Akvaryum kuracağım yardım ederseniz sevinirim.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ömer ÖZKURT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 54
  • Görüntüleme Görüntüleme 17K

Ömer ÖZKURT

Moderatör
www.guvercinler.org
Ad Soyad
Ömer ÖZKURT
Meslek
Kamu Personeli
İlgi Alanı
Kediler
Akvaryum kurmaya karar verdim.
boy:1,5 m
en:50cm
yukseklik :50 cm

Ölçüler aşağı yukarı tam önemli değil bunlara yakın olacak ve hiçbir şeyim yok malzeme olarak.
Ankara içinde olursa daha iyi olur.Bana yardımcı olursanız sevinirim.
İsterseniz kuş ile takasta yapabiliriz.

Ömer kardeş merhaba, akvaryumculukta kuşculuk gibi iyi huylu hastalıktır.Bende bu akvaryum sevdasına başlayalı 5- 6 yıl oldu.Önceki akvaryum 80 en 25 derinlik,yukseklil 35 di, amatörce ugraşıyodum tabi cok balık kaybettim, son 2 senedir camcıya büyük akvaryum yaptırdım 1 m.en,derinlik 4o cm.,yükseklik 70 cm.,cam kalınlığı 10 milim, şimdi cok rahatım ,temizlik derdim yok, ehaym motorum var su berrak devamlı, ciklet türü balık besliyorum.Bazı tavsiyelerim var sana, akvaryumu evde kuracakcan ,öncelikle gömme birşey olsun, akvaryum yosun kokusu yapar, büyük akvaryumların bakımı her zaman kolaydır , su eksilmez küçüğe göre, su değişimi yapmana gerek yok yanlızca ,ayda bir dörtte birini değiştirirsin, ısı ve ani değişiklikler balığın en büyük düşmanıdır hastalıklara davetiye cıkarır.
Benim akvaryumdan kareler;
http://www.youtube.com/watch?v=w9F-gQqE ... annel_page

Kuş beslemeden önce benimde akvaryumum vardı ama bukadar büyük değil.Sizin akvaryumunuza bayıldım doğrusu gömme olamsıda olayı bitirmiş. :heyo: Valla tekrardan balık beslemek geldi içimden.Paylaştığınız için teşekkürler.

gömme akvaryumda yosun yapar suyun ışık gördüğü her yerde yosunlar çıkar. Hangi cins balığı beslemeyi düşünüyosunuz?

gökay' Alıntı:
Yosun yapmaması için ilaçta var, kimide yosun yapsın diye ilaç atıyo, daha doğal olsun diye :)
daha doğal olur ama yosun suyu bulanıklaştırıyo suda bakterilerin çoğalmasını sağlıyo ve koku yapıyo :) yosunu ve algleri engellemek için akvaryumun boyutuna gore bikaç salyangoz ve midye birde ciklet besliyecekseniz yeterli büyüklükte vatos koymanız lazım

Selamlar Ömer bey,

Bu da benim akvaryum size ışık tutar umudu ile ;

Saygılarımla,

Aykut KARABULUT

Ekli dosyalar

• akvaryum 001.webp
    akvaryum 001.webp
    1.4 MB · Görüntüleme: 1,899
  • akvaryum 004.webp
    akvaryum 004.webp
    1.3 MB · Görüntüleme: 1,928
  • akvaryum 002.webp
    akvaryum 002.webp
    1.5 MB · Görüntüleme: 1,830
aykut bey akvaryumunuz güzelmiş :) japon balıkları için akvaryum içi pek sorun değil ama ciklet tarzı balıklar için önemlidir
şöle bikaç şey söyleyeyim
akvaryum ne kadar büyük olursa balıkların büyümeleri o kadar rahat olur ve büyük akvaryumda büyüyen balık küçük akvaryumda büyüyen balığa oranla daha renkli ve daha büyüktür.
ciklet tarzı balıklara 2 çeşit yem kullanılması renkleri için önemlidir isimleri aklımda değil ama isimlerinide yazarım tek çeşit yem kullanılldığında tam renklerinde olmuyorlar.
akvaryum içerisindeki fazla süs sizin göz zevkinizi tatmin edebilir ama balıklar için iyi değildir.
ciklet tarzı balıklar küçük vatoslara zarar verebilir o yüzden cikletin büyüklüğüne orantılı vatos koymak gerekir.
japon balıları sularında ısıtıcı istemez ama bu kışın onları çok yavaşlatır su içerisinde hareketsiz kalırlar buda iyi gözükmez.
ciklet balıkları 24-26 derece suya ihtiyaç duyarlar daha aşağısında hastalanırlar ve ölürler.
balıkların suyu değiştirilirken çeşme suyu kullanılabilir ama direk çeşme suyunu koyarsanız balıkları rahatsızlanır akvaryum ısısına orantılı ısıdaki suyu (en az 1 gün dinlenmiş ) şekilde su değişmesi yapılmalıdır.
balık ciklet besliycekseniz piyasada en çok tutulan yunuslardır ama 2 çeşidi var 1 kırık tarzı 1 de normal orjinali var orjinalinin burnu daha dışarıda oluyor.
umarım yardımcı olur bu bilgiler başka merak ettiğiniz bişey varsa sorabilirsiniz.

bende lepistes besliyorum en rahat balık saten arastırdıysan ne ler gerektiğin biliyorsun 5 senedir kusculuk yapıyorsam 7-8 senedir de balık beslerim tank kın biraz büyük olursa daha iyi olur abi demiski büyük akvaryum daha az hizmet gerektirir eger dogru ve ilmini bildiğin taktirde büyük akvaryumda daha rahat edersin ama bence yanlıs yerde arastırma yapıyorsun bir cok petshop sitesi var forum olarakda oralarda arastırırsan daha verimli olcagına inaniyorum...

Bir sürü akvaryum,balık sitesi var ama inanın hiçbirinde buradaki gibi sıcak yaklaşımı,yardımseverliği göremezsiniz.
Burda dosthane şekilde insanlar yardım etmeye çalışıyor.

ömer bey selamlar. öncelikle akvaryum hobisine hoşgeldiniz. size birkaç tavsiyede ben vermek isterim. işe beslemek istediğiniz balık türünü belirleyerek başlayın. ona göre akvaryum boyutunu seçersiniz. akvaryum nekadar büyük olursa okadar az problem yaşarsınız bütçenizin ve evinizin uygun olduğu en büyük akvaryumu almaya çalışın. mutlaka filtreleme konusuna özen gösterin. dış filtreleme ideal bir yöntem. filtre içerisine koyacağınız malzemeleride besleyecek olduğunuz türe göre seçeceksiniz. akvaryumun kendi çapında bir ekosistem olduğunu ve bu sistem içerisinde sadece balıkların olmadığını biliniz. akvaryuma koyacağınız kum, taş, bitkiler, ekosisteme yardımcı diğer canlılar özenle araştırılmalı, kurulum aşaması titizlikle ve acele etmeden yapılmalıdır. bu konuda mutlaka bir uzmana danışınız. akvaryumu kurarken yapacağınız küçük planlamalar ileriye dönük sizi birçok sıkıntıdan kurtaracaktı. akvaryum hobicilerinin yaptığı büyük yanlışlıklardan birisi akvaryumu almak, suyunu ve dekoratif malzemelerini tamamlayarak en kısa zamanda balıkla doldurmaktır. neyse fazla laf kalabalığı olmadan bağlayayım. ben kendi çapımda discus besliyorum. bu hobi hakkında az çok bilgim var sayılır. sorularınız olursa özel mesajla iletebilirsiniz bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışırım. şimdiden kolay gelsin.

Akvaryumda eko sistem dönüşümü önemli, döngü kısaca şöyle işliyo, akvaryuma yem atarsın, balık yer onu beslenir, cıkan dışkılar vb.oksijen, azot, nitrat,amonyak vb. şeylerin suda oluşturduğu denge cok önemli, bu zincir halkalarından biri sağlıklı işlemezse ,ölümler meydana gelir.Her balık ölümü hastalıktan değildir, bunu araştırmalarınızda göreceksiniz,kuşlarda olduğu gibi, sitres ve ısı değişikliği faktörü ve fazla yemleme dolasıyla akvaryumda oluşan fazla artıkların ,değerlerin üzerindeki , nitrat a dönüşmesi, balık ölümlerinde başlıca nedenler arasındadır.

Ömer arkadaşım,akvaryum kurmaya karar vermişin,bende bişeyler yazcam.Daha önce akvaryumla tecrüben yoksa yukarda ölçülerini yazdığın boyutlarda büyük bi akvaryum senin için masraf ve zorlukar çıkarır. 150*50*50 ölçülerinde bi akvaryum 375 lıtre su alır,filtreleme için sadece iç filitre yeterli olmaz,dış filitreyede ihtiyacın olcak ve en az 200 watlık bi ısıtıcı gerekli,kumu dekoru ve balıkları koydunmu iş biter ama dedıgım gıbı akvaryum tecrüben yoksa daha kucuk bi akvaryumla başlamanı tavsiye ederim.100*50*50 boyutlarında bi akvaryumla başla hem dış filitreye gerek kalmaz,çünkü kaliteli bi iç filitre temizliğini yapabilir.Büyük akvaryumlarda biyolojık dengenın oturması uzun zaman alır.100*50*50 boyutlarında bi akvaryumu camcıya en fazla 75 liraya yaptırabilirsin,tecrübeli bi camcı olsun.İç filitre,ısıtıcı,kum,dekorda 75 lira tutar ortalama,balıklarıda zevkine göre sen beğenip alırsın.Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.

Ömer abi ben 5 sene balık baktım ve en çokta beyaz ve sarıprenses balıkları hoşuma gitti alırsa sana söylediğim bu balıklardan al hem akvaryumda sarı beyaz çok dikkat çekici oluyor birde yanına 1 çift gökay abinin beslediği papağan balıklarının mor renk olanlarında al birde akvaryuma yeşil ışık koy süper olur abi benim fikrim bu balıklarda büyük olsun bol bol yavru alırsın ben sarı prenseslerden 1 kerede 30 yavru alıyodum en az bu arada beyaz prenseslerdende yaklaşık 30 yavru alıyodum hem beyaz prensesler çok güzel kendileri beyaz gözleri kırmızı olduğu için çok güzel balık onlar abi bence dediğim gibi yap eğer yavru alımında anlamıyosan ben seni yönlendiririm ben yaklaşık 500 yavru aldım büyüdükleri zaman sattım yoksa akvaryum almıyo:D

Tüm yardımcı olanlara çok teşekkür ediyorum.
Hepiniz aynı düşüncedemisiniz büyük akvaryum daha mı zor olur,altından kalkamazmıyım?
Kullanılmış akvaryumu önerirmisiniz? bazı arkadaşlar hastalık olabileceğini ve ne yaparsan yap o hastalığın akvaryum ve malzemerde kalacağını söyledi.Sizce de kullanılmış olmasın mı?
Birde camcıya yaptırmak mı daha mantıklı olur yoksa hazır almak mı?Camcıların yaptığı uygun olurmu yoksa beceremezler mi?

Ömer 2. el akvaryumlar uygun olur, camcıya yaptırmak en iyisi, hem uygun olur, büyük yaptıracaksan akvaryumu cam kalınlığı 10 m.m. olsun, piyasadaki akvaryum cam kalınlıkları 6 m.m. genelde.
Bence kullanacağın akvaryumun yeri musaitse genişlik 1 metre, derinlik 40 cm, yüksekliğinide kendine göre ayarla benim kolum uzun olduğu için 7o cm,olmazsa olmazlardan biride dış filtre.
Benim akvaryum gömme olduğu için ustunde kapak lambası yok , derma catma kendim uydurdum, akvaryumun göz önunde olacaksa , bence piyasada satılan akvaryumlardan alman en iyisi.
Akvaryumun arkadan görünüşü;

Fikrimi değiştirmesem şimdilik challenger besleme niyetindeyim.
Deniz akvaryumu yapmayı hayal ettim ama herke ağzını 3 milyardan açınca vazgeçtim.Ve oldukça zor işmiş.

selam ömer ..değerli kardeşim içine su koy diyerek espiri yapmak istemem..çünki ben anlamıyorum akvaryumdan ..fakat iyi bir dostum var msn sini sana özelden atıyorum onun la irtibat kur..sana her konuda yardımcı olacaktır..

Çok sağol ali abi ilgin için.
Abimizle iletişime geçicem.
Senin tavsiyenide balıkları içine atmadan önce uygulayacağım :D

170*40*60h akvaryum yaptırıyorum yaptırırken hangi husulara dikkat etmeliyim?
10 mm cam yetermi sizce bu akvaryuma?

o cam kalınlığı o boyutlardaki akvaryuma fala bile:)

bazı abilerim yetmez dedi de o yüzden soruyorum en az 12mm olsun dediler.
Tecrübe edip kullanan varmı?
Tavsiyelerinizi bekliyorum dikkate alacağım.

burdaki bi abimiz kullanıyodu o boyutlarda akvaryum yanlış hatırlamıyosam cam kalınlığı 10 mm den azdı ben yarın onların cam kalınlıklarını tam oğrenip yazarım ama o boyutlardaki bir akvaryumun alıcağı su miktarı ne kadar fazla olabilir ki zaten oda kolay kolay camı basınctan çatlatamaz.

Sayın yetiştiriciler bu konsol 170*40*60 boyutundaki akvaryumu taşırmı sizce bir sorun doğar mı?

Bir de 40 cm olan eni az geldi bana onu 50 ya da 60 yapmak istiyorum fakat koyacağım yer 40 cm ona nasıl bir sistem yaparak yüzeyi 60 cm e ulaştırabilirim.
Değerli fikirlerinizi bekliyorum.
Hepinize şimdiden çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• masa.webp
    masa.webp
    524.2 KB · Görüntüleme: 1,235
  • masa 2.webp
    masa 2.webp
    521.3 KB · Görüntüleme: 1,195
Demirden,çelikten iskeleti yoksa sıkıntı olabilir.

20 cm büyük bi rakam ama koyacağınız zemin sağlam düz sarsılmıycak bişeyse arka tarafına demirden bi düzenek yapın sephayı az one doğru cekin ki gorüntü bozulmasın ondeki komidinin de malzemesi sunta değilse sorun olmaz

Ömer kardeşim büyük akvaryumlarda, altına demir profilden ıskelet yaptırmak en iyisi, buyuk akvaryumu o güzelim konsolün üstüne koyma, hem cizilir hemde rütübet ve ıslaklıktan ,konsole zarar verir .
Şimdi konu acıklığa kavuştu , akvaryum ev ortamına konuluyo anladığım kadarı ile, daha önce belirttiğim gibi bu akvaryum gömme olmayacaksa,büyük kurulan akvaryumdaki yosun kokusu ev ortamını rahatsız eder ve sen bu yüzden suyu devamlı değiştireceksin, balıkların ölecek :( sonradan pişman olursun hele birde japon beslersen yazın duramazsın odada, abi sözü dinle yabana atma:)
Bu ortamda sana tavsiye edebileceğim akvaryum, 60 litrelik civarında ,filtresi ve havalandırması kendinden olan, hazır dekoratif akvaryumlar.Balık olarakta ciklet cinsi beslemeni isterim,4 tane olsa yeter, bu hayvanların dışkısı japonlar gibi ip gibi değil, temiz balıklar, youtubedende araştırmanı tavsiye ederim.

Sevgili dostlar 170*50*60 lık akvaryumun siparişini verdim.
pazar günü teslim alıyorum akvaryumu.
ama dış filtre ve ekipmanlar konusunda yardımlarınızı bekliyorum.
tetra tec 1200 mü alayım yoksa atman 3338mi? ikisi arasında kaldım ama başka önerilerinizede açığım.

Bir de challenger beslemeyi düşünüyorum.Siz ne beslemememi önerirsiniz?Ekipmanlar hakkında yardımlarınızı bekliyorum.
Challenger hakkında bilgileriniz varsa onlara da muhtacım.

Akvaryum

Ekli dosyalar

• akvaryum1.webp
    akvaryum1.webp
    474 KB · Görüntüleme: 1,264
Geri