak.Bir sağ tarafa yuzu dönük bir sol tarafa bir arkaya olmayacak.takla dan sonra terslemeyecek ,takla atınca dengesi bozulup seviye kaybetmicek tabanca gibi taklayı çevirse bile hiç sarsılmadan yonunu bozmadan devam edecek.tazelemeden çıkacak,kademe kademe çıkmayacak yatırmayacak kendini.
3)Oyun kuşunda renge de önem veririm.Az la yetinmek yerine hem havada,hem yerde güzel olsun isterim.Siyahlı beyazlı,sazlı kuş yerine rengi olması gerektiği gibi olan oyunuda güzel olanı tercih ederim.
4)Son maddenize tamamen karşıyım.Şimdi siz elinizdeki kuşlardan daha yaman kuş bulacaksınızda onları beslemeyecekmisiniz?İyi kuşcu her zaman arayış içinde olandır.türkiye deki en iyi kuşun kümesindeki olduğunu bilsende daha iyisini arayacaksın,başka kanlar girip bir eksiğini yada az olan bir özelliğini düzeltmeye çalışacaksın.Bir gün biri bileğini büker daha mükemmel bir kuş izletirsede elindekileri bırakıp o iyilerine hizmet etmeyi gurur yapmayacaksın.Arayışcılık kusculuğun amacıdır.En büyük zevkidir.yani sıkılınmaz kılan şeydir.
Bu işin sınırı yoktur.
Bu işi zevkli kılan ve sonsuz kılan hep daha iyisinin oloması ve onun arayışında olmaktır.
Tamam budur daha üstü yoktur dediğimizde yanılırız.20 senelik beslediğim damarım olsun sende daha iyisini görürsem onu belemek,ona hizmet etmek isterim ki kuşculuk böyle gelişir.

Ömer kardeşime katılmamak elde değil ancak takla aralarında matkap dönerek çıksa fenamı olur diyorum. 2. maddede söylediği kuşun yüzünü sağa sola döndürüp çıkması takla sayısının fazlalığından olsa gerek, bu tür kuşlarda takla sayıları az olmalıkı dönme hareketleri daha bol olabilsin. tabiki buda benim fikrim, herkese saygılar...
http://site.mynet.com/yalovaguvercin/

..........

herkese selam beyler yine polemik doğdu ARAS arkadaşımız böyle olmalı bence dedi sizceler neyse yazın paylaşalım dedi şimdi bu konu sanırım böyle olmalıya dönmüş ARAS arkadaşımız herkes nasıl beslemek istiyor yada ne türü seviyor anlamında açtı konuyu paylaşımlarımız bilgileri paylaşmak olmalıki gerçekten en iyi şekil yada en iyi göze görünüm nasıl bilelim.en cez bedici oyun şekilleri neler bilelim . ARAS arkadaşımıza katılıyorum oyun kuşu besleyen insan renk aramaz paça arar oda sadece olsun diye ama tabi insan ekstra istemez mi ister aras arkadaşımız istediği kuşu bulsa ayni oyunu şebap büyüklüğünde paçada on numara ırk özellikleride olsa olmasın demez ama ben oyun kuşu besliyorsam öncelikle ARAS arkadaşımız gibi oyuna bakarım çünki kuş sağlıklıysa tüyleri iyiyse rengi ne kadar köyü olursa oldun bir güzel gelir göze birde kargaya yavrusu şahin gözükürmüş kuşçuyada sevdiği kuşu gözüne biblo gibi gelir yani herkesin düşüncesi farklı bu konuda maddeli oylama acalım bence ama şunuda unutmayalım paylaaşım demek idda etmek demek değil bildiklerimizi paylaşıp daha iyisini üretmek sence bence fazla olmamalı olan bir doğru olmalı fakat ben başka türlü severim bu benim için geçerli olmalı ama çoğunluk nbeistiyorsa sıtandart o olmalı bence herkese iyi geceler dilerim ve gerçekten doğru bildiklerinizi yazmasını başkasından duyduklarını değil kendi deneyimleri yazmasını diliyorum çünki ozaman gerçek paylaşım olur. bunun zararı olmaz yararı olur hem okuyana hem yazana yazan yanlış biliyorsa doğruyu ögrenir.okuyanda yanlış öğrenmişse belki okuyarak doğruyu öğrenir.

..........

..........

Geri