AFYONKARAHİSAR'DAN YILANBAŞ OYNAR ÇİFTİ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan 03deniz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 41
  • Görüntüleme Görüntüleme 18K

03deniz

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
MUSTAFA SARA
Meslek
Polisomnografi Teknisyeni
İlgi Alanı
06102009002x.jpg

06102009001.jpg

güzelmi Sen ne diyon ya bu kuşlar var ya harika Ben kelebek Besliyorum.Bursa kuşlarınıda pek sevmem ama Kuştaki kafa,gaga,ve göz, Teşkilatı Harika. Tam damızlık Kuşlar. Hayrını gör.

öncelikle yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar fotoraflardaki oynarlar bi arakadaşım afyon'da çok kaliteli oynarlar var sizlerle paylaşmak istedim afyon'da benim dışımda pek forumlarda etkin olan arkadaş yok fırsat buldukca sizinle çektiğim fotorafları paylaşacağım herkese saygılar...

oynarın en iyisi her zaman afyon dadır daha önceden yazdım güsel kuşlar kardeş anıtkayadan selamlar

MERHABALAR BEN AFYONDAN DR.ALPER BURSALARINIZ ÇOK HOŞUMA GİTTİ BİR ÇİFT ALMAK İSTERİM NASIL ULAŞABİLİRİM SİZDE AFYON MERKEZDEN MİSİNİZ

egreti 03 oynar ın iyisi yani bursa kuşunun iyisi adındanda anlaşıldığı gibi bursadadır kuşlar güzel sağlıklı ama eşkalleri bursa kuşuna çok uzak göz gaga hariç oynar kuşunun kafası köşeli olmaz

osram' Alıntı:
egreti 03 oynar ın iyisi yani bursa kuşunun iyisi adındanda anlaşıldığı gibi bursadadır kuşlar güzel sağlıklı ama eşkalleri bursa kuşuna çok uzak göz gaga hariç oynar kuşunun kafası köşeli olmaz

zaten yukardaki kuşlar bursa oynarı değil kardeş ben başlığı yanlış yazmışım bunlar afyonun yerli kuşları bursa oynarları ile yakından uzaktan alakaları yok yukardaki kuşların dişisi made in bıçakçı osman erkek ise made in sinan yıldırıma ait

saygılar..

bu kuşların baska fotosu yokmu. biraz daha büyüğünü koyasana daha iyi görelim..

Bu kuşların bursa oynarı olduğunu sanmıyorum.böyle oynar hayatımda görmedim.afyonun yerli kuşları denipte,bursalı ve çevre yetiştiricilere saygısızlık olur.bu kuşlar ancak Trakya bursasıdır.taklası boldur.uçarlarda.Bursa kuşu her yöreye göre çeşitli özellikler almış,aldırılmış.öyle bursalara veya oynarlara gagayı uzatıp bursa beslemek Trakya kümeslerine mahsustur.Saygılar.

Tolga Akgöz' Alıntı:
Bu kuşların bursa oynarı olduğunu sanmıyorum.böyle oynar hayatımda görmedim.afyonun yerli kuşları denipte,bursalı ve çevre yetiştiricilere saygısızlık olur.bu kuşlar ancak Trakya bursasıdır.taklası boldur.uçarlarda.Bursa kuşu her yöreye göre çeşitli özellikler almış,aldırılmış.öyle bursalara veya oynarlara gagayı uzatıp bursa beslemek Trakya kümeslerine mahsustur.Saygılar.

Tolga Bey benim yaşım 27 ve 20 yıldır güvercin besliyorum ve yuvamda her zaman bursa oynarı bulunmuştur bu oynarların benim 15 yıl önce beslediğim oynarladan tek farkı gagalarının uzun olması başka bir fak yok birde daha trakyada oynar beslenmezken afyonda oynar besleniyordu o yüzden afyonun yerli kuşu gibi bir tabirde bulundum çünkü bu tarz oynarı bursada bulamazsınız ( yenişehirde hariç) neyse saygılar

beyler bıçakcı osmanın dediğin dişi hiç yavru almadan öldü bıçakcıyla uzaktan yakından alakası yok..bilgilerinize şimdi,sinanın kuşların dişisi bursa dağlı yavrusu, erkek olanı halis bursa oynar yavrusu.şimdi 7-8 çift yavruları var.

AFYON TINAZTEPELİ' Alıntı:
beyler bıçakcı osmanın dediğin dişi hiç yavru almadan öldü bıçakcıyla uzaktan yakından alakası yok..bilgilerinize şimdi,sinanın kuşların dişisi bursa dağlı yavrusu, erkek olanı halis bursa oynar yavrusu.şimdi 7-8 çift yavruları var.

bu dişi sapkacıdan geçme sapkacıda bıçakcı osmanın kanını besliyor yani kuş öyle yada böyle bıcakcı osmanın kanına dayanıyor...

isteyene hakki bursa ak kuyruk inegöllü köfteci bilalin akkuyruklarından merakllısına damızlıkta olur

i. danabaş' Alıntı:
isteyene hakki bursa ak kuyruk inegöllü köfteci bilalin akkuyruklarından merakllısına damızlıkta olur
ne istiyorsun çocuk reklam mı? satılık kuşların varsa satılıklar bölümüne ver ilanını git kendine konu aç orada yap reklamını ! Okey

maşallah kuşların çok güzel ve saglıklı uçuşları hakkında biraz bilgi verirmisin şuanda antalyadayım ama balıkesirden geldim buraya orda bir tane yakalayıp beslemişdim bir süre oyunlarından pek bişey anlamdım taklacı gibi hareketler yapıp yere kadar iniyor tekrar yükseliyordu bende dolapcı besledigim için bi arkadaşıma hediye ettim onu antalyadan saygılar.

poyrazz' Alıntı:
maşallah kuşların çok güzel ve saglıklı uçuşları hakkında biraz bilgi verirmisin şuanda antalyadayım ama balıkesirden geldim buraya orda bir tane yakalayıp beslemişdim bir süre oyunlarından pek bişey anlamdım taklacı gibi hareketler yapıp yere kadar iniyor tekrar yükseliyordu bende dolapcı besledigim için bi arkadaşıma hediye ettim onu antalyadan saygılar.
Kuşlar bir arkadaşa ait ve kuşlar yavruluktan itibaren hiç dışarıya çıkmadı erkek 3 dişi 2 yaşında hala dışarıya çıkacaklar oynar ırkı ve taklacılar uçuş sitilleri çok ayrı bir uçuş şekilleri vardır.

slm
bıcakcı osmnın kuşları afyonda tutulmaz ki neden kuşlara o kanı sokmayı denedınız ki

caro03' Alıntı:
slm
bıcakcı osmnın kuşları afyonda tutulmaz ki neden kuşlara o kanı sokmayı denedınız ki

Bıçakcı Osmanın kuşlarını herkez kötüler ama adam afyonda bir numaralı üretici ve sana kim bıçakcı osmanı kötülerse emin olki kesin kümesinde bıçakcı osmanın kuşlarından vardır.Adam peynir ekmek gibi kuş satıyor

ARKADAŞLAR KİMSE KUSURA BAKMASIN AMA LEYLEK BESLEMİYORUZ BURSA OYNARIYLA ALAKASI YOK BU KUŞLARIN BURSA OYNARININ BOYNU AYAKLAR VE BOYU ÖYLE UZUN OLMAZ BİLDİĞİM KADARIYLA AFYONA ÖZEL BİR CİNS BUNLAR.KUŞLAR KÖTÜMÜ HAYIR KENDİ ÖZELLİKLERİNE GÖRE ÇOK GÜZEL VE GÖZE HOŞ GELİYOR AMA BURSA OYNARI KATAGORİSİNE GİRMEZ BU KUŞLAR AMA SAHİBİNİN ELİNE EMEĞİNE SAĞLIK GERCEKTEN GÜZEL KUŞLAR HERKEZE SAYGILAR..

Allah tüyleri kadar ömür versin allah can pekliği versin maşallah diyorum ama resimlerini yayınlamış olduğunuz siyah beyaz Afyon kuşlarını ben acemi bir oynarcı olarak oynar güvercini olarak görmüyorum. En iyi oynar güvercininin Afyonda olduğunuda ilkez bu konuda gördüm ve sadece güldüm...

Paylaşım için teşekkürler ister yanlış anlayın ister doğru ben sadece sizin gibi fikrimi paylaştım.

Saygılarımla
Osman Uğur KORKMAZ

EMEK VERİLMİŞ SAYGI DUYARIM. ''AFYON OYNARI '' OLMUŞLAR .GÜLE GÜLE BESLEYİN. BUNLAR DA BURSA'DANBURSA OYNARI

Ekli dosyalar

• DSCI0340.webp
    DSCI0340.webp
    111.5 KB · Görüntüleme: 1,970
  • DSCI0343.webp
    DSCI0343.webp
    115.7 KB · Görüntüleme: 2,035
  • DSCI0346.webp
    DSCI0346.webp
    95.6 KB · Görüntüleme: 2,035
Aynen Türker abi emeğe herzaman saygımız var. Ama yanlış iddaları bilen birilerinin düzeltmeside boyun borcu. Sonuçta gerçekler herzaman mevcut.

EĞER BEN BU RESİMDEKİ KUŞLARLA , '' BURSA OYNARI'NI KIRARSAM'' LÜTFEN BENİM EMEĞİME SAYGI DUYMAYIN!

TİMURTAŞPAŞA'DAN EMANET BURSA OYNARINI DEĞİŞTİRMEYELİM. :slm:

Ekli dosyalar

• images[3].webp
    images[3].webp
    6.3 KB · Görüntüleme: 1,849
YANİ EMEK VAR ..

Ekli dosyalar

:ckmk:

AFYON' DA BURSA OYNARI BESLEYEN BİR ÇOK ARKADAŞLARIMIZ VAR .HEPSİNE SELAMLARIMI GÖNDERİYORUM.

KONUMUZ VE SOHBETİMİZ ; KALP KIRMAK DEĞİLDİR. LÜTFEN DARILMAYIN..

YIRTIK GÖZE , EYVALLAH.

FAKAT; TAZMANYALARA BURSA OYNARI KİMLİĞİNİ VERMEYELİM.

YENİŞEHİR KUŞLARINI ; YIRTIK GÖZ VE FİLİBELERLE AKRABA YAPMAK , BİZLERİ BİR YERE GÖTÜRMEZ.

SEVGİ VE SAYGILARIMLA..BURSADAN SELAMLAR... :slm:

Geri