Akvaryum kuracağım yardım ederseniz sevinirim.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ömer ÖZKURT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 54
  • Görüntüleme Görüntüleme 17K
Akvaryum

Ekli dosyalar

• akvaryum2.webp
    akvaryum2.webp
    336.4 KB · Görüntüleme: 3,021
Akvaryum

Ekli dosyalar

• ak3.webp
    ak3.webp
    177.8 KB · Görüntüleme: 2,922
Akvaryum

Ekli dosyalar

• ak4.webp
    ak4.webp
    499.5 KB · Görüntüleme: 3,055
Akvaryum

Ekli dosyalar

• ak5.webp
    ak5.webp
    351.7 KB · Görüntüleme: 2,983
Akvaryum

Ekli dosyalar

• ak7.webp
    ak7.webp
    84.8 KB · Görüntüleme: 2,914
Akvaryum

Ekli dosyalar

• ak8.webp
    ak8.webp
    104.6 KB · Görüntüleme: 3,031
Sonunda akvaryumum geldi su doldurup deniyordum bir sorun yoktu az önce resimlerini çekip sizinle paylaşayım derken sızdırdığını farkettim ve hemen boşalttım ne oldu neden bole yaptı yardımlarınızı bekliyorum.
Seviye seviye dolduruyordum bir şey yoktu son seviyeye çıktı ve 10 dakika sonra damlatmaya başladığını hissettim.

Filtre konusunda kararsız kaldım tetra tec ex-1200 mü alıyım 200tl den başlıyo fiyatı.Yoka aynı özellikte atman at-3338 mi alayım 130 liraya buldum.

yADA BUNLARDAN SİZİN SATTIKLARINIZ VARSA ONUDA DÜŞÜNÜRÜM YOSA ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM.

Yeni akvaryumun hayırlı olsun Ömer, akvaryum kaç litre su alıyo, hesaplarıma göre 5oo litre görünüyor,buda yarım ton su demek, akvaryumun sağlamlığı önemli burda cam kalınlığı 10 m.m. mi ?birde 170 cm. eni var galiba, catlamalara karşı akvaryum tabanına kılıç atarlar (yani parca camdan köprü yaparlar), birde tabana ,storofor koymayı unutma,(mavi renkte olanlardan) ağırlığı tabana eşit yayması için, su kaçırma olayına gelince ,kaçıran yerden cam silikonu sürersen problem kalmaz.
Şu su kacırma olayına gelince, evde akvaryum varken başıma gelmişti, sabah bir kaltım , yattığım odadaki akvaryum seviyesi 5 cm e inmiş,akvaryum motorunun gürültüsüyle uyandım, ilk görüşte şaşırdım tabi aklıma gelmedi akvaryumun kaçırdığı,akvaryum tabanı catlamıştı, Allahtan evde kimse yoktu bütün gün temizlemiştim evi :)

gökay' Alıntı:
Yeni akvaryumun hayırlı olsun Ömer, akvaryum kaç litre su alıyo, hesaplarıma göre 5oo litre görünüyor,buda yarım ton su demek, akvaryumun sağlamlığı önemli burda cam kalınlığı 10 m.m. mi ?birde 170 cm. eni var galiba, catlamalara karşı akvaryum tabanına kılıç atarlar (yani parca camdan köprü yaparlar), birde tabana ,storofor koymayı unutma,(mavi renkte olanlardan) ağırlığı tabana eşit yayması için, su kaçırma olayına gelince ,kaçıran yerden cam silikonu sürersen problem kalmaz.
Şu su kacırma olayına gelince, evde akvaryum varken başıma gelmişti, sabah bir kaltım , yattığım odadaki akvaryum seviyesi 5 cm e inmiş,akvaryum motorunun gürültüsüyle uyandım, ilk görüşte şaşırdım tabi aklıma gelmedi akvaryumun kaçırdığı,akvaryum tabanı catlamıştı, Allahtan evde kimse yoktu bütün gün temizlemiştim evi :)

500 lt akvaryumum evet kayıt kuşak diyorlar sanırım zeminde ccamdan destek gibi birşey var.10 mm camdan yaptırdım.
sarı strafor koydum altınada.

Balık türü ve filtre beni düşündürüyor şu an.
sızdırma olayını akvaryumcuya ilettim yarın akşama kadar kuruyacak yarın gelip bakacak gerekli işlemi yapacak.

Önce besliyeceğin balığı düşün, çünkü filtre balık türüne göre değişiyor, şimdiki aklım olsa ,chiklid türü balık beslerdim, özellikle yunus ve sarı prenses, bu balıklar cabuk ürüyor, bende papağan chiklid var, onlarında erkekleri kısırmış, labatuarda üretilmiş, mücevher balığı aldık yavrulasın diye onlardada bir içraat yok :) ama sağlam dayanıklı balıklar.Akvaryumunda bu balık türüne uygun.
Yunus

Sarı prenses

Midas erkek

Filtremi aldım eheim 2217

Ama şimdi arka fon,kum,kaya,iç dizayn ve balıklar kaldı.
Siz olsaydınız içini nasıl doldururdunuz çok kararsızım.
Tanganika türü satanlar varsa da görüşebilirim.
frontosa,calvus,tropeus...vb?

balıkları amerikann tetralarından etcil pirana yı öneririm:) izlemek güzel özellikle doyururken akvaryumun içerisine fazla süs koymayın balıklar için iyi değil büyümelerini geciktiriyor.

ömer abi bende akvaryumun baya büyük ve güzel alırsan beyaz prenses ve sarı prenses besle hem onlar dayanıklı balıklar...

SLM M&J__Who_Is_It KARDESİM BENDE BALIK BESLİYORUM AMA SUAN AMATÖRTÖR BALIKCIK DİYELİM BENİM AKVARYUM BAYA KÜÜK VE YOSUN TUTUYOR BU YOSUN İÇİN LAÇLAR OLDUĞUNU DUYDUM AMA BİR KERE DENEDİĞİMDE TÜM BALIKAR TELEF OLDU
SONRA BU İLAÇLARA GÜVENMİYORUM İLACTAN BASKA Bİ YOL BİLEN VARSA CEVAP YAZABİLİRMİSİNİZ SİMDİDEN TESEKKÜRLER

güneş görüyordur güneş görmesini engelleyiniz.

bu sorunnun en kolay cözümü 1-2yada iki adet vatoz almak bunu bilmeyen balikci yoktur ama eğer günes görseydi baliklarada zarar werir bunuda söyliyim

bu arada video süperr içimde balık aşkı depreşti bende uzun zaman önce başlamıştım güvercine izin verilmiyordu balık besledim ama nafile hep öldüler aldıgım balıgın hakkı hesabı yokk. suan 4 tanecik lepistesim var prenseslerim avrdı öncesinde 2 defa yavru tutular ama yavru cıkartmadılar yuttularmı ne yaptılarsa artık. bende sinirlendim verdin güzelim prenseslerimi xD

FRONTOZA EMEK İSTER DAMIZLIK KIVAMA GELMEDI 2,5 SENE PROFOSYENEL ANLAMDA BESLEYECEGIM DIYORSANIZ ..TAVSIYE EEDERIM FRONTOZA BLUE ZAİRE MOBASINI ...DAHA AMATÖR BİR SEY DIYORSANIZ KALITELI YUNUS BESLEYIN DERIM YANINADA ALBİNO LONGFİN VATOZ GÜZEL OLUR KANAATİNDEYİM :)

selamlar.japon balıklarından şaşmam.millet bir çiklet tutturmuş gidiyor.japon balığının gösterdiği yakınlığı iletişimi hiçbir balıkta göremezsiniz.adeta sizinle konuşur bu balıklar.gözleri birşeyler anlatır sanki.evet biraz suyu kirletirler filan fakat iyi bir filtreleme ve dip çekimi ile bu sorunda aşılır.ve akvaryumun boyutlarına göre balık konulursa vede haftalık bakımlar düzenli yapılırsa .bakımlarda iç cam temizliğine dip çekimine dikkat edilirse.yemlerde kaliteye önem verilirse.temizliğe direkt etki eden olumsuzluklar aşılır.geriye bu güzel balıları izlme zevkini yaşamak kalır.

millet neden ciklet besliyo devamlı yavruladığı için hemde zahmetsiz ben ciklet üretimide yapdım ama sonu yok masrahdan başka bşy diyil tanıdığın bi camcı yada akvaryumcu varsa ondan 8mm den 110 cm uzunluk 60 cnm en yükseklik 50 yap fazla çıkarsan camın kalınlığını arttırman lazım akvaryumun dibine ve üstüne kuşak attırki açılmasın maliyeti 150 lira falan eskicilerden demir profil bulabilirsin tanıdığın yoksa demirci tuzlu bi fiyat çeker malzemeyi sen alırsan 40 lirayada profil patlar marangozdada dolap yan çıta ve üst kapağını yaptır ama üst kapağının birz yüksek olması lazımki mdf çürümesin arada 15 cnm kada üstü bi pay bırakman lazım şimdi 150 akvaryum 40 profil 100 lirada dolap 290 yapar artı bunun ışık sistemi var 50 liraya onu halletsen çift filorasan taktır daha iyi görüntü alırsın ısıtıcı 30 lira hava motoru tek çıkışlı yeterde artar abartıya gerek yok oda 15 lira taşı hortumu falan dış filitre dolphin al tetra kadar olmasada iyidir oda 120 lira bide kafa motoru alman lazım iç filitre alma suyun devir daim yapması lazım akıntı olması şart 505 lira yapar 15 lirayada kum alsan oldu sana 520 lira hem dolabın rengini sen seçersin hem göz zevkine göre yaparsın akvaryumcuya sonra aynısını hazır dolaplı 1000 liradan aşşağı rakam söylemez yardımcı olduysam ne mutlu

Akvaryumumu kuralı çok oldu eski bir koınu buyrun resimler

Ekli dosyalar

• DSCF5246.webp
    DSCF5246.webp
    1.7 MB · Görüntüleme: 916
  • DSCF5115.webp
    DSCF5115.webp
    615 KB · Görüntüleme: 901
Tropheus Bemba besliyorum challengerlarımdan sonra.

Ekli dosyalar

Yav Ömer kardeş eski konu ama bende biraz heves ettim bu işe bakalım sonumuz ne olacak

Geri