aleyküm selam mustafa abi
anlatayım ;
ben orta okulu sincan da okudum orta 2.sınıfta falanım yanlış hatırlamıyorsam 20 sene olmuştur heralde
daha öncede sık sık kuş aldığım yere arkadaşların ısrarı üzerine tekrar gittik ben kuş almayacağım ama üzerimde param var arkadaşlar kuş alacaklar bende onlara refakat ettim gittik gene tuttuk saraycığın yolunu
şimdi saraycığa giderken dörtyoldansonra büyük boş bir alan var alanın yukarısında kocaman cami yapıldı
o caminin arkasındaki konutlar hep inşaat ozaman cami hiç yok orası tarlaydı
bizim gittiğimiz kuşçuda o arkadaki konutların inşaatında bekçilik yapıyordu ozaman
neyse fazla lafı dolandırmayalım
biz vardık bekçi amcanın mekanına ama kendisi yoktu;
havada 2 tane sarı uçuyordu kuşlarda yerde seriliydi sıvama olan portakal sarı sıksık giriyordu her turda bir 1-2takla çok sefer yapıyordu diğer çizgili kemerli limon sarıda yere 1m ile yarım metre arası indiriyordu 10-11-12taklayla hedefin üstünde bulunan 7 katlı inşaat binayı aşıyordu biz ordayken 10seferden fazla yapmıştır ondan öncesini bilmiyorum kaç sefer yaptı
neyse bekçi amca geldi ben kümese kuşları sürdüm kümeste sadece 1tane kemerli limon sarı vardı ama elime alayım dedim kuş cik dedi bıraktım meğersem o yavruymuş tekrar baktım kümesin içine iyice gene elimi attım cik dedi gene bıraktım dışarıyada baktım iyice başka limonsarı yok meğersem oynayan kuş cik yavruymuş
bekçi amcaya dedimki madem bende geldim buraya boş dönmeyeyim bu yavruyuda ben alayım
oda dediki hayhay osmancım onuda sen al
ama istersen havaya atalım yeniyeni sokulmaya başladı 1-2takla vurup kaçırıyor izle istersen dedi
bende eksik olmayın izlememe gerek yok ben sizin sözünüze itibar ederim dedim

ALLAH ondan razı olsun kuşu verdi daha ne kuşlar verdi ne kuşlar
orta okula gidiyorum 45 seferli bir gök uçurdum kendi kapımda oyun söktü
onuda daha önce ondan almıştım
sarıyı göke vurdum kalem sarı perçem çıktı yavrusu (onuda törekentte oturan ve hala kuş besliyen ramazan kuru abiye hediye etmiştim)ve sarıyı yavrudan sonra uçurdum gene oynadı daha sonrada benim kümesi patlattılar
o sarının ve şimdiki sarıların sahibi pehlivan ali dayıdır
halen kendisiyle sıksık görüşürüz
bu resimdeki sarılarda kendisinin eski sarılarıdır(sarılar hızlı,hırslı ve çok performanslıdır kimisi 20m 25-30sayı arası kimiside 30-35m 20-22 sayı yapanları çıkıyor ve farklı karakterlerdede kuşlar çıkıyor)
umarım meramınızı giderebilmişimdir...............ALLAHA EMANET OLUNUZ